Η μοναδική “διαχείριση περιστατικών” της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια είναι μια από τις υπηρεσίες που περιλαμβάνεται σε όλα τα συμβόλαια υγείας της Interamerican.

υγειονομική αεροματαφορά
 

Η υπηρεσία αυτή πολλές φορές δεν έχει την αναγνώριση που τις αξίζει, διότι σχεδόν κάνεις δεν μπορεί να αντιληφθεί την σπουδαιότητα της. Ειδικά αν είσαι κάτοικος στην στερεά Ελλάδα και ειδικά στην Αττική.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν είσαι κάτοικος σε νησί ή σε κάποια ακριτική περιοχή της Ελλάδος, τότε ίσως να αναγνωρίζεις από την αρχή τόσο την αξίας της όσο και την αναγκαιότητα της.

Τι είναι η Άμεση Ιατρική Βοήθεια;

Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια, είναι το κομμάτι τις Interamerican που ασχολείται αποκλειστικά, με την εξυπηρέτηση, τον συντονισμό σοβαρών και επειγόντων περιστατικών υγείας, όλων των πελατών που έχουν πρόγραμμα υγείας.

Η υπηρεσία έχει συντονιστικό τηλεφωνικό κέντρο, όπου ο πελάτης μπορεί να μιλήσει απευθείας με ιατρό για ιατρικές συμβουλές όλο το 24ώρο. Επιπλέον το ίδιο συντονιστικό κέντρο είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό της υγειονομικής μεταφοράς του ασθενή-πελάτη εφόσον χρειαστεί.

Για να είναι άμεσος και επιτυχής ο συντονισμός της υγειονομικής μεταφοράς, η Interamerican έχει δημιουργήσει τον δικό της ιδιόκτητο στόλο οχημάτων.

Δηλαδή έχει δικά της ασθενοφόρα, υγειονομικά ελικόπτερα και αεροπλάνο για να μπορεί να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της. Τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενώ όλα τα οχήματα της είναι επανδρωμένα με έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμένα με ποιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

interamerican-αμεση-ιατρικη=βοηθεια.jpg
 

Πως γίνεται η διαχείριση απο την Interamerican ενός επείγοντος περιστατικού ;

Η μοναδικότητα της υπηρεσίες φαίνεται από την παρακάτω περίπτωση διαχείρισης ενός αληθινού περιστατικού πελάτη που έπαθε έμφραγμα.

Ο πελάτης χρειάστηκε να μεταφερθεί από το νησί που κατοικεί μόνιμα, στην Αθήνα για να να μπορέσει να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή που το κάθε λεπτό μετράει η Άμεση Ιατρική Βοήθεια ενεργοποιήθηκε και σε ελάχιστο χρόνο πραγματοποιήθηκε η υγειονομική μεταφορά του.


Η διαδικασία διαχείρισης του περιστατικού με μια ματιά.

 
Άμεση Ιατρική Βοήθεια βήμα 1ο
Άμεση Ιατρική βοήθεια βήμα 2ο
 

 

Τα βήματα που ακολουθήθηκαν από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωση της υγειονομικής μεταφοράς επιγραμματικά ήταν:

  • Άμεσες Ιατρικές Συμβουλές στο τηλέφωνο μέσω της γραμμής υγείας (1010) 24/7.

  • Διαχείριση/Συντονισμός περιστατικού:

    • Επικοινωνία με Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό

    • Υγειονομική μεταφορά με ασθενοφόρο

    • Επικοινωνία με Αρχές όπως το Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ κλπ

    • Φροντίδα Συγγενών: Διανομή, Εισιτήρια, Συνοδεία

    • Μεταφορά με αεροπλάνο ή ελικόπτερο Interamerican σε κλινική επιλογής του πελάτη

    • Συνοδεία Interamerican Medical Team: ιατρός και νοσηλευτής μαζί

    • 1,5 ώρες χρόνος απόκρισης

  • Ημερήσιο Medical Report

  • Φροντίδα συγγενών και τακτική ενημέρωση

  • Ημερήσιος έλεγχος κόστους

Οι υγειονομικές αερομεταφορές.

Στη χώρα μας ένα μέρος του πληθυσμού κατοικεί μόνιμα σε κάποιο νησί. Μάλιστα σε αρκετά νησιά και ειδικά στα μεγάλα, υπάρχει συνήθως ένα κέντρο υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει αρκετά περιστατικά. Ενώ σε ορισμένα μικρότερα είτε υπάρχει κάποιο μικρό ιατρείο ή εξυπηρετούνται από κάποιο άλλο κοντινό νησί.

Όπως και να έχει, στην περίπτωση ενός σοβαρού περιστατικού ο ασθενής θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του.

 

Σοβαρά περιστατικά που πραγματοποιήθηκε αερομεταφορά και κατέληξαν σε εισαγωγή σε Νοσοκομείο.

 

Η INTERAMERICAN μέσα από την υπηρεσία της Άμεσης Βοήθειας μπορεί και προσφέρει σε αρκετούς πελάτες με συμβόλαιο υγείας την άμεση κάλυψη της υγειονομικής αερομεταφοράς. Μια εξαιρετικά σημαντική κάλυψη για κάθε μόνιμο κάτοικο νησιού και όχι μόνο.

Αξίζει να αναφέρω πως στους πρώτους μήνες του 2023, η INTERAMERICAN πραγματοποίησε 15 επείγουσες αερομεταφορές πελατών από νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα τρείς από την Τήνο στην Αθήνα.

Το γεγονός πως η εταιρία διαθέτει για την υγειονομική αερομεταφορά ελικόπτερα και αεροπλάνο της δίνει μεγάλη ευελιξία για το πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα επείγων περιστατικό. Από τις 15 αερομεταφορές, οι 5 πραγματοποιήθηκαν με ελικόπτερο επειδή δεν υπήρχε αεροδιάδρομος και οι υπόλοιπες 10 με αεροπλάνο.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα μου από το blog.

 

Συμπέρασμα

Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια που προσφέρει η Interamerican, είναι μια από τις καλύψεις που αρχικά ένας πελάτης δεν θα δώσει την πρέπουσα σημασία.

Ίσως να τον απασχολήσει περισσότερο η κάλυψη των εξόδων νοσηλείας και λιγότερο η υγειονομική μεταφορά. Λογικό ειδικά αν είναι κάτοικος της Στερεάς Ελλάδος ή τις Αττικής που έχει πλήθος ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων να απευθυνθεί.

Το γίνεται όμως αν είσαι μόνιμος κάτοικος σε νησί; Τι γίνεται αν κατοικείς σε ένα ακριτικό μέρος της Ελλάδος;

Τι γίνεται αν είσαι διακοπές σε ένα νησί και πρέπει να μεταφερθείς άμεσα στην Αθήνα για νοσηλεία;

Τι γίνεται αν είσαι ταξίδι στο εξωτερικό προκύψει πρόβλημα υγείας και πρέπει να επιστρέψεις στην Ελλάδα για να νοσηλευτείς;

Η απάντηση δίνεται μέσα από την κάλυψη της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και της μοναδικότητας της στο τρόπο διαχείρισης ενός περιστατικού.

Και η αλήθεια είναι πως τα παραπάνω ερωτήματα έχουν απαντηθεί σε πελάτες μου αρκετές φορές μέσα στα χρόνια που είμαι ασφαλιστής,


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Ταξιδιωτική Ασφάλιση.

Next
Next

Γνωρίζεις την κάλυψη “Αξία νέων Ανταλλακτικών” στην ασφάλιση αυτοκινήτου;