5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Ταξιδιωτική Ασφάλιση.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση, χρόνο με τον χρόνο αρχίζει να γίνεται όλο και πιο γνωστή στο ευρύ κοινό ως ένα απαραίτητο συστατικό για το ταξίδι που ετοιμάζεσαι να πας.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την Ταξιδιωτική Ασφάλιση πριν ασφαλιστείς; Ορφανίδης Νικόλαος Ασφαλιστής
 

Μάλιστα η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει ένα είδος “εγγύησης” για σένα, πως ότι και να συμβεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Τι είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση;

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί σε αυτό το είδος ασφάλισης, καθώς και στο σύνολο των καλύψεων που προσφέρει. Όμως, θα σου κάνω μια μικρή σύνοψη.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα προαιρετικό είδος ασφάλειας που διαρκεί όσο και το ταξίδι σου. Από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες. Αυτό που προσφέρει μέσα από ένα πλήθος καλύψεων είναι αποζημίωση τόσο για το ίδιο το ταξίδι (π.χ. αποζημίωση για απώλεια αποσκευών) όσο και για έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ατύχημα ή ασθένεια).

Το γεγονός πως έχει πολύ μικρή διάρκεια την κάνει να είναι και μια αρκετά οικονομική ασφάλεια, αφού για ένα ταξίδι μερικών ημερών στην Ευρώπη το κόστος μπορεί να κυμαίνεται σε λιγότερο από 20€.

Περισσότερα, όμως, για την ταξιδιωτική ασφάλιση μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο μου «Γνωρίζεις τι είναι η Ταξιδιωτική Ασφάλιση;»

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την ταξιδιωτική Ασφάλιση;

Πριν αποφασίσεις αν αξίζει να ασφαλιστείς για το ταξίδι που ετοιμάζεις, σου αναφέρω 5 δεδομένα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

1.Η ταξιδιωτική Ασφάλιση δεν είναι για όλους.

Το γεγονός πως υπάρχει αυτό το είδος ασφάλισης δεν σημαίνει πως κάνει για όλους όσους σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι. Αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσο θέλεις να πάρεις το ρίσκο και να μην ασφαλιστείς. Ένα ρίσκο που έχει να κάνει με τα χρήματα που έχεις προπληρώσει για το ταξίδι σου. Ειδικά όταν το ταξίδι σου «αξίζει» κάποιες χιλιάδες ευρώ. Όπου σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί ή ακυρωθεί, τα χρήματα αυτά θα τα χάσεις! Με αυτό το δεδομένο θα μπορέσεις να δεις αν σε συμφέρει ή όχι.

2. Υπάρχουν διάφορες καλύψεις στην ταξιδιωτική Ασφάλιση.

Σε αυτό το είδος ασφάλισης υπάρχουν πλήθος καλύψεων που περιλαμβάνονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια και είναι σχετικά με τα ταξίδια.

Όπως η κάλυψη της ακύρωσης ταξιδιού ή όταν πρέπει να διακόψεις αιφνίδια το ταξίδι σου και να επιστρέψεις στην χώρα σου.

Άλλες καλύψεις είναι η καθυστέρηση της πτήσης, η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από μια ασθένεια ή ένα ατύχημα και η επείγουσα υγειονομική μεταφορά.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την υγειονομική μεταφορά θα πρέπει να γνωρίζετε αν το συμβόλαιό σας καλύπτει την μεταφορά σας από την χώρα που βρίσκεστε στην πλησιέστερη χώρα που έχει καλύτερες υποδομές., ώστε να μπορέσετε να έχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για την υγεία σας.

Ενώ μπορεί να παρέχει επιπλέον κάλυψη φροντίζοντας για τον επαναπατρισμό σου, ώστε να λάβεις την απαραίτητη φροντίδα για την υγεία σου στην χώρα σου.

3. Το κόστος της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης.

Το χαμηλό κόστος είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ασφάλειας. Αυτό την κάνει προσιτή σε όλους τους ταξιδιώτες. Ενώ σε κάθε περίπτωση το κόστος της ασφάλισής σου θα είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με το συνολικό κόστος του ταξιδιού σου.

4. Πότε θα αγοράσεις την Ταξιδιωτική Ασφάλεια;

Όπως σε όλα τα είδη ασφάλισης, η κάλυψη και η αποζημίωση παρέχεται εφόσον ένα συμβάν έχει συμβεί μετά την έναρξη ενός συμβολαίου. Είναι λογικό να μην υπάρχει αναδρομική κάλυψη.

Γι’ αυτόν τον λόγο και θα πρέπει να προχωράτε στην ασφάλιση σας κάποιες μέρες πριν την αναχώρησή σας, αναφέροντας την ημερομηνία που ξεκινά το ταξίδι σας και πότε αυτό τελειώνει. Υπάρχει περίπτωση σε ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες η κάλυψη να ξεκινά μια μέρα μετά από την αίτηση ασφάλισής σας.

5. Κάλυψη Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από Ασθένεια ή Ατύχημα.

Σε περίπτωση που διαθέτεις ένα ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, πιθανόν να έχεις κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Στην περίπτωση τον ατομικών προγραμμάτων υγείας του συστήματος υγείας Be Well της Interamerican, έχεις την δυνατότητα να έχεις εκτός από την παγκόσμια κάλυψη της υγειονομικής μεταφοράς και την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης συνέπεια ατυχήματος ή ασθένειας.

Η κάλυψη αποζημιώνει έξοδα που σχετίζονται με τα ημερήσια έξοδα νοσηλείας, την αμοιβή χειρουργού και τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα εντός νοσοκομείου. Ενώ είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω πως η συγκεκριμένη κάλυψη λειτουργεί ξεχωριστά από τις υπόλοιπες καλύψεις του ατομικού συμβολαίου υγείας.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχεις ατομικό συμβόλαιο και σε καλύπτει, πιθανόν να μην χρειαστεί να κάνεις την ταξιδιωτική ασφάλιση.

 
 

Δύο είδη ταξιδιωτικής ασφάλισης για να επιλέξεις.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση έχει δύο είδη ασφάλισης. Την απλή ταξιδιωτική ασφάλιση και την ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης.

Στην περίπτωση της απλής ταξιδιωτικής ασφάλισης, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιλαμβάνει καλύψεις σχετικές με το ίδιο το ταξίδι και πιθανές αιτίες που μπορούν να το ακυρώσουν ή να το διακόψουν αιφνίδια. Από μια καθυστέρηση της πτήσης μέχρι και την απώλεια των αποσκευών σου.

Στην ταξιδιωτική ασφάλιση με  την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης, έχεις ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» κάλυψης. Έχοντας κάλυψη για το ίδιο το ταξίδι, αλλά και για την υγεία σου.

Ανάλογα με το τι σε ενδιαφέρει να καλύψεις και πως εσύ νιώθεις «άνετα» θα επιλέξεις με πιο από τα δύο είδη θα ασφαλιστείς.

Σημεία προσοχής!

Επιγραμματικά θα ήθελα να σου αναφέρω κάποια πολύ σημαντικά σημεία που θέλουν την προσοχή σου πριν επιλέξεις να ασφαλιστείς με κάποιο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης.

  • Ζήτα να σε ενημερώσουν σχετικά με τις εξαιρέσεις που υπάρχουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Για παράδειγμα, αν έχεις κάποια χρόνια πάθηση και κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου χρειαστεί να νοσηλευτείς η ασφαλιστική εταιρία δεν θα σε αποζημιώσει. Μιας και αυτό αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις του συμβολαίου.

  • Έλεγξε σε ποια νοσοκομεία σου αποζημιώνει τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αν αφορά ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία του εξωτερικού.

  • Ενημερώσου σχετικά με τα όρια της ηλικίας που δέχεται η ασφαλιστική εταιρία να  καλύψει. Οι περισσότερες ασφαλιστικές δεν καλύπτουν ταξιδιώτες άνω των 75 ετών και βρέφος κάτω του ενός μηνός.

  • Αν καλύπτει την περίπτωση της νόσησης από COVID-19.

  • Πώς γίνεται η εξυπηρέτηση σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη κατά την διάρκεια του ταξιδιού, το τηλεφωνικό κέντρο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς και τον χρόνο εξυπηρέτησης.

 

Διάβασε περισσότερα άρθρα μου από το blog μου.

 

Συμπέρασμα.

Έχεις περάσει μήνες ολόκληρους για να ετοιμάσεις και να προγραμματίσεις το ταξίδι σου, ενώ ήδη έχεις πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σε εισιτήρια, διαμονή και δραστηριότητες. Όλα τα έχεις προγραμματίσει εκτός από την περίπτωση που για κάποιο λόγο το ταξίδι αυτό ακυρωθεί ή διακοπεί αιφνίδια.

Σε αυτή την περίπτωση η ταξιδιωτική ασφάλιση θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Αφού μέσα από ένα πλήθος καλύψεων θα σου προσφέρει μια σιγουριά και ασφάλεια, πως όχι μόνο δεν θα χάσεις τα χρήματά σου αλλά θα έχεις και μια φροντίδα για την υγεία σου αν χρειαστεί.

Εγώ μέσα από αυτό άρθρο σου ανέφερα 5 λόγους που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου για το αν θα πρέπει να έχεις στο επόμενο ταξίδι σου ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης ή όχι.


Ετοιμάζεις το επόμενο ταξίδι σου;

Πάρε τιμή για την ασφάλιση του επόμενου ταξιδιού σου.

 

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Ασφάλιση υγείας: Τι είναι η Νοσηλεία και το Χειρουργείο ημέρας;

Next
Next

Η μοναδική “διαχείριση περιστατικών” της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.