2020 - Τα διαφορετικά Χριστούγεννα της ζωής μου.

Τα διαφορετικά Χριστούγεννα της Ζωής μου - Ορφανίδης Νικόλαος
 

Η “προνομιούχα” γενιά μας.

Ως μια από τις ποιο προνομιούχες γενιές του 20ου αιώνα αφού δεν είχαμε ζήσει ούτε πολέμους ούτε πολιτικές ταραχές όλα φάνταζαν αυτονόητα και ίσως βαρετά στα χρόνια της ενήλικης ζωής μας.

Όλα μέχρι και πριν από 12 μήνες όταν με την έλευση του νέου έτους αρχίσαμε να ακούμε για ένα νέο επικίνδυνο ιό από την Κίνα.

Για να είμαστε ειλικρινής μέχρι και τον Μάρτιο που εμφανίστηκε στην Ελλάδα δεν νομίζω να είχαμε πολύ ασχοληθεί ή ενδιαφερθεί για τον ιό που έμελλε να μας αλλάξει την ζωή.

Χαμένοι μέσα τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας μας και των υποχρεώσεων ζούσαμε για χρόνια μια ζωή που λίγο πολύ ήταν η ίδια χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Η χρονιά μας ξεκινούσε μετά την γιορτή των Χριστουγέννων με την αλλαγή του χρόνου και συνεχιζόταν με ενδιάμεσες αργίες μέχρι το Πάσχα.

Από εκεί ξεκινούσε η περίοδος του καλοκαιριού με αποκορύφωμα τον αγαπημένο μήνα όλων τον Αύγουστο και το τέλος των διακοπών.

Στο σημείο αυτό αρχίζαμε την προσμονή των επόμενων Χριστουγέννων (μεσολαβούσαν και μερικές ακόμα αργίες).

Σε όλα τα παραπάνω κύριο χαρακτηριστικό δεν ήταν τόσο να περάσουμε γιορτές μαζί με τους συγγενείς, τα παιδία μας και τους γονείς μας.

Ήταν θεωρώ να επισκεφθούμε ένα νέο προορισμό ή να αγοράσουμε διάφορα καταναλωτικά αγαθά.

Βέβαια όσα θα κάναμε φροντίζαμε να μπορούμε να τα μοιραστούμε και με το σύνολο των φίλων μας μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram).

Φυσικά και όλοι είχαμε έναν τέτοιο τρόπο ζωής πάνω κάτω. Με ανάλογες διαφοροποιήσεις στο βαθμό του κάθε ενός!

Δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για αυτό και να μας πει πως ήταν λάθος ή σωστός ο τρόπος ζωής μας.

Αυτό είχαμε μάθει από μικροί, μεγαλώνοντας σε ένα κόσμο χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Ακόμα και η Οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών δεν μας επηρέασε σημαντικά στον τρόπο ζωής. Φροντίσαμε να προσαρμόσουμε τις καταναλωτικές μας ανάγκες στα δεδομένα που είχαμε, διατηρώντας την ελευθερία μας.

 
 

Το 2020 ήταν η χρονιά που αλλάξαμε.

Η χρονιά του 2020 με την εμφάνιση του Covid-19, ήταν η χρονιά που μας άλλαξε για πάντα. Τουλάχιστον εμένα.

Η πρώτη καραντίνα ήρθε αρχικά σαν μια γροθιά στο στομάχι μιας και θα έπρεπε να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως θα παραμέναμε στο σπίτι μας και δεν θα είχαμε φυσική επαφή με κανέναν άλλο πέρα από την οικογένεια μας.

Το Πάσχα της χρονιάς αυτής ήταν το πρώτο που δεν επισκεφθήκαμε αγαπημένους προορισμούς ή τα χωρία μας.

Η πρώτη φορά που δεν ψήθηκε ο παραδοσιακός Οβελίας, δεν χορέψαμε, δεν διασκεδάσαμε σε νυχτερινά μαγαζιά με φίλους, δεν πήγαμε στην Ανάσταση (5 λεπτά πριν το τέλος), δεν πήγαμε για ψώνια δεν δεν δεν κάναμε όλα αυτά που κάναμε.

Αντίθετα παραμείναμε σπίτι περνώντας ουσιαστικές ώρες με την οικογένεια μας. Μάθαμε περισσότερα για τα παιδία μας και τους γονείς μας από όσα ξέραμε τόσα χρόνια.

Δεθήκαμε και αποκτήσαμε ακόμα ποιο πολλά και έντονα συναισθήματα για την οικογένεια μας.

Κυριάρχησε η Αγάπη.

Οι γονείς βρήκαμε το χρόνο που δεν θα είχαμε ποτέ, για να παίξουμε με τα παιδία μας. Βρήκαμε χρόνο να βρούμε τον εαυτό μας που χανόταν στην τρέλα της καθημερινότητας. Βρεθήκαμε με τον/την σύζυγο ή τον/την σύντροφο μας σε λογικές ώρες και μιλώντας σε λογικές ώρες και όχι αργά το βράδυ που στο παρελθόν τελείωνε η δουλεία.

Αυτός ο νέος τρόπος ζωής που έφερε ο COVID-19, ήρθε ίσως ως δώρο. Ως μια αφύπνιση πως έπρεπε να δούμε για μια φορά ποια είναι τα σημαντικά στην ζωή μας.

Μάθαμε πως όλα αυτά που είναι δεδομένα, αυτονόητα είναι και τα ποιο σημαντικά. Ακόμα και ένα αγαθό όπως η Υγεία.

Μάθαμε να εκτιμάμε τις στιγμές. Μάθαμε πως μπορούμε να ζούμε χωρίς άγχος και να ζούμε χωρίς άχρηστα καταναλωτικά αγαθά. Όπως μου είπε και ένα φίλος έμαθα να ζώ με λιγότερο άγχος στην καθημερινότητα, με λιγότερα έξοδα και χωρίς πολλές και άσκοπες μετακινήσεις.

 
 

Τα διαφορετικά δώρα μας για τα Χριστούγεννα.

Φέτος τα Χριστούγεννα έχουμε την δεύτερη καραντίνα και θα περάσουμε και πάλι με την οικογένεια μας μόνο.

Φέτος η γενιά μας έχει αλλάξει. Δεν περάσαμε πόλεμο ούτε πολιτικές ταραχές. Μείναμε με τους αγαπημένους μας και μάθαμε να επικοινωνούμε.

Φέτος τα Χριστούγεννα το δώρο της αγάπης και της επικοινωνίας θα έχει μεγαλύτερη αξία για όλους μας γιατί μάθαμε πόσο σημαντικά είναι.

Φέτος τα Χριστούγεννα και λίγο πριν το τέλος του έτους κάνοντας τον απολογισμό ο καθένας μόνος του, ας κρατήσουμε μόνο τα ουσιώδη και θετικά και όχι τα αρνητικά.

Φέτος ας κρατήσουμε, το τι κερδίσαμε και όχι το τι χάσαμε ή το τι δεν κάναμε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


Καλές Γιορτές και καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλους μας.

Να περάσουμε όλοι καλά μαζί με όλους όσους αγαπάμε και να έχουμε την Υγεία μας.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Απλά ένας ασφαλιστής!

Next
Next

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε την σωματική άσκηση;