Γνώρισε την γραμμή Υγείας “1010” της Interamerican.

Η γραμμή υγείας 1010 της Interamerican αποτελεί μία ακόμα υποδομή της Interamerican στον τομέα της Υγείας.

Γραμμή Υγείας 1010 Interamerican
 

Ο τετραψήφιος αριθμός 1010 είναι το τηλέφωνο επικοινωνίας για όλους τους πελάτες με συμβόλαιο υγείας, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα με την υγεία τους.

Δεν αποτελεί ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο που δέχεται απλά κλήσεις πελάτων.

Είναι ένα συντονιστικό κέντρο που ενημερώνει, οργανώνει και κατευθύνει τον πελάτη ανάλογα με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Μέσω του συντονιστικού κέντρου τα ιδιόκτητα μέσα της Interamerican συντονίζονται ώστε να φροντίζουν για την άμεση μεταφορά σας στο νοσοκομείο της επιλογής σας.

Μια μοναδική υπηρεσία που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Αυτή η ξεχωριστή υπηρεσία της Interamerican βοηθά και σώζει κάθε χρόνο εκατοντάδες πελάτες.

Αποτελεί μια δέσμευση της εταιρίας προς τον πελάτη, πως ότι πρόβλημα υγείας και να αντιμετωπίζει, όσο μακριά ή κοντά και να βρίσκεται, θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να “απολαύσει” της παροχές του συμβολαίου του.

 
 


Η γραμμή υγείας, μέσα στο 2020 εξυπηρέτησε 11.188 ανθρώπους.

Αναδημοσίευση από Interamerican.gr

  • 27.487 πελάτες μας έλαβαν ιατρικές συμβουλές: Κάθε μέρα για όλο ο εικοσιτετράωρο, οι πελάτες μας αναζήτησαν από τους γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων της Γραμμής Υγείας 1010 την αξιολόγηση της κατάστασής τους και λύσεις για άμεση ανακούφιση.

  • 3.927 πελάτες μας έλαβαν πληροφορίες χρήσης του συμβολαίου τους: Κάθε πελάτης μας μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις καλύψεις και τα εύρος τους, με βάση το συμβόλαιό του.

    Οι άνθρωποι του 1010 τον/ την ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή ενώ παράλληλα προσφέρουν καθοδήγηση σε κάθε βήμα. Η εξυπηρέτηση των πελατών μας γίνεται άμεσα, ανθρώπινα και ξεκάθαρα.

  • 656 πελάτες μας έλαβαν προέγκριση νοσηλείας: Άμεσα και χωρίς αναμονή ή αγωνία πριν τη νοσηλεία τους, οι πελάτες μας είχαν λάβει την προέγκρισή τους.

    Η προέγκριση είναι μία διαδικασία σημαντική για όλους, καθώς προστατεύει τους πελάτες μας από νοσηλείες και επεμβάσεις που ενδεχομένως αντενδείκνυνται για την πραγματική κατάσταση της υγείας τους.

  • 4.516 πελάτες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο της INTERAMERICAN και 94 με επείγουσα αερομεταφορά: το εξειδικευμένο προσωπικό και οι γιατροί του 1010 ανέλαβαν βήμα προς βήμα, το συντονισμό της υγειονομικής μεταφοράς των πελατών μας που το είχαν ανάγκη.

    Στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο, το 1010 φροντίζει και για τη μεταφορά συγγενικών προσώπων των πελατών μας, ώστε να βρίσκονται κοντά τους.

 
yphresies-ygeias-interamerican-2020.jpg
 

Μια πραγματική ιστορία με αίσιο τέλος.

Μεταφέροντας έναν ασφαλισμένο μας από την Ινδία στο νοσοκομείο της επιλογής του στην Αθήνα, μέσα σε ένα μόνο 24ώρο

Οι ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια σχεδιάζουν τις διαδρομές τους με κάθε λεπτομέρεια. Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να φτάσει στις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ινδίας;

Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να περιμένει, όσο σχεδίαζε το ταξίδι του ένας ασφαλισμένος μας, ήταν μία φαινομενικά ασήμαντη πτώση η οποία οδήγησε σε κάταγμα στο ισχίο.

Τι μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι ακινητοποιημένος, χωρίς τη δυνατότητα να περπατήσεις καν, στη μέση του πουθενά και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου;

Ακόμα και η τοποθεσία του πλησιέστερου νοσοκομείου είναι άγνωστη για τους περισσότερους ανθρώπους.

Όχι όμως και για τη Γραμμή Υγείας 1010. Με ένα τηλεφώνημα, οι άνθρωποι του 1010 συντόνισαν τη μεταφορά και τη νοσηλεία του ασφαλισμένου της INTERAMERICAN στο νοσοκομείο της πλησιέστερης πόλης στην Ινδία.

Ο ασφαλισμένος μας δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα άλλο πέρα από αυτό το τηλεφώνημα.

Σε συνεννόηση με το 1010, οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποιήσαν τις απαραίτητες ακτινογραφίες για να διαπιστώσουν το κάταγμα και την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

Αφού έδωσαν τη διάγνωση στους ανθρώπου τους 1010, η επόμενη αποστολή τους ήταν να αναλάβουν τα πάντα για την επιστροφή και το χειρουργείο του ριψοκίνδυνου ταξιδιώτη πίσω στην Αθήνα. Για την επιστροφή, διαμορφώθηκε ειδικός χώρος μέσα στο αεροπλάνο.

Ο ασφαλισμένος μας δεν ήταν μόνος, από την πρώτη στιγμή που μας χρειάστηκε. Έτσι και στην αερομεταφορά, είχε τη συνοδεία εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Μπορούσε έτσι να είναι σίγουρος, πως ό,τι κι αν συνέβαινε θα είχε κοντά του τον κατάλληλο άνθρωπο για να το αντιμετωπίσει.

Εν τω μεταξύ, επέλεξε το νοσοκομείο από το δίκτυό του, στο οποίο ήθελε να μεταβεί για τη χειρουργική επέμβαση.

Με το που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον παρέλαβε το ασθενοφόρο της INTERAMERICAN και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, που είχε ενημερωθεί και τον περίμενε για την επέμβαση.

Όλη αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε μία μέρα και μάλιστα τον Δεκαπενταύγουστο.

Η εγχείρηση για την αντιμετώπιση ενός κατάγματος του ισχίου είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική, ωστόσο η περίοδος της αποκατάστασης απαιτεί χρόνο, ο οποίος μειώνεται ανάλογα με το πόσο καλή είναι η κατάσταση της υγείας του ασθενή.

Ένας άνθρωπος που αναρρώνει από ισχίο μπορεί να κινηθεί ξανά φυσιολογικά, μετά από ορισμένους μήνες που ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πατερίτσες και να περάσει από μία σειρά θεραπειών.

 
 

Όλα όσα μπορεί να προσφέρει το “1010” με μία ματιά

Στη Γραμμή Υγείας 1010 μπορείτε να μιλήσετε με έναν γιατρό για κάθε θέμα υγείας (από απλή ιατρική συμβουλή ως υγειονομική μεταφορά):

  • οποιαδήποτε μέρα

  • οποιαδήποτε ώρα

  • και στις αργίες

Επιπλέον υπηρεσίες 1010:

  • διανυκτερεύοντα φαρμακεία και νοσοκομεία

  • τα εμβόλια αν θέλετε να ταξιδέψετε σε μία τρίτη χώρα

Πότε είναι ιδιαίτερα χρήσιμο;

  • τη νύχτα

  • στις αργίες

  • και άλλες ώρες που τα ιατρεία δεν είναι ανοιχτά

  • στις διακοπές σε τόπους που δεν υπάρχει ο κατάλληλος γιατρός

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Η μοναδική υπηρεσία, που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Interamerican κάθε χρόνο σώζει δεκάδες ζωές.

Η γραμμή υγείας 1010 αποτελεί το συντονιστικό κέντρο που καλού όλοι οι πελάτες που έχουν ασφάλεια υγείας Interamerican.

Δεκαετίες τώρα τα ασθενοφόρα, τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα της Interamerican μαζί με τα πληρώματα τους δίνουν το καλύτερο τους εαυτό παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Σε μια χώρα με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να δημιουργήσει η ασφαλιστική αγορά.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LinkedIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Τι κάνω σε περίπτωση ατυχήματος με το όχημα μου; Τα 4 βήματα.

Next
Next

Θέτοντας νέους στόχους το 2021: “Τα όνειρα σου πρέπει να σε τρομάζουν”