Γνωρίζεις την κάλυψη: Έξοδα πριν και μετά από χειρουργική επέμβαση;

Αν έχεις συμβόλαιο υγείας που σε αποζημιώνει μόνο στην περίπτωση Νοσηλείας, τότε χρειάζεσαι την συγκεκριμένη κάλυψη.

 

Η κάλυψη αφορά αποκλειστικά τις περιπτώσεις που θα πραγματοποιήσεις νοσηλεία συνέπεια χειρουργικής επέμβασης. Ενώ αναφέρεται και αποζημιώνει έξοδα που θα πραγματοποιηθούν 30 ημέρες πριν την χειρουργική επέμβαση και 60 ημέρες μετά.

Ποια έξοδα αποζημιώνει πριν και μετά το χειρουργείο;

Τα έξοδα που θα αποζημιώσει η συγκεκριμένη κάλυψη είναι ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις. Ενώ θεωρείτε αυτονόητο και αναφέρεται στους όρους ασφάλισης, πως τα έξοδα αυτά θα πρέπει να έχουν άμεση σχέση με την επέμβαση που θα πραγματοποιήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση η ασφαλιστική εταιρία δεν θα σε αποζημιώσει.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρω πως δεν θα αποζημιώσει και τυχών φυσιοθεραπείες που μπορεί να χρειαστείς μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Διότι η φυσιοθεραπεία δεν θεωρείτε ιατρική πράξη, εφόσον δεν την πραγματοποιεί γιατρός.

Υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που αποζημιώνει κάθε φορά και είναι έως 500€ έξοδα ανά νοσηλεία με χειρουργική επέμβαση. Η συγκεκριμένη κάλυψη λειτουργεί αυτόνομα, ανεξάρτητα από το βασικό πρόγραμμα Νοσηλείας που έχεις αγοράσει.

Η αποζημίωση δίνεται με την προσκόμιση πρωτότυπων τιμολογίων, δελτίου παροχής υπηρεσιών για όλες τις δαπάνες. Καθώς και με την προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης για την αναγκαιότητα των εξετάσεων ή των ιατρικών πράξεων.

Τέλος, μπορεί να αποζημιώσει έξοδα που αφορούν χειρουργικές επεμβάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Διάβασε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Γιατί θεωρείτε σημαντική κάλυψη;

Αν είσαι ασφαλισμένος με πρόγραμμα υγείας μόνο για νοσηλεία, τότε έξοδα που αφορούν σε επισκέψεις ιατρών, διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικέ πράξεις δεν θα τις αποζημιωθείς. Πολύ απλά γιατί δεν έχεις πρόγραμμα με καλύψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, σε ένα χειρουργείο το πρόγραμμα σου θα αποζημιώσει τον προ-εγχειρητικό έλεγχο, τα έξοδα του χειρουργείου, την αμοιβή του χειρουργού και αναισθησιολόγου καθώς και την νοσηλεία που πιθανόν να ακολουθήσει.

Τις επισκέψεις στο χειρουργό ή τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιήσεις πριν ή μετά την επέμβαση θα πρέπει να τις πληρώσεις από την τσέπη σου ή με το ταμείο κοινωνικής ασφάλισης (διαγνωστικές εξετάσεις).

Αυτά τα έξοδα έρχεται να αποζημιώσει αυτή η μικρή αλλά τόσο σημαντική κάλυψη.

Στα προγράμματα υγειάς Be Well, η συγκεκριμένη κάλυψη είναι προαιρετική και μπορείς να την προσθέσεις εφόσον την επιθυμείς. Αν και την θεωρώ πλέον απαραίτητη (υποχρεωτική θα έλεγα) στην περίπτωση που ασφαλιστείς χωρίς την κάλυψη των γιατρών και διαγνωστικών εξετάσεων.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Τα λάθη στην ασφάλιση της κατοικία σου όταν σε ασφαλίζει η Τράπεζα.

Next
Next

Γιατί να ασφαλιστώ ιδιωτικά για επισκέψεις σε Ιατρούς και Διαγνωστικές εξετάσεις;