Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια έχει γενέθλια και γίνεται 30 ετών!

Μια ερώτηση που θα δεχθώ σχεδόν σε όλα μου τα ραντεβού, είναι «Γιατί να ασφαλιστώ στην Interamerican;».

 

Αυτή η ερώτηση αποτελεί την αγαπημένη μου, διότι μου δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ στο λόγο που η Interamerican είναι μια διαφορετική Ασφαλιστική εταιρία σε σχέση με τις υπόλοιπες στην Ελληνική αγορά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός των Ιδιόκτητων δομών Υγείας (Medifirst και Αθηναϊκή Mediclinic) που έχει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της καθώς και στην Άμεση Ιατρική Βοήθεια.

Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια αποτελεί μια μοναδική κάλυψη μέσα στο «οικοσύστημα» των προγραμμάτων υγείας της Interamerican. Είναι η υπηρεσία που ξέρω πως όταν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί από τον πελάτη θα λειτουργήσει 100% και θα σωθεί η ζωή του.

Και το έχει καταφέρει ανελλιπώς 30 χρόνια τώρα!

Όσοι έχουν κάνει χρήση της υπηρεσίας είτε μέσα από το συντονιστικό κέντρο 1010 είτε μέσα από την Υγειονομική μεταφορά το γνωρίζουν και το «διαφημίζουν». Διότι όταν η υγεία τους ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, η λύση δόθηκε από το πρόγραμμα υγείας τους μέσα από την Άμεση Ιατρική Βοήθεια.

Για τα 30 χρόνια λειτουργίας της Άμεσης Ιατρική Βοήθειας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το παρακάτω άρθρο από το blog της Interamerican.

Άρθρο από το blog της Interamerican.

30 χρόνια Άμεση Ιατρική Βοήθεια.

Μία ματιά στη δουλειά της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, με αφορμή τα 30α της γενέθλια

 

Μέσα στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε πολλούς αριθμούς. Αριθμούς που αναφέρονται σε περιστατικά και που έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Διότι κάθε αριθμός είναι και ένας άνθρωπος που χρειάστηκε και πήρε την βοήθεια της ώστε να λάβει την ιατρική βοήθεια που χρειαζόταν και να σωθεί.

Θα ήθελα να κλείσω το συγκεκριμένο άρθρο με την τελευταία παράγραφό από το άρθρο για τα 30 χρόνια της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Μία υπηρεσία με μεγάλη αξία

Στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας, κάθε λεπτό μετράει. Οι άνθρωποι της Άμεσης Ιατρική Βοήθειας της Interamerican βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους, ώστε να φροντίσουν, μετά από ένα τηλεφώνημα, ο ασφαλισμένος να νιώσει απόλυτα ασφαλής και να επικεντρωθεί μόνο στη βελτίωση της υγείας του.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LinkedIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Πως ασφαλίζω σωστά το σπίτι μου; (Μέρος B’)

Next
Next

Αυτό είναι το νέο μου Project και ήρθε ή ώρα να το γνωρίσεις και εσύ!