Το Δώρο της Αγάπης από την Ιδιωτική Ασφάλιση.

Η αγάπη απ’ όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι ίσως το πιο δυνατό! Τι σχέση όμως μπορεί να έχει με την Ιδιωτική Ασφάλιση;

ασφάλεια ζωής
 

Αν και μιλάμε για συναίσθημα, μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους υλικούς τρόπους.

Για παράδειγμα με το να κάνουμε ένα δώρο σε αυτόν που αγαπάμε. Το δώρο αυτό μπορεί να είναι ένα ακριβό κόσμημα, ένα λουλούδι ακόμα και μια κάρτα με ένα μικρό μήνυμα.

Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία ενισχύουμε το συναίσθημα παρουσιάζοντάς το μέσα από κάτι υλικό.

Αυτό βοηθά τον αποδέκτη του συναισθήματος να νιώσει ακόμα περισσότερο και πιο δυνατά την έννοια και το μέγεθος της αγάπης μας.

Η Αγάπη και η Προστασία.

Συνήθως όποιος αγαπά θέλει να προσφέρει και το αίσθημα της προστασίας.

Αγαπάμε κάποιον/α και θέλουμε όχι μόνο το καλύτερο δυνατό για αυτόν/η, αλλά και να τον/την προστατεύουμε. Αυτό και μόνο μας αποδεικνύει πόσο δυνατό συναίσθημα είναι η αγάπη!

Αυτήν ακριβώς την αίσθηση, η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να την προσφέρει σε όλους.

Δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να προστατεύσει αυτόν που αγαπά. Να τον φροντίσει και να μπορέσει να του διασφαλίσει ένα ευοίωνο και ευτυχισμένο μέλλον.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι πώς συνδυάζονται η Ιδιωτική Ασφάλιση και η Αγάπη;

Πριν απαντήσω στο παραπάνω ερώτημα, θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημεία:

  • Πρώτον, η Ιδιωτική Ασφάλιση με όλα τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της  μπορεί να προσφέρει την ασφάλεια στην κυριολεξία.

  • Δεύτερον, ένα είδος μόνο ασφάλισης είναι αυτό που μπορεί να μετουσιώσει σε υλική υπόσταση την έννοια της αγάπης και να προστατεύσει. Και αυτό το είδος είναι η Ασφάλεια Ζωής! Το πιο απλό είδος ασφάλισης, με τους ποιο απλούς όρους και καλύψεις!

Τι ακριβώς παρέχει η ασφάλεια Ζωής με απλά λόγια;

Ασφαλίζω τον εαυτό μου, για ένα ποσό το οποίο σε περίπτωση που πεθάνω, αυτός που έχω ορίσει ως δικαιούχο θα το λάβει.

Εδώ να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους διαβάζουν το συγκεκριμένο άρθρο και να μην με θεωρήσουν μακάβριο, επειδή χρησιμοποίησα την λέξη «πεθάνω»!

Διότι, η συγκεκριμένη λέξη έχει τόση δύναμη και μας επηρεάζει όσο και η λέξη αγάπη.

Ενώ η ασφάλεια ζωής μπορεί και γεφυρώνει αυτές τις τόσο αντίθετες λέξεις, που είναι σαν να μιλάμε για το φως και το σκοτάδι.

 

Άκουσε τα επεισόδια από το Podcast

 

Η Ασφάλεια Ζωής.

Η Ασφάλεια Ζωής, αφού σας εξήγησα παραπάνω με απλά λόγια τι ακριβώς είναι, θα δούμε τώρα γιατί μπορεί να αποτελεί ένα από τα 10 δώρα της Ιδιωτικής Ασφάλειας.

Με την ασφάλεια ζωής, διασφαλίζεις αυτόν που πραγματικά αγαπάς. Αυτό το άτομο που θέλεις να έχει το καλύτερο μέλλον, ακόμα και όταν εσύ δεν θα είσαι παρόν για να του το παρέχεις.

Είναι το μέσο, η εγγύηση, πως θα υπάρχουν τα χρήματα για να πραγματοποιηθούν όλα όσα έχουμε σχεδιάσει γι’ αυτόν που αγαπάμε στο μέλλον.

Είτε μιλάμε για τον/την σύζυγο μας, είτε για το παιδί μας δεν έχει σημασία. Ο οποιοσδήποτε μάς έχει ανάγκη και στηρίζεται σε εμάς και την αγάπη μας για το μέλλον έχει λόγο να είναι δικαιούχος σε μια ασφάλιση ζωής.

Είναι μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης, αφού από το θάνατο κάποιου που έχει ασφαλιστεί παίρνει Ζωή κυριολεκτικά ο δικαιούχος. Παίρνει τα απαραίτητα χρήματα που χρειάζονται για να συνεχίσει την ζωή του.

Αυτό το δώρο, έχει μεγάλη αξία και μπορούμε να το δούμε μέσα από δύο παραδείγματα.

1. Ο γονιός και τα παιδιά.

Σε μια οικογένεια με ανήλικα παιδιά, προτεραιότητα για τους γονείς αποτελεί το πώς αυτά θα μεγαλώσουν και πώς θα σπουδάσουν.

Οι γονείς δίνουν το 100% στο να παρέχουν όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά μέχρι αυτά να ενηλικιωθούν και να φτιάξουν την ζωή τους.

Τι θα συμβεί όμως αν ο ένας ή και οι δύο γονείς πεθάνουν; Πώς τα παιδιά θα έχουν όλα όσα χρειάζονται για να σπουδάσουν, να μεγαλώσουν και να ενηλικιωθούν;

Μέσα από την ασφάλεια ζωής, ένα κεφάλαιο για παράδειγμα 100.000€ μπορεί να κάνει την διαφορά.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να διασφαλίσουν όχι μόνο ένα σταθερό επίπεδο διαβίωσης της οικογένειας, αλλά και να πληρώσουν τις σπουδές ενός παιδιού στο μέλλον.

Διότι όταν μια οικογένεια χάσει έναν από τους δύο γονιούς, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ο ένας γονέας θα πρέπει να εργάζεται για δύο πλέον, εφόσον το εισόδημα θα μειωθεί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δίπλα στα παιδιά, όσο θέλει και χρειάζεται.

Επιπλέον, μειώνονται και οι πιθανότητες να τα βοηθήσει να σπουδάσουν, αφού τα χρήματα δεν θα είναι αρκετά.

Βλέπουμε πως οι συνέπειες από το θάνατο ενός γονιού μπορεί να είναι καταστροφικές για το παρόν και το μέλλον μιας οικογένειας.

Με την ασφάλεια ζωής, όμως, το σενάριο μπορεί να αλλάξει, διότι θα υπάρχουν χρήματα!

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο γονιός να σταθεί ψυχολογικά στα παιδιά του και να μην λείπει κάνοντας δύο δουλειές για να τα φέρει βόλτα.

Επιπλέον, τα παιδιά έχουν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους να σπουδάσουν στο μέλλον με τα χρήματα αυτά.

Πείτε μου λοιπόν…

Για έναν γονιό, το να ασφαλιστεί ο ίδιος, ώστε να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών και τις οικογένειας του ό,τι και να γίνει, δεν αποτελεί μια πράξη αγάπης;

 
 

2. Το στεγαστικό δάνειο για το σπίτι.

Όσοι έχετε πάρει δάνειο για το σπίτι σας, πιθανόν να έχετε ασφαλιστεί από την τράπεζα με ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

Αν το σκέφτεστε ως ένα ακόμα έξοδο, χωρίς καμία σημασία, κάνετε λάθος.

Το γιατί κάνετε λάθος θα σας το απαντήσω μέσα από μια απλή ερώτηση:

«Τι θα γίνει με το σπίτι που μένει η οικογένειά σας και είχατε πάρει δάνειο για να το αγοράσετε σε περίπτωση που πεθάνετέ και δεν είχατε κάνει μια ασφάλεια ζωής;»

Οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση είναι δύο:

  • Είτε η οικογένεια σας θα αποπληρώσει με κάποιο τρόπο το υπόλοιπο του δάνειο και θα κρατήσουν το σπίτι. Συνεχίζοντας να ζούνε σε αυτό.

  • Είτε θα πρέπει να το αφήσουν και να πάνε να μείνουν στο ενοίκιο εφόσον δεν θα είναι εφικτό να αποπληρώσουν το υπόλοιπο του δανείου.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, οι συνέπειες είναι θα είναι καταστροφικές για μία οικογένεια.

Στην πρώτη, διότι θα αναγκαστούν να δώσουν στην τράπεζα ό,τι χρήματα έχουν για να αποπληρώσουν το δάνειο.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κρατήσουν το σπίτι μεν, αλλά πιθανόν να μην έχουν άλλα χρήματα να ζήσουν δε. Να ζήσουν όπως πριν εννοώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα για την αποπληρωμή του δανείου η οικογένεια θα αφήσει το σπίτι και θα πρέπει να ζήσει στο ενοίκιο.

Αυτό θα έχει, επίσης καταστροφικές συνέπειες για μια οικογένεια, αφού θα αυξηθούν ο ανάγκες και τα έξοδα της. Χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, εξασφαλίζει στην οικογένεια σας πως θα συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι τους εξοφλώντας την τράπεζα ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους.

Γιατί πολύ απλά θα υπάρχουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που θα έχουν προκύψει αφού εσείς δεν θα είστε πλέον εκεί να τους φροντίζεται.

Ταυτόχρονα, αν η οικογένεια σας, είχε χρήματα για μία ώρα ανάγκης, θα μπορέσει να τα κρατήσει και να τα διαχειριστεί για άλλες ανάγκες που μπορεί αν εμφανιστούν στο μέλλον. Συμπληρωματικά με τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής!

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα.

η ασφάλεια Ζωής αποτελεί ένα Δώρο Αγάπης προς τους αγαπημένου μας. Η μοναδική ασφάλιση μέσα από όλες τις υπηρεσίες και καλύψεις της Ιδιωτικής Ασφάλισης που μπορεί να μετατρέψει το συναίσθημα της αγάπης σε ένα υλικό δώρο.

Ένα δώρο από τον ένα σύζυγο στον άλλο ή από τον γονιό στο παιδί.

Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσει κάποιος το μέλλον των αγαπημένων του ανθρώπων. Να μπορέσει να είναι σίγουρος πως θα συνεχίσουν να έχουν την φροντίδα και τα εφόδια που χρειάζονται για μια καλή ζωή ακόμα και όταν αυτός δεν θα είναι στην ζωή.

Περιπτώσεις όπως γονείς με ανήλικα παιδιά, οικογένειες με δανειακές υποχρεώσεις, μονογονεϊκές οικογένειες είναι αυτές που χρειάζονται περισσότερο από όλους την ασφάλιση ζωής.

Χρειάζονται να αγοράσουν αυτό το δώρο και να το φυλάξουν. Για να το λάβουν οι αγαπημένοι τους την κατάλληλη στιγμή.

Τέλος όσο και να μην θέλουμε να το συζητάμε, όσο και να φτύνουμε το κόρφο μας και να χτυπάμε ξύλο κάποια πράγμα είναι μέσα στην ζωή! Και κάποια πράγματα δυστυχώς δεν μπορούμε ούτε να τα ελέγξουμε ούτε να τα προβλέψουμε. Για αυτά τα πράγματα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε.

Γιατί μέσα από την πρόληψη μπορεί κάποιος να διασφαλίσει πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ακόμα και όταν όλα δείχνουν το αντίθετο.

Τι λέτε λοιπόν; Είναι η Ασφάλεια Ζωής ένα δώρο αγάπης;


Σε ενδιαφέρει η Ασφάλιση Ζωής;

Επικοινώνησε μαζί μου να μάθεις περισσότερα για αυτή την τόσο σημαντική ασφάλιση.


 Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Γιατί υπάρχουν «φτηνές» και «ακριβές» ασφάλειες;

Next
Next

Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων σε 5 μόλις βήματα.