Πως μπορούμε να ασφαλίσουμε το εισόδημα μας; (Μέρος Β’).

Υπάρχουν 4 επιλογές για την ασφάλιση του εισοδήματός μας, που μπορούμε να επιλέξουμε.

Ασφάλιση Εισοδήματος Ορφανίδης νικόλαος
 

Όλες έχουν ως βασικό στόχο να μας εξασφαλίσουν το εισόδημά μας σε περίπτωση που δεν μπορούμε να εργαστούμε συνεπεία ατυχήματος ή ασθενείας, είτε αφορά πρόσκαιρη ανικανότητα, είτε μόνιμη.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για να ασφαλιστώ;

Σε όλες τις περιπτώσεις ασφάλισης που θα αναφερθούμε παρακάτω υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, ώστε να μπορέσει να ασφαλιστεί κάποιος και να αποζημιωθεί.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:

  • Να είναι εργαζόμενος.

  • Να είναι από 18 έως και 64 ετών για να μπορέσει να ασφαλιστεί.

Οι προϋποθέσεις που υπάρχουν μας δείχνουν καθαρά ότι ή ασφάλιση αφορά αποκλειστικά μόνο όσους εργάζονται νόμιμα και έχουν εισόδημα από την εργασία που δηλώνουν.

Τα βασικά σημεία της ασφάλισης εισοδήματος.

Οι επιλογές που έχουμε για να ασφαλιστούμε διαφέρουν μεταξύ τους σε δύο σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με την διάρκεια, ενώ το δεύτερο με τον τρόπο που αποζημιώνουν.

Η διάρκεια αποζημίωσης.

Μπορούμε να επιλέξουμε αν θα ασφαλίσουμε το εισόδημά μας για την περίπτωση της πρόσκαιρης ανικανότητας ή για την περίπτωση της μόνιμης.

Ως πρόσκαιρη ανικανότητα αναφερόμαστε στην περίπτωση που δεν μπορούμε να εργαστούμε εξαιτίας ατυχήματος ή ασθενείας μέχρι και 12 συνεχόμενους μήνες για την ίδια αιτία.

Ως μόνιμη ανικανότητα αναφερόμαστε στην περίπτωση που έχουμε υποστεί μια μόνιμη βλάβη συνεπεία ατυχήματος ή ασθενείας και δεν μπορούμε πλέον να εργαστούμε. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνουμε μηνιαία αποζημίωση μέχρι και την ηλικία των 65 ετών.

Ο τρόπος αποζημίωσης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο αποζημίωσης τα πράγματα είναι απλά. Επιλέγουμε να αποζημιωνόμαστε εφάπαξ ή μηνιαία (όσο διαρκεί η ανικανότητα).

Σημείο προσοχής.

Όπως είχαμε αναφέρει στο πρώτο άρθρο για την ασφάλιση του εισοδήματος το κόστος (ασφάλιστρο) του συμβολαίου παραμένει σταθερό σε όλη την διάρκεια της ασφάλισης. Δεν έχει αναπροσαρμογές.

Αυτό όμως που διαμορφώνει το τελικό ασφάλιστρο είναι το επάγγελμά μας και το κεφάλαιο που επιλέγουμε να ασφαλιστούμε.

 
 

Οι 4 επιλογές για την ασφάλιση Εισοδήματος.

Αφού ξεκαθαρίσαμε τα σημεία που διαφοροποιούνται, ήρθε η στιγμή να δούμε τις 4 επιλογές που έχουμε για να ασφαλιστούμε.

Πρόσκαιρη Απώλεια Εισοδήματος από Ατύχημα ή Ασθένεια.

Σε περίπτωση που εξαιτίας ατυχήματος ή ασθενείας δεν μπορούμε να εργαστούμε, το πρόγραμμα μας καταβάλει μηνιαία το ποσό (εισόδημα) που έχουμε επιλέξει να ασφαλιστούμε.

Η αποζημίωση ξεκινά μετά την περίοδο αναμονής που έχουμε επιλέξει όταν ασφαλιζόμαστε ( 7 ή 15 ημέρες ) και καταβάλλεται για όσο διαρκεί η ανικανότητα.

Μπορεί να αποζημιώσει μέχρι και για 12 συνεχόμενους μήνες για την ίδια αιτία. Μετά το πέρας των 12 μηνών η κάλυψη λήγει και σταματά η μηνιαία αποζημίωση, είτε συνεχίζει η ανικανότητα για εργασία, είτε όχι.

Ασφάλιση Επαγγελματικής Ικανότητας από Ατύχημα ή Ασθένεια.

Ατύχημα: Αποζημιώνει εφάπαξ την περίπτωση που έχουμε απώλεια επαγγελματικής ικανότητας εξαιτίας απώλειας ή λειτουργικότητας άκρου οργάνου ή μέλους του σώματός μας, καθώς και τα έξοδα θεραπείας.

Επιπλέον, αποζημιώνει και την περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου που οφείλεται σε ατύχημα.

Ασθένεια: Αποζημιώνει εφάπαξ την περίπτωση που δεν μπορούμε να εργαστούμε λόγω ασθενείας. Επιπλέον, αποζημιώνει τα έξοδα θεραπείας για την αντιμετώπιση 17 σοβαρών ασθενειών.

Μόνιμη Απώλεια Εισοδήματος από Ασθένεια ή Ατύχημα.

Σε περίπτωση που εξαιτίας ατυχήματος ή ασθενείας προκληθεί μόνιμη ανικανότητα για εργασία καταβάλλεται μηνιαία το πόσο (εισόδημα) που έχουμε ασφαλιστεί. Η αποζημίωση ξεκινά 12 μήνες μετά την γνωστοποίηση στην ασφαλιστική και χορηγείται μέχρι το 65ο έτος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποζημιωθούμε είναι η ανικανότητα να διαρκεί 12 συνεχόμενους μήνες που δεν μπορούμε να εργαστούμε, ενώ μια 2η προϋπόθεση είναι να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις καθημερινές δραστηριότητες χωρίς την βοήθεια κάποιου, όπως η σίτιση, η ένδυση και η μετακίνηση μέσα στο σπίτι μας.

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από Ατύχημα ή Ασθένεια.

Στην περίπτωση που λόγω μόνιμης ανικανότητας για εργασία συνεπεία ατυχήματος ή ασθενείας καταβάλλεται εφάπαξ το ασφαλιζόμενο ποσό που έχουμε επιλέξει.

Όπως και στην Μόνιμη Απώλεια Εισοδήματος, απαραίτητο για να αποζημιωθούμε είναι η ανικανότητα να διαρκεί 12 συνεχόμενους μήνες που δεν μπορούμε να εργαστούμε καθώς και να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις καθημερινές δραστηριότητες χωρίς την βοήθεια κάποιου.

Μπορούν να συνδυαστούν σε ένα συμβόλαιο οι παραπάνω επιλογές ασφάλισης;

Μπορούμε είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά να ασφαλιστούμε με τις παραπάνω επιλογές. Ανάλογα πάντα με τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε, τις παροχές του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης (Ι.Κ.Α, Ο.Α.Ε.Ε).

Σίγουρα όμως, ο συνδυασμός θα μας εξασφαλίσει 100% προστασία του εισοδήματός μας σε περίπτωση που δεν μπορούμε να εργαστούμε εξαιτίας ατυχήματος ή ασθενείας.

Διότι εκεί που σταματά η μια κάλυψη ξεκινά η επόμενη.

Η ασφάλιση Εισοδήματος σε ποιους απευθύνεται;

Η απάντηση είναι σε όλους. Σε όλους όσοι έχουν εισόδημα από την εργασία τους. Σε όλους όσοι η απουσία από την εργασία τους θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί ή ακόμα και να σταματήσει το εισόδημά τους.

Πιστεύω πως την απάντηση στο ερώτημα την έχουμε δώσει στο εαυτό μας ήδη.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

Συμπέρασμα.

Το εισόδημά μας μπορεί να προστατευθεί μέσα από την Ιδιωτική ασφάλεια. Συγκεκριμένα μέσα από 4 επιλογές ασφάλισης του εισοδήματος.

Οι επιλογές έχουν κυρίως διαφορές ως προς το τρόπο αποζημίωσης (μηνιαία ή εφάπαξ) και τον χρόνο καταβολής (άμεσα ή μετά από 12 μήνες).

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι πως μπορούμε να ασφαλιστούμε επιλέγοντας μία από αυτές ή όλες, αφού λειτουργούν και μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά.

Εκεί μου η μια σταματά ξεκινά η επόμενη!

Η Ασφάλιση του εισοδήματος είναι ίσως μια από τις βασικές ασφαλίσεις που πρέπει όλοι να έχουμε αν και ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουμε την ύπαρξή της.

Αλήθεια, εσείς θα ασφαλίζατε το εισόδημά σας;


Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να ασφαλιστείς;

Επικοινώνησε μαζί μου για να βρούμε την κατάλληλη ασφαλιστική πρόταση για την ασφάλιση του Εισοδήματος σου.

 

Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Οι 6 τρόποι, να μειώσεις το κόστος του συμβολαίου Υγείας σου.

Next
Next

Γνωρίζεις τι είναι η ασφάλεια Εισοδήματος; (Μέρος Α’)