Γνωρίζεις τι είναι η ασφάλεια Εισοδήματος; (Μέρος Α’)

Μιλάμε συνεχώς για την ασφάλιση των οχημάτων και την ασφάλιση υγείας. Έχουμε ποτέ σκεφτεί να ασφαλίσουμε αυτό που μας δίνει χρήματα για να αποκτήσουμε το αυτοκίνητο ή να πληρώσουμε την ασφάλεια υγείας;

Ασφάλιση εισοδήματος ορφανίδης νικος
 

Αν κάνουμε μια σύντομη αναζήτηση στο google με την λέξη ασφάλεια, τα πρώτα αποτελέσματα αναφέρονται μόνο στη  ασφάλιση του αυτοκινήτου.

Λογικό είναι, με δεδομένο πως η ασφάλιση των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι υποχρεωτική βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ως προτάσεις στο τέλος της πρώτης σελίδας αναζήτησης του google μας έχει συναφείς αναζητήσεις που αναφέρονται ξανά στο αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει και η αναζήτηση για την ασφάλιση Υγείας και Ζωής.

Θα θεωρήσουμε πως και αυτές οι αναζητήσεις είναι λογικές. Για ποιο λόγο, μπορεί να αναρωτηθούμε!

Η αναζήτηση στο google για Ασφάλιση Υγείας.

Η ασφάλιση υγείας, πάντα αποτελεί μια κρυφή επιθυμία για όλους μας λόγω του δημόσιου συστήματος υγείας και των προβλημάτων που δεκαετίες ολόκληρες υπάρχουν και τις γνωρίζουμε όλοι.

Η ασφάλιση μας αποτελεί μια ανεκπλήρωτη επιθυμία. Γι’ αυτό και αναζητούμε στο google συνεχώς πληροφορίες και τιμές, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή (πριν να είναι αργά) να ασφαλιστούμε.

Η αναζήτηση στο google για Ασφάλιση Ζωής.

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Η κυριότερη αιτία αναζήτησης για την ασφάλιση ζωής είναι η ύπαρξη δανείου. Ειδικά σε περίπτωση που έχουμε στεγαστικό δάνειο, η ασφάλιση ζωής αποτελεί μια υποχρέωση για τον δανειολήπτη που θέλει δεν θέλει πρέπει να τηρήσει.

Η αναζήτηση γίνεται συνήθως για να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος και όχι για να αναβαθμίσουμε την ασφάλιση.

Ποιο είναι το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο τελικά;

Αρχικά, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η ικανότητά μας να παράγουμε το εισόδημά μας.

Η ικανότητά μας να μπορούμε να εργαζόμαστε, όποια και να είναι η εργασία μας, ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε το εισόδημα είναι ίσως ότι πιο σπουδαίο έχουμε. Δυστυχώς όμως, δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Σίγουρα, θα σκεφτούμε πως η καλή μας υγεία είναι ακόμα πιο σημαντική. Όμως αν αρρωστήσουμε και δεν έχουμε χρήματα πώς θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τα έξοδα που θα προκύψουν, ώστε να γίνουμε καλά;

Συνεπώς, τόσο η καλή μας υγεία όσο και η δυνατότητα να εργαζόμαστε παράγοντας εισόδημα είναι σημαντικά για όλους μας. Όμως, το δεύτερο έχει μεγαλύτερη αξία αν θα πρέπει να τα συγκρίνουμε.

Μπορούμε να το δούμε μέσα από ένα απλό παράδειγμα.

Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στο πρόγραμμα υγείας που δημιουργήθηκε από ένα γιατρό, το πρόγραμμα ασφάλιση Σοβαρών ασθενειών.

Το πρόγραμμα βασίστηκε στην παρατήρηση του γιατρού πως κατά την διάγνωση ή την  θεραπεία μιας σοβαρής ασθένειας ο ασθενής εμφάνιζε στρες.

Το στρες οφειλόταν στο γεγονός πως όσο διαρκούσαν οι θεραπείες δεν μπορούσε να εργαστεί ,ε αποτέλεσμα να αρχίσει με τον καιρό να έχει οικονομικά προβλήματα.

Επιπλέον, το στρες που εμφάνιζε αύξανε τον χρόνο ανάρρωσής του.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας, είτε σε περίπτωση ατυχήματος, είτε σε περίπτωση ασθένειας, το πως θα συνεχίσουμε να έχουμε εισόδημα είναι μια ανησυχία.

Υπάρχει όμως κάποια λύση σε αυτή την ανησυχία μας;

Αν υπάρχει γιατί δεν την αναζητούμε και αυτή στο google ώστε να λάβουμε επιπλέον πληροφορίες;

 
 

Η Ασφάλιση του Εισοδήματος μας.

Η ασφάλιση εισοδήματος ασφαλίζει την περίπτωση που για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούμε να εργαστούμε, όποια και να είναι η φύση της εργασίας μας, είτε είμαστε ιδιοκτήτες μια επιχείρησης, είτε απλοί εργαζόμενοι σε αυτή.

Αυτή είναι η βάση της συγκεκριμένης ασφάλισης. Τόσο απλά και ξεκάθαρα!

Μάλιστα την απώλεια της ικανότητάς μας να εργαστούμε την αποζημιώνουν όλα τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. το Ι.Κ.Α, ο Ο.Α.Ε.Ε). Κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψή μου πως αποτελεί ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον καθένα μας.

Βέβαια, τα ποσά και ο τρόπος που δίνεται η αναπλήρωση του εισοδήματος από τα ταμεία είναι ίδιος για όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξατομίκευση τόσο στο ποσό αποζημίωσης, στην διάρκεια αποζημίωσης όσο και στις περιπτώσεις αποζημίωσης.

Αντίθετα η ιδιωτική ασφάλιση μας δίνει την δυνατότητα να ασφαλιστούμε ορίζοντας εμείς το πόσο αποζημίωσης, το χρόνο αποζημίωσης καθώς και τις περιπτώσεις αποζημίωσης.

Πως λειτουργεί η Απώλεια Εισοδήματος;

Η Ασφάλιση του Εισοδήματος μας παρέχει σε μηνιαία βάση αποζημίωση λόγω ανικανότητας για εργασία, είτε η ανικανότητα οφείλεται σε ατύχημα, είτε σε ασθένεια.

Η παροχή καταβάλλεται κάθε μήνα από την ασφαλιστική εταιρία και διαρκεί όσο διαρκεί και η ανικανότητά μας. Με απλά λόγια όσο χρόνο έχουμε αναρρωτική άδεια από τον γιατρό που μας παρακολουθεί.

Το μηνιαίο ποσό που λαμβάνουμε το ορίζουμε εμείς όταν ασφαλιζόμαστε και μπορούμε να επιλέξουμε πότε θέλουμε να ξεκινά η καταβολή του ποσού που επιλέξαμε, δηλαδή αν θέλουμε από την 1η ημέρα ή την 15η ημέρα από την έναρξη της αναρρωτικής.

 
 

Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε να λαμβάνουμε το μηνιαίο ποσό για 12 συνεχόμενους μήνες ανικανότητας και να σταματά ή συνεχόμενα μέχρι και τα 65 έτη μας. Αυτό βέβαια σε περίπτωση που έχουμε μόνιμη ανικανότητα για εργασία. Κάτι σαν σύνταξη αναπηρίας θα μπορούσαμε να πούμε.

Είναι ένα απλό είδος ασφάλισης, ευέλικτο και προσαρμοστικό ανάλογα με το ποιος θέλει να ασφαλιστεί.

Τέλος, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί ένα από τα θετικά σε σχέση με άλλα είδη ασφάλισης είναι το γεγονός πως τα ασφάλιστρο παραμένει σταθερό όσα χρόνια διατηρούμε το συμβόλαιο.

Tο οποίο είναι εξίσου σημαντικό, διότι μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό χωρίς να έχουμε «δυσάρεστες εκπλήξεις» με αυξήσεις στα ασφάλιστρα.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από blog μου.

Συμπέρασμα.

Όλα όσα αποκτούμε στην ζωή μας, βασίζονται στην ικανότητα μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε εισόδημα. Είναι το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο, που δυστυχώς δεν φροντίζουμε να το ασφαλίζουμε.

Αν και όλα τα κοινωνικά ταμεία προσφέρουν την κάλυψη αυτή στους ασφαλισμένους τους, δεν καλύπτουν 100% την αναπλήρωση του εισοδήματος, όταν δεν μπορούμε να εργαστούμε για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Για αυτό το λόγο και είναι καλό να υπάρχει η ασφάλιση είτε για ατύχημα είτε για ασθένεια που να αφορά το εισόδημα μας.

Μια κάλυψη που δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν την γνωρίζαμε, μέχρι και σήμερα.

Αλήθεια! Εσείς θα ασφαλίζατε το εισόδημα σας αν το κόστος ήταν χαμηλό;


Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να ασφαλιστείς;

Επικοινώνησε μαζί μου για να βρούμε την κατάλληλη ασφαλιστική πρόταση για την ασφάλιση του Εισοδήματος σου.

 

Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Πως μπορούμε να ασφαλίσουμε το εισόδημα μας; (Μέρος Β’).

Next
Next

Ας γνωρίσουμε την Ασφάλεια Υγείας, εύκολα και απλά (Μέρος Α’).