Ας γνωρίσουμε την Ασφάλεια Υγείας, εύκολα και απλά (Μέρος Α’).

Γνωρίζεις πραγματικά τι είναι η Ασφάλεια Υγείας; Σε αυτή την σειρά άρθρων θα γνωρίσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να ασφαλιστείς σωστά.

 

Πριν μιλήσουμε για τις καλύψεις και τα προγράμματα στην ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένα βασικά στοιχεία.

Στοιχεία που είναι απαραίτητα για να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργείας καθώς και το όφελος του να έχεις ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας. Ενώ απαντάμε και στο ερώτημα, αν χρειάζεσαι Ιδιωτική Ασφάλιση όταν έχεις δωρεάν πρόσβαση στην δημόσια υγεία.

Πως λειτουργεί η Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας;

Η λειτουργία της βασίζεται σε μια σειρά από βήματα που πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσεις. Το ένα βήμα αποτελεί συνέχεια του άλλου ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να παραλείψεις κάποιο.

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα βήματα.

  • Όταν κάνεις ένα συμβόλαιο υγείας, στην ουσία κάνεις μια συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρία. Μια συμφωνία πως η ασφαλιστική θα καλύψει τα έξοδα για την φροντίδα της υγείας σου σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ εσύ θα πληρώνεις στην εταιρία ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε χρόνο (ασφάλιστρα). Η συμφωνία αυτή αποτυπώνεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

  • Το συμβόλαιο με την σειρά του, περιλαμβάνει τους όρους της συμφωνίας. Αυτοί οι όροι ονομάζονται όροι ασφάλισης. Ενώ στο συμβόλαιο αναφέρεται και το όριο της ασφαλιστικής κάλυψης του προγράμματος. Δηλαδή το ποσό μέχρι το οποίο θα καλύψει έξοδα νοσηλείας η ασφαλιστική εταιρία.

  • Η ασφαλιστική εταιρία φροντίζει να ασφαλιστούν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων και να εισπράττει τα αντίστοιχα ασφάλιστρα από αυτούς. Με αυτό το τρόπο η ασφαλιστική μπορεί να καλύψει τα έξοδα που προκύπτουν όταν κάποιοι από τους ασφαλισμένους ασθενήσουν και νοσηλευτούν.

Τέλος η σπουδαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας έχει να κάνει με το γεγονός πως μπορεί να μας παρέχει μεγάλα ποσά για την φροντίδα της υγείας μας σε μία πραγματικά δύσκολη στιγμή της ζωής μας.

Τι μου προσφέρει η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας;

Η Ιδιωτική ασφάλιση υγείας προσφέρει την σιγουριά πως θα μπορέσεις να φροντίσεις την υγεία σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν χρειαστεί. Για παράδειγμα, μέσα από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να σου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις ετήσιου προληπτικούς ελέγχους (Check up). Σου μαθαίνει την σημασία της πρόληψης.

Επιπλέον σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας χωρίς αναμονές καθώς και σε σύγχρονες μεθόδους θεραπείας χωρίς να σκέφτεσαι τα έξοδα.

Επιπλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες στοχεύοντας στην ποιοτική και άμεση φροντίδα της υγείας του ασφαλισμένου, την στιγμή που πραγματικά θα την χρειαστεί, προσφέρουν πολλές επιλογές ώστε να μπορέσεις να επιλέξεις αυτή που χρειάζεσαι και σου ταιριάζει.

Είτε η ανάγκη που θέλεις να καλύψεις είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη (επισκέψεις σε ιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις), είτε είναι η δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσηλεία).

Με αυτό το τρόπο ο ασφαλιστής μπορεί μαζί με τον πελάτη, να δημιουργήσει το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.

 

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

 

Χρειάζεται να έχω Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας εφόσον καλύπτομαι από το δημόσιο σύστημα Υγείας;

Πολύ απλά, η απάντηση είναι Ναι!

Ο συνδυασμός των παροχών της Δημόσιας Υγείας και των παροχών της Ιδιωτικής Ασφάλειας, προσφέρει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και αποτελεσματική διαχείριση του κόστους που θα προκύψεις σε μια νοσηλεία.

Μπορεί ακόμα να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την δημόσια υγεία, καθώς έρχεται να συμπληρώσει ή και να αναβαθμίσει τις παροχές του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης. Ενώ σε περιπτώσεις που η νοσηλεία πραγματοποιείτε σε Ιδιωτικό νοσοκομείο, μπορεί να μειώσει ή και μηδενίσει την συμμετοχή μας στα έξοδα νοσηλείας μας (απαλλαγή).

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

Συμπέρασμα.

Είναι πολύ σημαντικό πριν από την σύναψη οποιουδήποτε συμβολαίου ιδιωτικής ασφάλισης να γνωρίζουμε την βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία της ασφάλειας υγείας. Καθώς και πως η ασφαλιστική εταιρία έχει τα απαραίτητα χρηματικά διαθέσιμα ώστε να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους της.

Η βασική αυτή αρχή πάνω στην οποία βασίζεται η λειτουργία της, είναι ο λόγος που μπορεί η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας να προσφέρει λύσεις στους ασφαλισμένους στις ποιο δύσκολες στιγμές τους.

Ενώ ο συνδυασμός με τις παροχές του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τόσο στην μείωση του ασφαλίστρου για την απόκτηση ενός συμβολαίου όσο και για την μέγιστη αξιοποίηση των υπηρεσιών του.

Το παραπάνω άρθρο αποτελεί μέρος από τον infographic που έχει φτιάξει η Interamerican με τίτλο “Η ασφάλεια απλά” και έχει στόχο να ενημερώσει τον κόσμο για την Ιδιωτική ασφάλιση και τα οφέλη της. Είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο και μπορεί να το αποκτήσει όποιος θέλει μέσα από το site της Interamerican συμπληρώνοντας μόνο το mail σας.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Γνωρίζεις τι είναι η ασφάλεια Εισοδήματος; (Μέρος Α’)

Next
Next

Τι είναι το πρόγραμμα Νοσηλεία από Ατύχημα;