Επιτέλους έχω και εγώ haters!

Ένα από τα σχόλια που έλαβα σε μια δημοσίευση μου, ήταν η έμπνευση για το σημερινό άρθρο. Μια ευκαιρία να βάλω τα πράγματα στην θέση τους.

 

Αγαπητέ σχολιαστή μου.

Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Βλέπεις το σχόλιό σου με ξάφνιασε και με προβλημάτιζε μέρες τώρα.

Στην αρχή είπα να το διαγράψω. Μετά το κράτησα screenshot στο κινητό μου και μετά αποφάσισα να το επαναφέρω στα σχόλια κάτω από την δημοσίευσή μου. Γιατί πιστεύω πως τα ερωτήματά σου δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η απάντηση μου στο DM που μου έστειλες.

Αρχικά, θα ήθελα να απαντήσω σε ένα DM, που μου έστειλες, σχολιάζοντας και κοροϊδεύοντας την φράση στο προφίλ μου στο Instagram «Σου προσφέρω προστασία».

Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις ασφαλιστεί συνειδητά με κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης  και έχεις μόνο την υποχρεωτική ασφάλιση για το όχημά σου είναι δύσκολο να καταλάβεις την συγκεκριμένη φράση.

Είμαστε άνθρωποι και είναι στην φύση μας να αμφισβητούμε τα πάντα. Τα πάντα μέχρι να έρθει η δύσκολη στιγμή. Η στιγμή που χρειάζεσαι βοήθεια και δεν την έχεις. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.

Όπως για παράδειγμα να μείνεις στην μέση του πουθενά με το αυτοκίνητό σου και να καλέσεις την οδική βοήθεια για να σε μεταφέρει. Ακόμα να πρέπει να κάνεις μια νοσηλεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και να πληρώσει τα χρήματα η ασφαλιστική για να πας και να επιστρέψεις υγιής.

Πίστεψε λοιπόν τόσο εμένα όσο και τους συναδέλφους μου, πως όντως προσφέρουμε προστασία.

Ο κάθε πελάτης που μας έχει εμπιστευτεί το έχει κάνει γιατί μπορέσαμε και του προστατεύσαμε την οικογένειά του, την υγεία του, το σπίτι του, την επιχείρησή του, την ψυχική του υγεία.

Το κάνουμε καθημερινά μέσα από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που προσφέρουμε.

Γιατί όταν θα τρακάρεις και θα ευθύνεσαι δεν νομίζω να έχεις την διάθεση να πληρώσεις στον αναίτιο την ζημία που προκάλεσες επιτόπου με μετρητά. Ακόμα και αν έχεις την οικονομική δυνατότητα.

Δεν νομίζω να θέλεις να αρχίσεις να ζητάς χρήματα από γνωστούς και αγνώστους για να μπορέσεις να πληρώσεις τα έξοδα νοσηλείας ή θεραπείας σου, χάνοντας κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας.

Δεν νομίζω να θέλεις να πληρώνεις το δάνειο για ένα αμάξι που χρωστάς και στο κλέψανε ή ακόμα ένα δάνειο για το σπίτι που καταστράφηκε από μια πυρκαγιά ή πλημμύρα.

Δεν νομίζω να θέλεις να μην μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου και τις υποχρεώσεις σου, γιατί ένα ατύχημα ή μια ασθένεια σε καθιστά προσωρινά ή μόνιμα ανίκανο για εργασία. Εκτός αν τα χρήματα που ίσως λάβεις από το ταμείο σου σε φτάνουν.

Δεν νομίζω γενικά, σε μια δύσκολη στιγμή να μην θέλεις την όποια βοήθεια.

Αυτή την βοήθεια προσφέρω εγώ, οι συνάδελφοί μου και η ασφαλιστική αγορά.

 
 

Η απάντηση μου στο σχόλιο σου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σχόλιό σου η απάντηση μου είναι:

«Η αποζημίωση που θα έδινα σε κάποιον που πλημμύρισε το σπίτι του και το είχε ασφαλισμένο, θα ήταν το κεφάλαιο που το είχε ασφαλισμένο και αναφερόταν στο συμβόλαιό του.

Με 50, 100, 150 χιλιάδες ευρώ, δεν έχει σημασία. Ό,τι ποσό έγραφε το συμβόλαιο. Αν είχε και την οικοσκευή του ασφαλισμένη τότε θα του αποζημίωνα και αυτή την αξία βάση του συμβολαίου.

Θα του έδινα τα χρήματα να μπορέσει να ξεκινήσει από την αρχή στο ίδιο μέρος ή όπου άλλου θα ήθελε ο ίδιος.

Το ίδιο και με την επιχείρησή του, όπως το ζωικό κεφάλαιο που ανέφερες. Γιατί υπάρχουν ασφαλίσεις σχετικές στην ασφαλιστική αγορά που αν ήταν ασφαλισμένος θα μπορούσε να αποζημιωθεί.

Να πάρει πίσω τα χρήματα που είχε επενδύσει. Όχι μόνο το ζωικό κεφάλαιο, αλλά και τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του. Για να μπορέσει να ξεκινήσει από την αρχή με το κεφάλαιό του.

Για τα παιδιά του έχεις δίκιο. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Γιατί το σχολείο θα είχε καταστραφεί ή μήπως θα μπορούσα έμμεσα;

Βλέπεις η ασφαλιστική αγορά στο σύνολό της ενήργησε με απίστευτα αντανακλαστικά. Πολλοί ασφαλισμένοι αποζημιώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό έδωσε σε πολλούς ασφαλισμένους χρήματα που μπορούσαν να τα διαχειριστούν όπως θέλανε.

Αν λοιπόν ήθελαν, είχαν τα χρήματα να ενοικιάσουν ένα σπίτι σε μια άλλη περιοχή μέχρι να επανέλθει (πιθανόν) το σπίτι τους στην αρχική του κατάσταση. Συνεπώς τα παιδιά του θα μπορούσαν να ξεκινήσουν προσωρινά (πιθανόν) σχολείο σε μια άλλη περιοχή.

Με ρωτάς, επίσης, τι θα έπρεπε να πληρώνει αυτός ο άνθρωπος για να έχει ασφαλισμένα όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκα παραπάνω. Από την ερώτησή σου καταλαβαίνω πως πιθανόν να μην έχεις ασφαλιστεί ποτέ.

Το κόστος για να ασφαλίσεις ένα σπίτι 100 τμ για αξία 100.000€ δεν είναι παραπάνω από 100€ το χρόνο. Ίσως και λιγότερα. Στο αναφέρω ενδεικτικά για να έχεις μια τάξη μεγέθους και για να γίνει κατανοητό πως σε κάθε περίπτωση τα ασφάλιστρα που πληρώνει κάποιος για να είναι ασφαλισμένος, πάντα είναι λιγότερα από αυτά που θα λάβει για αποζημίωση σε περίπτωση ζημίας.

Ακόμα και αν πληρώνει μια ασφάλεια για χρόνια χωρίς να την έχει χρησιμοποιήσει.

Αυτή είναι η απάντηση μου, αγαπητέ σχολιαστή. Ελπίζω να σου απάντησα όλες της απορίες σου.

Σου έχω και μια ακόμη απάντηση σε κάτι που δεν ρώτησες!

Κάτι τελευταίο που δεν το ρώτησες, αλλά θα ήθελα να σου αναφέρω. Τι γίνεται με αυτούς που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους; Αυτόν που έφερνε τα χρήματα στο σπίτι και πλήρωνε τις υποχρεώσεις της οικογένειας;

Πώς θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν; Έχεις καμία ιδέα;

Γιατί εγώ μόνο την ασφάλεια ζωής έχω στο μυαλό μου.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί είμαι και εγώ ένας από αυτούς που κάποτε χρειάστηκαν βοήθεια. Όταν έχασα τον πατέρα μου στα 12 και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποζημίωσε τα χρήματα εκείνα στην οικογένειά μου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ζωή μας και να σπουδάσω.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κάποτε έκανε ο πατέρας μου σε έναν ασφαλιστή. Έναν ασφαλιστή που μπόρεσε και παρείχε προστασία τελικά για την οικογένεια του.

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου αγαπητέ σχολιαστή μου. Ήταν πραγματικά μια ευκαιρία να απαντήσω σε όλα όσα με προβληματίζουν, πιστεύω και αγωνίζομαι ως ασφαλιστής καθημερινά.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων σε 5 μόλις βήματα.

Next
Next

Η ώρα της κρίσης για την ιδιωτική Ασφάλιση.