Ασφάλιση μοτοσυκλέτας: Μια “ομπρέλα” προστασίας από την Interamerican.

Όταν μιλάμε για ασφάλιση μηχανής αμέσως το μυαλό μας πάει στις «απλές» καλύψεις και τίποτα άλλο. Σωστό μεν, λάθος δε. Πάμε να δούμε γιατί.

Ασφάλεια κλοπής μηχανή, μεικτή
 

Τι καλύψεις υπάρχουν στην ασφάλιση της μηχανής;

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλιση της μηχανής, οι καλύψεις που προσφέρονται είναι ελάχιστες.

Πέρα από την υποχρεωτική αστική ευθύνη, οι επιλογές για έναν ιδιοκτήτη μηχανής είναι να προσθέσει την κάλυψη της Οδικής βοήθειας και την κάλυψη της Νομικής Προστασίας.

Μάλιστα πολλές φορές, ειδικά σε μηχανές μικρού κυβισμού, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιέχει μόνο την Αστική Ευθύνη.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα να προσθέσει κάποιος επιπλέον καλύψεις πέραν από όσες ανέφερα παραπάνω;

Η απάντηση είναι Ναι. Υπάρχει!

Δυστυχώς όμως, προσφέρονται από μερικές ασφαλιστικές εταιρίες, που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μια από αυτές τις εταιρίες είναι και η Interamerican.

Ποιες είναι οι προαιρετικές καλύψεις ασφάλισης στην μηχανή;

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Interamerican, η δυνατότητα να ασφαλίσει την μηχανή του κάποιος με επιπλέον καλύψεις δίνεται ανεξαρτήτου κυβισμού της μηχανής.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως μπορεί να ασφαλιστεί από ένα μηχανάκι 125cc έως μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με ανάλογο πάντα ασφάλιστρο.

Οι προαιρετικές καλύψεις στην ασφάλιση της μηχανής από την Interamerican είναι:

  • Πυρκαγιά

Η κάλυψη αφορά σε ζημιές που μπορεί να υποστεί η μηχανή σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και από πιθανή έκρηξη. Σε περίπτωση ολική καταστροφής από πυρκαγιά η ασφαλιστική εταιρία θα αποζημιώσει το σύνολο της τρέχουσας εμπορικής αξίας του οχήματος.

  • Τρομοκρατικές ενέργειες, Στάσεις, Αναταραχές

Καλύπτονται οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν στην μηχανή από τρομοκρατικές ενέργειες, στάσεις, απεργίες οχλαγωγίες, διαδηλώσεις και πολιτικές ταραχές (αναταραχές).

Δεν καλύπτονται οι ζημιές από πυρκαγιά και έκρηξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ζημιές καλύπτονται από την κάλυψη της πυρκαγιάς.

  • Φυσικά Φαινόμενα

Καλύπτονται ζημιές που θα προκληθούν στην μηχανή από χαλάζι, καταιγίδα, θύελλα, πλημμύρα, χιόνι, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου, σεισμό και καθίζηση ή κατολίσθηση εξαιτίας σεισμού.

Η αποζημίωση είτε αφορά ζημιές, είτε ολική καταστροφή δίνεται χωρίς καμία απαλλαγή.

Σε περίπτωση ολικής καταστροφής, η αποζημίωση δίνεται με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία την ημέρα της ζημιάς.

  • Αξία Νέων Ανταλλακτικών

Καλύπτονται τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν για την επιδιόρθωση της μηχανής σε περίπτωση μερικής ζημίας, χωρίς να υπολογίζεται κάποια παλαιότητα.

Η κάλυψη ενεργοποιείτε σε περίπτωση ζημία από Πυρκαγιά, Τρομοκρατικές ενέργειες, Στάσεις, Απεργίες, Αναταραχές, Φυσικά Φαινόμενα.

  • Ολική Κλοπή

Σε περίπτωση κλοπής της μηχανής και εφόσον δεν βρεθεί εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την δήλωση της κλοπής στην αστυνομία, αποζημιώνεται η μηχανή.

Η αποζημίωση είναι βάσει της τρέχουσας εμπορικής αξίας την ημέρα κλοπής της μηχανής. Η αποζημίωση δίνεται στο 100% της αξίας χωρίς καμία απαλλαγή.

  • Προσωπικό Ατύχημα (Οδηγού)

Η κάλυψη του προσωπικού ατυχήματος, αποζημιώνει σε περίπτωση τροχαίου τον οδηγό της μηχανής είτε είναι ο ιδιοκτήτης, είτε όχι.

Η αποζημίωση δίνεται σε περίπτωση απώλειας ζωής από το τροχαίο ή εξαιτίας μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας.

  • Οδική Βοήθεια

Άμεση μεταφορά της μηχανής εξαιτίας μηχανικής βλάβης ή ατυχήματος στο συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου.

Επιπλέον, σε περίπτωση που η μηχανή βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από αυτό της μόνιμης κατοικίας του ασφαλισμένου, η οδική αναλαμβάνει τον επαναπατρισμό της.

Επιπλέον παροχές της οδικής βοήθειας είναι:

  • Εξυπηρέτηση σε έλλειψη καυσίμων

  • Εξυπηρέτηση σε περίπτωση απώλειας κλειδιών

  • Σε περίπτωση επαναπατρισμού της μηχανής κάλυψη εξόδων εισιτηρίων επιστροφής του ασφαλισμένου με λεωφορείο ή τρένο.

  • Νομική Προστασία

Παρέχεται η κάλυψη των δικαστικών εξόδων και αμοιβών δικηγόρων για:

  • Διεκδίκηση αποζημίωσης σε πιθανή ζημιά ή σωματικές βλάβες για το οποίο δεν ευθύνεται ο ασφαλισμένος

  • Υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια αν ο οδηγός εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ή θάνατο τρίτου.

  • 24ώρη Γραμμή Υγείας 1010

Η Γραμμή Υγείας 1010 της Interamerican, που αποτελεί το συντονιστικό κέντρο για τους πελάτες με προγράμματα υγείας δίνεται και στους ασφαλισμένους με ασφαλιστήριο συμβόλαιο μηχανής.

Η κάλυψη παρέχει:

  • Ιατρικές συμβουλές σχετικά με κάθε απρόβλεπτο περιστατικό υγείας

  • Ειδικές συμβουλές από παιδιάτρους

  • Καθοδήγηση για χρόνιες και ειδικές παθήσεις

  • Υγειονομικές πληροφορίες (π.χ. εμβόλια, προληπτικά μέτρα κ.λπ.)

  • Πληροφορίες σχετικά με εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία, ιατρούς κ.λπ.

Όλες οι παραπάνω καλύψεις παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους ιδιοκτήτες μηχανών που επιθυμούν αν έχουν την καλύτερη ασφάλεια για το όχημά τους.

Βλέπουμε όμως, πως ορισμένες καλύψεις φροντίζουν και για την κάλυψη του αναβάτη της μηχανής, όπως η κάλυψη του προσωπικού ατυχήματος, η νομική προστασία και η 24ώρη Γραμμή υγείας 1010.

Γνωρίζοντας όμως πόσο περισσότερο εκτεθειμένος είναι ο αναβάτης μια μηχανής από τον κίνδυνο να τραυματιστεί σοβαρά σε ένα ατύχημα θα ήθελα να αναφερθώ και σε μια ακόμη κάλυψη.

Αυτή της Νοσηλείας από Ατύχημα!

 
 

Τι είναι η ασφάλιση Νοσηλεία από Ατύχημα;

Όποιος έχει οδηγήσει μηχανή η οδηγεί γνωρίζει πως ο κίνδυνος να τραυματιστείς δεν είναι μόνο σε περίπτωση σύγκρουσης με άλλο όχημα.

Υπάρχει και ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος εξαιτίας νερών ή από λάδια στο δρόμο και να γλιστρήσει η μηχανή.

Όποια όμως και να είναι η αιτία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο τραυματισμός του αναβάτη ελαφριά ή βαριά.

Το πρόγραμμα της Νοσηλείας από Ατύχημα έρχεται να καλύψει τέτοιες ακριβώς περιπτώσεις.

Σε περίπτωση ατυχήματος το πρόγραμμα καλύπτει την νοσηλεία που θα χρειαστεί καθώς και τα έξοδα σε περίπτωση χειρουργείου 100% χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Μια μοναδική κάλυψη που καλύπτει ακόμα και τα έξοδα που θα προκύψουν από το ατύχημα για τις «πρώτες βοήθειες» στα εξωτερικά ιατρεία των συνεργαζόμενων ιδιωτικών νοσοκομείων.

Μια ολοκληρωμένη προστασία για τους κατόχους μηχανής, που καλύπτει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εξαιρετικό για όσους αγαπούν τα road trip.

Τέλος, το πρόγραμμα νοσηλεία από ατύχημα περιλαμβάνει την κάλυψη της Άμεσης Βοήθειας. Τα γνωστά σε όλους μας ασθενοφόρα, υγειονομικά ελικόπτερα και αεροπλάνα της Interamerican.  

 

Πως λειτουργεί η Άμεση Βοήθεια της Interamerican.

 

Τα μέσα της Interamerican φροντίζουν να μεταφέρουν το τραυματία ασθενή από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και όχι μόνο στο κατάλληλο νοσηλευτικό ίδρυμα για να πραγματοποιήσει την νοσηλεία του.

Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις του προγράμματος Νοσηλεία από Ατύχημα πατώντας εδώ.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

Συμπέρασμα

Για την ασφάλιση της μηχανής του κάποιος μπορεί να επιλέξει να ασφαλιστεί ανάμεσα σε 4-5 καλύψεις που προσφέρει το σύνολο της αγοράς ή να επιλέξει την Interamerican.

Μια από τις ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρίες που προσφέρουν επιπλέον καλύψεις όπως Πυρκαγιά, Κλοπή Ολική, Φυσικά Φαινόμενα και αποζημιώνουν στο 100% της αξίας του οχήματος.

Μια πλήρη κάλυψη για όσους θέλουν την καλύτερη δυνατή ασφάλιση και προστασία για τους ίδιους και την μηχανή τους, ανεξάρτητα με το κυβισμό της μηχανής που κάποιος έχει.

Την «ομπρέλα» προστασίας για την ασφάλιση της μηχανής και του αναβάτη έρχεται να την συμπληρώσει μια ακόμα κάλυψη που προτείνω πολλές φορές σε πελάτες μου.

Το πρόγραμμα ασφάλισης Νοσηλείας από Ατύχημα. Ένα ιδανικό πρόγραμμα υγείας που καλύπτει 100% νοσηλείες και χειρουργεία που θα προκληθούν εξαιτίας ατυχήματος.

Και όλοι γνωρίζουμε πως οι αναβάτες – οδηγοί μηχανών είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στο κίνδυνο ατυχήματος σε σχέση με άλλους οδηγούς οχημάτων.

Εσείς γνωρίζατε το πλήθος επιλογών που υπάρχουν για την ασφάλιση τόσο της μηχανής σας, όσο και για εσάς τους ίδιους;


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Τι είναι το Επίδομα Νοσηλείας και το Χειρουργικό Επίδομα;

Next
Next

Ο Τζίτζικας, ο Μέρμηγκας και η Ιδιωτική Ασφάλεια.