Τι είναι το πρόγραμμα Νοσηλεία από Ατύχημα;

Αν σας έλεγα πως υπάρχει ένα πρόγραμμα ασφάλισης με 100% κάλυψη και χαμηλό κόστος θα με πιστεύατε;

Νοσηλεία από ατύχημα Ορφανίδης Νικόλαος
 

Πιθανόν να σκεφτόσασταν: «Πολύ καλό για να είναι αληθινό!».

Και όμως υπάρχει και δεν είναι λίγοι όσοι το έχουν αποκτήσει.

Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Νοσηλεία από Ατύχημα και ανήκει στην οικογένεια προγραμμάτων υγείας Be Well της Interamerican.

Για να μην μακρηγορώ όμως, πάμε να δούμε τι καλύπτει και πως μπορεί να συνδυάζει πλήρη κάλυψη με χαμηλό κόστος (ασφάλιστρο).

Τι είναι η κάλυψη Νοσηλεία από Ατύχημα;

Η συγκεκριμένη κάλυψη έρχεται να μας αποζημιώσει το σύνολο των εξόδων που θα πραγματοποιήσουμε σε περίπτωση νοσηλείας μας συνεπεία ατυχήματος.

Δηλαδή, αν από ατύχημα και μόνο, χρειάζεται να νοσηλευτούμε το πρόγραμμα θα μας καλύψει.

Προσοχή δεν καλύπτονται νοσηλείες που αφορούν ασθένεια!!

Εύλογα θα μου πείτε, πώς ξεχωρίζουμε τί είναι ασθένεια και τί ατύχημα;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα μας δίνουν οι όροι του προγράμματος. Στους όρους αναφέρεται με απλό λόγο τί ακριβώς θα θεωρήσει η Interamerican ως ατύχημα, ώστε να μπορέσει να μας καλύψει σε περίπτωση νοσηλείας.

Τι ορίζεται ως ατύχημα;

Ο ορισμός που αναφέρεται στους όρους του προγράμματος είναι:

Ως ατύχημα ορίζεται κάθε σωματική βλάβη που οφείλεται σε αιτία εξωτερική. Βίαιη, ξαφνική, χωρίς την πρόθεση του ασφαλισμένου και η οποία εκδηλώνεται με θλαστικά τραύματα, κατάγματα, ρήξη μύων και συνδέσμων, πνιγμό, χημική δηλητηρίαση, εγκαύματα και τραυματισμούς εσωτερικών και εξωτερικών οργάνων.

Επίσης, ατύχημα ορίζεται και κάθε μορφής δάγκωμα και τσίμπημα ζώων, εντόμων και ερπετών.

Ο παραπάνω ορισμός είναι τόσο ξεκάθαρος που δεν υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει και να αποζημιώσει το πρόγραμμα σε περίπτωση που πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε.

Τι αποζημιώνει το πρόγραμμα Νοσηλεία από Ατύχημα;

Όπως αναφέρεται και στο τίτλο του προγράμματος, αποζημιώνει την νοσηλεία που θα πρέπει να γίνει ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα υγείας μας εξαιτίας του ατυχήματος.

Στα έξοδα της νοσηλείας περιλαμβάνονται:

  • Τα έξοδα του δωματίου (θέση νοσηλείας).

  • Οι αμοιβές των γιατρών.

  • Οι αμοιβές των χειρουργών και αναισθησιολόγων

  • Τα έξοδα φαρμάκων και υγειονομικού υλικού

  • Τα έξοδα διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων

  • Τα έξοδα χρήσης χειρουργείου και υλικών

  • Τα έξοδα για εμφυτεύσιμα υλικά και τεχνητά όργανα του σώματος

  • Τα έξοδα υπηρεσιών αποκλειστικής νοσοκόμας.

Με λίγα λόγια όλα όσα θα χρειαστούν να γίνουν εντός του νοσοκομείου για να γίνουμε καλά καλύπτονται και αποζημιώνονται.

 
 

Που με καλύπτει η Νοσηλεία από Ατύχημα;

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το γεγονός πως μπορεί και αποζημιώνει νοσηλείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεν είναι εκπληκτικό;

Αν όμως ακόμα δεν είστε σίγουροι αν αυτό το πρόγραμμα αξίζει την προσοχής σας, θα ήθελα να αναφέρω δύο ακόμα σημαντικές καλύψεις που περιλαμβάνει.

Κάλυψη για Επείγοντα Περιστατικά.

Όταν έχουμε ένα ατύχημα δεν είναι πάντα αναγκαίο να έχουμε και νοσηλεία. Πολλά από τα ατυχήματα, όπως ένα σπάσιμο σε χέρι ή πόδι ή ένα τραύμα που θέλει ράμμα για παράδειγμα δεν χρειάζεται να νοσηλευτούμε.

Θέλουμε σίγουρα να επισκεφθούμε ένα νοσοκομείο, αλλά θα απευθυνθούμε στα εξωτερικά ιατρεία, στα επείγοντα για να λάβουμε τις πρώτες βοήθειες.

Εκεί θα μας εξετάσουν, θα μας βάλουν γύψο ή θα μας κλείσουν το τραύμα με ράμματα και θα πάμε σπίτι μας.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται και μας καλύπτει, αποζημιώνοντας όλα τα έξοδα που θα πραγματοποιήσουμε κι ας μην έχουμε κάνει νοσηλεία.

Κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Όσοι από εσάς λαμβάνετε τα newsletter με τα άρθρα μου ή έχουμε συζητήσει θα έχετε καταλάβει την «αγάπη» που έχω για την συγκεκριμένη κάλυψη. Διότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχω σταθεί στην συγκεκριμένη κάλυψη.

Για όσους όμως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η Άμεση Ιατρική Βοήθεια, θα αναφερθώ επιγραμματικά.

Η Interamerican είναι από τις ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα που έχουν ιδιόκτητο στόλο από υγειονομικά μέσα. Έχει δηλαδή δικά της ασθενοφόρα, ελικόπτερα και αεροπλάνο ειδικά σχεδιασμένα για υγειονομική μεταφορά ασθενών.

Επιπλέον, όλα τα μέσα συντονίζονται μέσα από το συντονιστικό κέντρο της Interamerican, την Γραμμή Υγείας 1010.

Μια τηλεφωνική γραμμή που καλούν όλοι οι πελάτες με προγράμματα υγείας.

Η κάλυψη αφορά την υγειονομική μεταφορά τόσο εντός Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό παρέχοντας απεριόριστο κεφάλαιο κάλυψης για τα έξοδα της μεταφοράς.

Περισσότερα όμως, για την Άμεση Ιατρική Βοήθεια μπορείτε να διαβάστε στο άρθρο «Η μοναδική διαχείρηση περιστατικών της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας».

Γιατί όμως, να αποκτήσει κάποιος το πρόγραμμα Νοσηλεία από Ατύχημα;

Μια ερώτηση που συχνά μου κάνουν σε συζητήσεις.

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, ούτε και συγκεκριμένη απάντηση να σας δώσω. Υπάρχει όμως η παρακάτω σκέψη μου που πάντα παραθέτω και πρέπει να την απαντήσει ο συνομιλητής μου.

Αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα υγείας μέχρι τώρα λόγω του υψηλού κόστους (ασφάλιστρα), δεν είναι καλύτερο να έχεις ένα τέτοιο πρόγραμμα από το να μην έχεις τίποτα;

Αν λόγω επαγγέλματος είσαι συνεχώς εκτεθειμένος στο κίνδυνο του ατυχήματος, αυτό δεν αποτελεί μια λογική και ταυτόχρονα οικονομική λύση;

Με απλά λόγια, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια πολύ καλή  αρχή να ασφαλιστεί κάποιος για πρώτη φορά. Έστω και αν καλύπτει το 50% των περιπτώσεων που μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία.

Για ποιους είναι ιδανικό το πρόγραμμα Νοσηλείας από Ατύχημα;

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως όσοι αγαπούν της μηχανές ή χρησιμοποιούν την μηχανή τους για την καθημερινή τους μετακίνηση το χρειάζονται.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο συχνά είναι τα ατυχήματα με μηχανή.

Επιπλέον, όλοι όσοι εργάζονται ως delivery και θέλουν να είναι σίγουροι πως θα έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

Συμπέρασμα

Υπάρχει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα που μπορεί και συνδυάζει την πλήρη κάλυψη των εξόδων μιας νοσηλείας με το χαμηλό κόστος (ασφάλιστρο).

Το πρόγραμμα αυτό είναι η Νοσηλεία από Ατύχημα και αποτελεί μέρος της οικογένειας προγραμμάτων υγείας Be Well από την Interamerican.

Μια πολύ απλή ιδέα που βασίζεται στην κάλυψη αποκλειστικά νοσηλειών που οφείλονται σε ατύχημα. Παρέχοντας ένα πλήθος διαφορετικών καλύψεων που βοηθούν στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση ενός ατυχήματος.

 Ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν ένα μικρό και οικονομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας ή για όσους λόγω επαγγέλματος είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ενός ατυχήματος.

Θα μπορούσε επίσης να γίνει και το καλύτερο πρόγραμμα για όσους οδηγούν μηχανή ή εργάζονται ως delivery (διανομέας), αφού ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι καθημερινό πρόβλημα.

Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σας για την παραπάνω κάλυψη;


Σε ενδιαφέρει η ασφάλιση Νοσηλεία από Ατύχημα;

Επικοινώνησε μαζί μου για να μάθεις περισσότερα για τις καλύψεις και το κόστος ασφάλισης.

 
 

Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Ας γνωρίσουμε την Ασφάλεια Υγείας, εύκολα και απλά (Μέρος Α’).

Next
Next

Το Δώρο της Βοήθειας.