Οδηγός για ανασφάλιστα οχήματα 2022 (μέρος Α’).

Αν και η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική βάσει νόμου, ένα μικρό ποσοστό οδηγών συνεχίζει δεκαετίες τώρα  να κυκλοφορεί ανασφάλιστο στους δρόμους.

Οδηγός για ανασφάλιστα οχήματα. Ορφανίδης Νίκος
 

Γνωρίζουμε πόσα είναι τα ανασφάλιστα οχήματα σήμερα;

Από το 2016 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από το κράτος να περιοριστεί ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, υπολογίζεται σήμερα πως 1 στα 7 οχήματα κυκλοφορεί ανασφάλιστο. Δηλαδή, σε ένα σύνολο 5.200.000 οχημάτων περίπου 700.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Ο αριθμός αυτός μπορεί ανά περιόδους να μειώνεται ή να αυξάνεται. Όπως για παράδειγμα σήμερα ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων υπολογίζεται στα 550.000. Σε καμία όμως περίπτωση δεν έχει φτάσει σε σημείο να μηδενιστεί.   

Το γεγονός αυτό, από μόνο του γεννά κάποια ερωτήματα όπως:

  • Τι σημαίνει αυτό για τους ανασφάλιστους ιδιοκτήτες;

  • Τι σημαίνει αυτό για όσους έχουν τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;

  • Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε περίπτωση ατυχήματος και το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο, ώστε να αποζημιωθεί;

Τα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσω να σας τα απαντήσω παρακάτω. Πρώτα όμως ας ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές έννοιες.

Όπως με το Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Τι είναι το Επικουρικό Ταμείο Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και πώς αποζημιώνει;

Το Επικουρικό Ταμείο (εν συντομία) είναι υπεύθυνο για την αποζημίωση των τροχαίων ατυχημάτων σε περίπτωση που το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο.

Είτε το ατύχημα αφορά Σωματικές Βλάβες είτε Υλικές Ζημίες.

 
 

Τι επιπτώσεις έχει για τους υπαίτιους ανασφάλιστους ιδιοκτήτες/οδηγούς;

Το Επικουρικό ταμείο έρχεται και αποζημιώνει τον παθόντα που έχει υποστεί ζημία από το ανασφάλιστο όχημα όπως θα έκανε και μια ασφαλιστική εταιρία.

Η διαφορά όμως στην περίπτωση αυτή είναι πως ό,τι χρήματα αποζημιώσει, σε δεύτερο χρόνο έρχεται να τα κάνει επανείσπραξη από τον υπαίτιο ανασφάλιστο ιδιοκτήτη/οδηγό του οχήματος που προκάλεσε εξ αρχής το ατύχημα.

Το γεγονός αυτό δεν το γνωρίζουν δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και μη οχημάτων.

Ενδεικτικά θα αναφέρω πως το 2021 είχαμε 1.264 αναγγελίες ζημίων από ανασφάλιστα οχήματα ενώ για το 1ο τρίμηνο του 2022 έχουν αναφερθεί 379 ζημιές.

Ζημίες που αποζημίωσε ή θα αποζημιώσει το Επικουρικό και στην συνέχεια θα καλέσει του ιδιοκτήτες των υπαίτιων ανασφάλιστων οχημάτων για επανείσπραξη.

Πώς δίνονται οι αποζημιώσεις από το Επικουρικό Ταμείο Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και τι σημαίνει αυτό για τους παθόντες;

Από το 2016 το Επικουρικό προχώρησε και άλλαξε τον τρόπο που αποζημιώνει, ενώ έθεσε και νέα όρια στα ποσά που καταβάλει ως αποζημίωση στους παθόντες.

Συγκεκριμένα, το όριο ευθύνης του Επικουρικού είναι πλέον τα 100.000€. Μέχρι αυτό το ποσό και μόνο θα αποζημιώσει.

Σε περίπτωση που το ποσό της αποζημίωσης είναι μεγαλύτερο των 100.000€, ο ανασφάλιστος και υπαίτιος ιδιοκτήτης/οδηγός του ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να καταβάλει από την τσέπη του, την όποια επιπλέον διαφορά προκύψει.

Μάλιστα, το Επικουρικό προχώρησε και δημιούργησε 6 βαθμίδες αποζημίωσης. Ανάλογα με το ύψος της αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλει υπάρχει και ένα αντίστοιχο ποσοστό με το οποίο συμμετέχει στην αποζημίωση.

 

Παράδειγμα από το άρθρο της Interamerican για τα ανασφάλιστα οχήματα.

 

Οι βαθμίδες αυτές είναι:

  • Αποζημίωση έως 4.000€ ποσοστό κάλυψης Επικουρικού κατά 90% και 10% συμμετοχή του ανασφάλιστου.

  • Αποζημίωση από 4.001€ έως 10.000€ ποσοστό κάλυψης Επικουρικού κατά 87,5% και 12,5% συμμετοχή του ανασφάλιστου.

  • Αποζημίωση από 10.001€ έως 30.000€ ποσοστό κάλυψης Επικουρικού κατά 85% και 15% συμμετοχή του ανασφάλιστου.

  • Αποζημίωση από 30.001€ έως 60.000€ ποσοστό κάλυψης Επικουρικού κατά 80% και 20% συμμετοχή του ανασφάλιστου.

  • Αποζημίωση από 60.001€ έως 100.000€ ποσοστό κάλυψης Επικουρικού κατά 70% και 30% συμμετοχή του ανασφάλιστου.

  • Αποζημίωση από 100.000€ και πάνω η αποζημίωση βαραίνει αποκλειστικά τον ανασφάλιστο.

 

Πίνακας από άρθρο της Interamerican για τα ανασφάλιστα οχήματα.

 

Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε περίπτωση ατυχήματος και το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο, ώστε να αποζημιωθεί;

Σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα για να μπορέσετε να αποζημιωθείτε για τις ζημίες (Υλικές ή Σωματικές Βλάβες) που σας έχει προκαλέσει, θα πρέπει αρχικά να καλέσετε αμέσως την τροχαία.

Η τροχαία θα καταγράψει το συμβάν και τα στοιχεία του οδηγού και του ανασφάλιστου οχήματος και θα επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις. Το δελτίο συμβάντων της τροχαίας, είναι αυτό που θα πιστοποιήσει πως το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο.

Σημαντικό!!! Μόνο εφόσον γίνει η καταγραφή από την τροχαία θα μπορέσετε να αποζημιωθείτε.

Αξίζει να αναφέρουμε πως όλες πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες, αναλαμβάνουν να αποζημιώσουν τον πελάτη τους μέσα από την κάλυψη Ζημίες από Ανασφάλιστό όχημα.

Η αποζημίωση που δίνεται συνήθως είναι έως 10.000€ ανά περίπτωση.

Η αποζημίωση από την Ασφαλιστική γίνεται για λογαριασμό του Επικουρικού ταμείου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Ενώ στην συνέχεια η διαδικασία της επανείσπραξης ακολουθείτε κανονικά όπως αναφέραμε παραπάνω.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Τα ανασφάλιστα οχήματα αποτελούν ένα μόνιμο πονοκέφαλο τόσο για το κράτος, όσο και για τους πολίτες.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τρόπο αποζημίωσης από το Επικουρικό ταμείο, καθώς και η δημιουργία μηχανισμών για τον εντοπισμό τους, δείχνουν πως πλέον δεν υπάρχει καμία ανέχεια απέναντι σε όποιον δεν ασφαλίζει το όχημά του.

Τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων θα πρέπει να κατανοήσουν πως το ετήσιο κόστος ασφάλισης είναι πολύ μικρότερο από τα πρόστιμα και τις κυρώσεις που επιβάλει ο νόμος.

Ενώ είναι ελάχιστο σε σχέση με το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει οι ίδιοι να πληρώσουν σε περίπτωση που προκαλέσουν ένα ατύχημα.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση σύγκρουσης με ανασφάλιστο όχημα.

Ώστε να μπορέσουμε να επισκευάσουμε το όχημά μας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μέσα από την Ασφαλιστική σας εταιρία ή το Επικουρικό ταμείο.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Οδηγός για ανασφάλιστα οχήματα 2022 (μέρος Β’).

Next
Next

Η αξία της ξεκούρασης.