Τι είναι το Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών;

Τα βήματα είναι απλά, εφόσον έχει διαγνωστεί η πάθηση, αποζημιώνεσαι εφάπαξ το ποσό που έχεις επιλέξει.

Επιδομα Σοβαρών ασθενειών Be well
 

Τι είναι η ασφάλιση σοβαρών ασθενειών;

Η ασφάλιση σοβαρών ασθενειών αποτελεί το ποιο απλό είδος ασφάλισης. Οι καλύψεις και ο τρόπος αποζημίωσης είναι απλός χωρίς «ψιλά γράμματα».

Η ασφάλιση ανήκει στην οικογένεια των προγραμμάτων υγείας που λειτουργούν ως επιδόματα. Με την έννοια του επιδόματος, εννοούμε πως παρέχουν ένα συγκεκριμένο ποσό ως αποζημίωση εφάπαξ. Ανεξάρτητα αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα ασφάλισης ή όχι.

Δηλαδή το επίδομα είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε αποζημίωση εισπράξει ο ασφαλισμένος για την πάθηση από οποιαδήποτε άλλη πηγή για την κάλυψη των εξόδων θεραπείας.

Για αυτό το λόγο και μπορεί να ασφαλιστεί κάποιος είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κάλυψης είναι το γεγονός πως έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος (ασφάλιστρο). Με αυτό το τρόπο γίνεται προσιτό σε όλους να το αποκτήσουν .

Ποιες παθήσεις καλύπτει το επίδομα;

Το επίδομα σοβαρών ασθενειών στην περίπτωση της Interamerican καλύπτει 14 παθήσεις από τις οποίες μπορεί να νοσήσει ο ασφαλισμένος.

Οι παθήσεις αυτές είναι:

  1. Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

  2. Κακοήθης νεοπλασία (Καρκίνος)

  3. Αιματολογικές κακοήθειες

  4. Απλαστική Αναιμία

  5. Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

  6. Αορτοστεφανιαία παράκαμψη (by pass)

  7. Μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος

  8. Μεταμόσχευση οργάνων

  9. Σκλήρυνση κατά πλάκας

  10. Τύφλωση

  11. Αιμοκάθαρση λόγο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας

  12. Νόσος Parkinson

  13. Εγκαύματα 3ου βαθμού

  14. Χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια 3ου σταδίου

 
 

Ένα ιδιαίτερο είδος ασφάλισης

Αυτό που κάνει ιδιαίτερα μοναδικό την ασφάλιση σοβαρών ασθενειών, είναι το γεγονός πως το κεφάλαιο που αποζημιώνει μπορεί να το διαχειριστεί ο ασφαλισμένος όπως επιθυμεί.

Ενώ ένα τυπικό πρόγραμμα υγείας θα αποζημιώσει τα έξοδα που αφορούν την νοσηλεία εντός του νοσοκομείου καθώς και τυχόν θεραπείες, το επίδομα λειτουργεί διαφορετικά.

Για παράδειγμα, ο ασφαλισμένος μπορεί να χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για την κάλυψη εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ένα συμβόλαιο υγείας και είναι αναγκαίες για την πάθηση του.

Είτε μπορεί να καλύψει τυχόν συμμετοχή που έχει το πρόγραμμα νοσηλείας επί του συνόλου των εξόδων νοσηλείας.

 Η δυνατότητα της ελεύθερης διαχείρισης του κεφαλαίου είναι ο λόγο που το κάνει τόσο ξεχωριστό την ασφάλιση σοβαρών ασθενειών.

Υπάρχου άλλες επιδοματικές ασφαλίσεις

Στην ίδια κατηγορία ασφάλισης, αυτή των επιδομάτων συναντάμε επίσης το επίδομα νοσηλείας και το χειρουργικό επίδομα.

Λειτουργούν στην ίδια λογική με το επίδομα σοβαρών ασθενειών. Δηλαδή παρέχουν το κεφάλαιο που ορίζεται και αναφέρεται στο συμβόλαιο, ώστε να το διαχειριστεί ο ασφαλισμένος όπως επιθυμεί.

Ανεξάρτητα αν έχει καλύψει τα έξοδα νοσηλείας κάποιο άλλο πρόγραμμα υγείας ή το ταμείο κοινωνικής ασφάλισης.

Το χαμηλό ασφάλιστρο

Το επίδομα αναφέρεται όπως είδαμε παραπάνω σε συγκεκριμένες παθήσεις. Τι περιπτώσεις αυτές αποζημιώνει και μόνο.

Επιπλέον, από την στιγμή που θα αποζημιώσει το συμβόλαιο παύει να ισχύει. Αυτό συμβαίνει διότι τα χρήματα δίνονται εφάπαξ και εκεί τελειώνει και η «δουλεία» του.

Για αυτό το λόγο και το ασφάλιστρο είναι εξαιρετικά χαμηλό και προσιτό για όλους. Και όταν αναφέρω όλους κυριολεκτικά το εννοώ.

Βέβαια, μέσα στα πλαίσια της ασφάλισης, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει το κεφάλαιο για το οποίο θα έχει κάλυψη. Ξεκινώντας από το ελάχιστο που είναι €5.000 και φτάνοντας έως €40.000.

Αυτό θα καθορίσει και το τελικό ασφάλιστρο σε συνάρτηση με την ηλικία του ασφαλισμένου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου

Συμπέρασμα

Υπάρχουν είδη ασφάλειας που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Όχι γιατί δεν λειτουργούν σωστά ή δεν καλύπτουν. Ούτε γιατί είναι υψηλό το κόστος τους.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η ασφάλιση σοβαρών ασθενειών. Ένα επίδομα που αποζημιώνει εφάπαξ το ασφαλισμένο εφόσον διαγνωστεί μια κάποια από τις καλυπτόμενες παθήσεις. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

Μια ασφάλεια που θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας, είτε έχουμε πρόγραμμα ασφάλισης υγείας είτε όχι.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Γνωρίζεις πως ξεκινάς ένα πρόγραμμα υγείας;

Next
Next

Γνωρίζεις τι είναι η Υπασφάλιση;