Γνωρίζεις τι είναι η Ταξιδιωτική Ασφάλεια;

Ένα από τα λιγότερα γνωστά είδη ασφάλισης στην χώρα μας είναι αυτό της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης.

ταξιδιωτική ασφάλεια
 

Είτε είμαστε στην διάρκεια του καλοκαιριού είτε του χειμώνα όλο και κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό θα κάνουμε.

Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσουμε αυτό το ξεχωριστό είδος ασφάλισης. Ένα είδος ασφάλισης που απευθύνεται με τις καλύψεις του όχι μόνο σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο ατομικό συμβόλαιο υγείας, αλλά και σε αυτούς που έχουν.

Ειδικά στην δεύτερη περίπτωση ενισχύουν σημαντικά την κάλυψη τους, σε περίπτωση που από πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας.

Τι είναι η Ταξιδιωτική Ασφάλιση;

Η Ταξιδιωτική Ασφάλιση είναι ένα προαιρετικό είδος ασφάλισης που συνήθως η διάρκεια της είναι όσες μέρες κρατάει το ταξίδι μας.

Σκοπός της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης είναι να ασφαλίσει τον ταξιδιώτη – ασφαλισμένο από τα απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν σε ένα ταξίδι. Είτε αυτό το ταξίδι αφορά κάπου στην Ελλάδα, είτε σε κάποια άλλη χώρα στο εξωτερικό.

Δεν είναι όμως προαιρετική πάντα η συγκεκριμένη ασφάλιση. Σε χώρες όπως η Κούβα, η Ρωσία, η Η.Π.Α. η Ταξιδιωτική Ασφάλιση αποτελεί ένα από τα υποχρεωτικά έγγραφα που θα πρέπει να έχει κάποιος μαζί του, ώστε να μπορέσεις να ταξιδέψει και να εισέλθει στην χώρα προορισμού του. Και αυτό γιατί θα πρέπει να έχει βίζα.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση για την έκδοση Βίζας.

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε την Ταξιδιωτική Ασφάλιση για έκδοση βίζας. Μια παραλλαγή της κλασικής ταξιδιωτικής ασφάλισης που έχει κυρίως μεγαλύτερα κεφάλαια κάλυψης για τις Ιατροφαρμακευτικές Δαπάνες που πιθανόν να προκύψουν εξαιτίας ενός ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας.

Στην περίπτωση της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης για την έκδοση βίζας από την Interamerican οι καλύψεις που περιλαμβάνονται είναι:


  • Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες μέσω του Συντονιστικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Γραμμή υγείας 1010).

  • Υγειονομική μεταφορά του Ασφαλισμένου συνέπεια ενός ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας.

  • Μεταφορά του Ασφαλισμένου σε νοσοκομείο που είναι κοντά στον τόπο μόνιμης διαμονής του ώστε να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

  • Κάλυψη των εξόδων που έκανε ο Ασφαλισμένος για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη συνέπεια ενός ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας.

  • Κάλυψη των εξόδων επιστροφής των μη παθόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου (του/της συζύγου και των παιδιών μέχρι 18 ετών) στον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο επαναπατρισμός του Ασφαλισμένου.

  • Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης στενού συγγενή του Ασφαλισμένου για να αναλάβει τη φροντίδα του/των ανήλικου/ων παιδιού/ων του, σε περίπτωση όπου ο Ασφαλισμένος συνταξιδεύει με το/τα ανήλικο/α παιδί/παιδιά του και χρειαστεί να νοσηλευτεί λόγω έκτακτου περιστατικού υγείας.

  • Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής σε ξενοδοχείο συγγενή A' βαθμού, ώστε να επισκεφτεί τον Ασφαλισμένο που νοσηλεύεται.

  • Κάλυψη εξόδων μεταφοράς σορού λόγω απώλειας ζωής του Ασφαλισμένου και εξόδων επιστροφής των υπόλοιπων εξαρτημένων μελών, στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, εφόσον συνοδευόταν από αυτά.

  • Αποζημίωση του Ασφαλισμένου εξαιτίας ολικής καταστροφής ή κλοπής των αποσκευών του κατά τη διάρκεια αεροπορικού ταξιδιού.

  • Κάλυψη των εξόδων διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου λόγω κλοπής ή καταστροφής των ταξιδιωτικών του εγγράφων.

  • Κάλυψη των έκτακτων εξόδων του Ασφαλισμένου, στην περίπτωση όπου καθυστερήσει η άφιξη των αποσκευών του στον τόπο προορισμού του.

  • Αποζημίωση του Ασφαλισμένου για τυχόν οικονομικές απώλειες ή έξοδα της επιστροφής σε περίπτωση όπου χρειαστεί να διακόψει το ταξίδι του πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής.

 
 

Ποιες είναι οι καλύψεις της απλής Ταξιδιωτικής Ασφάλισης;

Επειδή είναι ένα είδος ασφάλισης με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και γίνεται για συγκεκριμένο λόγο, οι καλύψεις που υπάρχουν φροντίζουν να καλύπτουν επί της ουσίας.

Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν λάβει υπόψη τους ποιες είναι οι πιο σύνηθες αιτίες για τις οποίες μπορεί ένα ταξίδι να αναβληθεί ή να διακοπεί αιφνίδια.

Για παράδειγμα η καθυστέρηση μιας πτήσης, η απώλεια αποσκευών, η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού, να νοσήσει ο ασφαλισμένος με covid-19 κ.α..

Γι’ αυτό και σε ταξίδια με μεγάλο κόστος και μακρινούς προορισμούς, προτείνουν από τα ταξιδιωτικά γραφεία την Ταξιδιωτική Ασφάλιση ως εξασφάλιση του ταξιδιώτη αν κάτι δεν πάει καλά. Εκτός αν είναι υποχρεωτική η ασφάλιση για την έκδοση βίζας όπως αναφέρθηκα παραπάνω.

Αυτές είναι οι καλύψεις που περιέχει ένα συμβόλαιο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης από την Interamerican:


  • Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες μέσω του Συντονιστικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας της Interamerican (Γραμμή υγείας 1010).

  • Υγειονομική μεταφορά του Ασφαλισμένου συνέπεια ατυχήματος ή ασθένειας.

  • Μεταφορά του Ασφαλισμένου σε νοσοκομείο που είναι κοντά στον τόπο μόνιμης διαμονής του ώστε να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

  • Κάλυψη των εξόδων επιστροφής των μη παθόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου (του/της συζύγου και των παιδιών μέχρι 18 ετών) στον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Ισχύει μόνο στην περίπτωση που έχει προηγηθεί επαναπατρισμός του Ασφαλισμένου.

  • Κάλυψη των εξόδων που έκανε ο Ασφαλισμένος για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψης είτε αφορά ατύχημα είτε ασθένειας.

  • Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής σε ξενοδοχείο συγγενή A' βαθμού, ώστε να επισκεφτεί τον Ασφαλισμένο που νοσηλεύεται.

  • Αποζημίωση του κόστους διαμονής σε ξενοδοχείο, εφόσον ο Ασφαλισμένος διαγνωστεί με Covid-19 και οι ιατρικές οδηγίες επιβάλλουν την απομόνωσή του.

  • Καταβολή αποζημίωσης στους νόμιμους κληρονόμους σε περίπτωση απώλειας ζωής του Ασφαλισμένου εξαιτίας ατυχήματος.

  • Κάλυψη εξόδων μεταφοράς σορού λόγω απώλειας ζωής του Ασφαλισμένου καθώς και εξόδων επιστροφής των υπόλοιπων εξαρτημένων μελών, στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους (εφόσον συνοδευόταν από αυτά).

  • Αποζημίωση του Ασφαλισμένου εξαιτίας ολικής καταστροφής ή κλοπής των αποσκευών του κατά τη διάρκεια αεροπορικού ταξιδιού.

  • Αποζημίωση του Ασφαλισμένου για Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητά του που προέκυψε από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

  • Κάλυψη εξόδων διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου συνέπεια κλοπής ή καταστροφής των ταξιδιωτικών εγγράφων του Ασφαλισμένου.

  • Κάλυψη των έκτακτων εξόδων του Ασφαλισμένου, στην περίπτωση όπου καθυστερήσει η άφιξη των αποσκευών του στον τόπο προορισμού του.

  • Κάλυψη των έκτακτων προσωπικών εξόδων που θα χρειαστεί να κάνει ο Ασφαλισμένος, στην περίπτωση όπου η προγραμματισμένη αναχώρηση του αεροπλάνου του καθυστερήσει.

  • Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης στενού συγγενή του Ασφαλισμένου για να αναλάβει τη φροντίδα του/των ανήλικου/ων παιδιού/ων του. Ισχύει μόνο σε περίπτωση όπου ο Ασφαλισμένος συνταξιδεύει με το/τα ανήλικο/α παιδί/παιδιά του και χρειαστεί να νοσηλευτεί λόγω έκτακτου περιστατικού υγείας.

  • Καταβολή των εξόδων που έχει πληρώσει ο Ασφαλισμένος ως προκαταβολή ή εξόφληση για αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα διαμονής και λοιπά έξοδα του ταξιδιού.

  • Αποζημίωση του Ασφαλισμένου για τυχόν οικονομικές απώλειες ή έξοδα της επιστροφής σε περίπτωση όπου χρειαστεί να διακόψει το ταξίδι του πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής.

  • Κάλυψη των εξόδων της δικηγορικής αμοιβής και δικαστικής δαπάνης στα οποία θα απαιτηθεί να υποβληθεί ο Ασφαλισμένος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

  • Κάλυψη των δαπανών που πραγματοποίησε ο Ασφαλισμένος, προκειμένου να αποκρούσει ή να ικανοποιήσει αξιώσεις τρίτων που αφορούν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές τους, λόγω εξ' αμελείας πράξης ή παράλειψής του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

  • Προμήθεια και αποστολή των φαρμάκων του Ασφαλισμένου, στον τόπο του ταξιδιού, σε περίπτωση όπου ο ίδιος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για αντικειμενικούς λόγους δε μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα που λαμβάνει στα πλαίσια θεραπευτικής του αγωγής.

  • Κάλυψη των εξόδων μετάφρασης των παραστατικών στην Ελληνική γλώσσα, όπου χρειάζεται να προσκομίσει ο Ασφαλισμένος ώστε να αποζημιωθεί.

  • Αποζημίωση των εξόδων ρυμούλκησης που κατέβαλε ο Ασφαλισμένος λόγω ακινητοποίησης του Ι.Χ. οχήματος ή ενοικιαζόμενου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

 

Ετοιμάζεις το επόμενο ταξίδι σου;

Πάρε τιμή για την ασφάλιση του επόμενου ταξιδιού σου.

 

Υπάρχει κάποια κάλυψη που ξεχωρίζει και έχει μεγαλύτερη αξία για έναν ταξιδιώτη;

Κατά την προσωπική μου άποψη, με δεδομένο το γεωγραφικό περιβάλλον της χώρας μας, θεωρώ πως η πιο σημαντική κάλυψη από όλες τις παραπάνω είναι αυτή της Υγειονομικής μεταφοράς, ειδικά όταν παρέχεται από την Interamerican.

Με τους περισσότερους να επιλέγουν κάποια από τα νησιά μας για διακοπές η υγειονομική μεταφορά αποκτά μεγάλη σημασία.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα κέντρα υγείας των νησιών δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά υγείας. Με αποτέλεσμα να πρέπει να οργανωθεί η μεταφορά του ασθενή στην Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

Με την Interamerican με τα ιδία μέσα που διαθέτει (ελικόπτερα, υγειονομικό αεροπλάνο και ασθενοφόρα) και σε συνδυασμό με το συντονιστικό κέντρο υγείας 1010 μπορείτε να απολαύσετε της διακοπές σας χωρίς έγνοιες.

Η συγκεκριμένη κάλυψη λειτουργεί το ίδιο εξαιρετικά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε όποια χώρα και να έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε.

Επιπλέον στα χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας του covid-19, καλύψεις όπως η κάλυψη των εξόδων διαμονής σε ξενοδοχείο λόγω καραντίνας και η κάλυψη των εξόδων εξαιτίας ξαφνικής διακοπής του ταξιδιού πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής δίνουν μεγάλη αξία στο συμβόλαιο. Διότι αποτελούν ένα πιθανό ενδεχόμενο που μπορεί να συμβεί σε ένα ταξίδι.

Για αυτό το λόγο και τις αναφέρω και τις ξεχωρίζω αυτές τις καλύψεις σε σχέση με τις υπόλοιπες που παρέχονται.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Η Ταξιδιωτική Ασφάλιση είναι ένα από τα είδη ασφάλισης που πρέπει να έχουμε σε ένα ταξίδι που προγραμματίζουμε να κάνουμε. Είτε αυτό είναι στην Ελλάδα, είτε σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.

Η ασφάλεια περιλαμβάνει καλύψεις που στόχο έχουν να μπορούμε να λάβουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για την υγεία μας σε περίπτωση ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας. Ενώ μας εξασφαλίζει στο να μην χάσουμε τα χρήματα που έχουμε πληρώσει για το ταξίδι αν κάτι δεν πάει καλά.

Είναι ένα προαιρετικό συμβόλαιο στις περισσότερες περιπτώσεις (εκτός την περίπτωση για έκδοση βίζας) που καλό θα ήταν από μόνοι μας να το θεωρούμε υποχρεωτικό.

Ειδικά στην περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε. Αν όμως έχουμε και ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, τότε η καλύψεις απο τον συνδυασμό και των δύο συμβολαίων μας παρέχουν μια πλήρη και μοναδική κάλυψη.

Τέλος, το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ασφάλισης κάνει την Ταξιδιωτική Ασφάλιση προσιτή ώστε να μπορέσει να ασφαλιστεί ο κάθε ταξιδιώτης. Βέβαια ο λόγος που έχει χαμηλό κόστος είναι διότι ασφαλιζόμαστε μόνο για όσες ημέρες διαρκεί το ταξίδι μας.

Στο επόμενο ταξίδι λοιπόν που θα σχεδιάσετε, ψάξτε, ρωτήστε, ενημερωθείτε σχετικά με την Ταξιδιωτική Ασφάλισή και φροντίστε να είστε 100% σωστά οργανωμένοι και ασφαλείς. Για να έχετε ένα υπέροχο και ξεχωριστό ταξίδι.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Γνωρίζεις την κάλυψη “Αξία νέων Ανταλλακτικών” στην ασφάλιση αυτοκινήτου;

Next
Next

Καρκίνος του Μαστού και η μέθοδος της τριπλής εκτίμησης.