Ασφαλιστικές Καλύψεις: Η Θραύση Κρυστάλλων.

Σε αυτό το άρθρο, την ποιο απλή κάλυψη στην Ιδιωτική Ασφάλιση. Την Θραύση Κρυστάλλων.

 

Η θραύση κρυστάλλων ή Θραύση υαλοπινάκων είναι μια ακόμα προαιρετική κάλυψη που υπάρχει σε διάφορα είδη ασφάλισης, αλλά λειτουργεί και αποζημιώνει διαφορετικά σε κάθε ένα από αυτά.

Η κάλυψη που σου προσφέρει όταν την έχεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου είναι απλή. Σου έσπασε το τζάμι; Το επιδιορθώνεις ή το αντικαθιστάς και η ασφαλιστική εταιρία στο αποζημιώνει.

Τη θραύση κρυστάλλων θα την συναντήσουμε στις Ασφαλίσεις Οχημάτων και στις Ασφαλίσεις Κατοικίας ή Επιχειρήσεων.

Ασφαλίσεις Οχημάτων.

Στις ασφαλίσεις οχημάτων καλύπτει το σπάσιμο το μπροστινού παρμπρίζ ,του πίσω καθώς και τα πλαϊνά παράθυρα. Γι’ αυτό και η κάλυψη είναι διαθέσιμη μόνο για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά.

Αυτό που δεν αποζημιώνει η θραύση κρυστάλλων είναι τις ζημίες σε φανάρια, τους καθρέφτες και τα πλαστικά τζάμια του αυτοκινήτου. Ενώ ανάλογα την ασφαλιστική εταιρία η κάλυψη επεκτείνεται και καλύπτει ζημίες που θα προκληθούν σε ηλιοροφές.

Ως προαιρετική κάλυψη μπορεί να προστεθεί σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και μόνη της. Δεν απαιτείται η ύπαρξη της Πυρκαγιάς, όπως σου έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.

Επιπλέον, έχει το δικό της κεφάλαιο μέχρι το οποίο θα σε αποζημιώσει. Το κεφάλαιο αυτό ανάλογα την ασφαλιστική εταιρία είναι από €1.000 έως €2.000. Και κάθε φορά που κάνεις χρήση το κεφάλαιο αυτό μειώνεται αναλόγως το ποσό της αποζημίωσης. Ενώ επανέρχεται στο αρχικό κεφάλαιο σε κάθε ανανέωση της ασφάλισης οχήματος. Γι’ αυτό και θέλει την προσοχή σου, ώστε να μην βρεθείς να έχεις αναλώσει όλο το κεφάλαιο κατά τη διάρκεια ισχύος του συμβολαίου σου.

Αλλά και να συμβεί αυτό, μη ανησυχείς. Γιατί μπορείς να ζητήσεις από τον ασφαλιστή σου να σου επαναφέρει το κεφάλαιο, πληρώνοντας το αντίστοιχο κόστος, ακόμα και αν η ανανέωση της ασφάλισής σου θέλει πολλούς μήνες ακόμα για να γίνει.

Η κάλυψη προσφέρεται από όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες και συνήθως η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση γίνεται σε συνεργαζόμενα συνεργεία που είναι εξειδικευμένα στα κρύσταλλα.

Υπάρχει και η δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το δικό σου συνεργείο για την επιδιόρθωση του τζαμιού που έχει πάθει ζημία, όμως συνήθως υπάρχει ένα ποσό με το οποίο συμμετέχεις και εσύ στην ζημία. Υπάρχει δηλαδή απαλλαγή.

Γι’ αυτό καλό είναι σε περίπτωση ζημίας να επικοινωνείς με τον ασφαλιστή σου για να μπορέσει να σε ενημερώσει και να σε καθοδηγήσει.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα μου από το blog.

 

Ασφαλίσεις Περιουσίας.

Στις ασφαλίσεις περιουσίας, δηλαδή στην ασφάλιση κατοικίας και την ασφάλιση επιχειρήσεων, η θραύση κρυστάλλων αναφέρεται ως θραύση Υαλοπινάκων.

Η κάλυψη ενεργοποιείται όταν έχουμε αιφνίδιο και τυχαίο γεγονός σε σταθερά εξωτερικούς/ εσωτερικούς υαλοπίνακες και καθρέπτες που αποτελούν μέρος των ασφαλισμένων αντικείμενων.

Μέσα σε αυτά που αποζημιώνει στην ασφάλιση κατοικίας είναι και τα πλαίσια, εφόσον έχουν πάθει ζημία, καθώς και τα έξοδα τοποθέτησης.

Αντίστοιχα, στην ασφάλιση επιχειρήσεων αποζημιώνει γυάλινα σταθερά χωρίσματα του ασφαλιζόμενου χώρου μαζί με τα πλαίσιά τους, καθώς και γυάλινες πόρτες, τζαμαρίες πτυσσόμενες, ανακλινόμενες ή συρόμενες.

Υπάρχουν δύο σημεία που θέλουν την προσοχή σου.

  • Το ένα έχει να κάνει με το γεγονός πως η ασφαλιστική εταιρία θα αποζημιώσει για το ίδιο πάχος που είχε το τζάμι που έπαθε ζημία και όχι για μεγαλύτερο. Πρόβλημα που υπάρχει συνήθως σε παλαιές κατασκευές.

  • Το δεύτερο αφορά αποκλειστικά για την ασφάλιση επιχειρήσεων, όταν έχουμε μεγάλες διαστάσεις υαλοπινάκων πχ. μια βιτρίνα. Θα πρέπει να ελέγξεις με τον ασφαλιστή σου αν το κεφάλαιο που αποζημιώνει τα συμβόλαιο επαρκεί σε περίπτωση ζημίας.

Η Θραύση κρυστάλλων είναι μια από τις πιο γνωστές και απαραίτητες καλύψεις που περιέχεται στην πλειοψηφία των συμβολαίων αυτοκινήτου. Ενώ περιέχεται σχεδόν πάντα στο βασικό πακέτο ασφάλισης κατοικίας ή επιχειρήσεων.

Έχει μικρό κόστος για να την προσθέσεις και μπορεί πραγματικά  να γλυτώσεις εκατοντάδες ευρώ σε περίπτωση ζημίας.

Τέλος, η θραύση κρυστάλλων είναι μέσα στο top three των προαιρετικών καλύψεων καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες αποζημιώνουν κάθε χρόνο  λόγω της συχνότητας των ζημίων που προκαλούνται. Αφήνοντας πίσω καλύψεις όπως την πυρκαγιά και την μεικτή.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LinkedIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Είσαι τυχερός ή ασφαλισμένος; Η ιστορία του Στέφανου.

Next
Next

Ασφαλιστικές Καλύψεις: Τα Φυσικά Φαινόμενα.