Το Δώρο της Βοήθειας.

Η Ιδιωτική Ασφάλεια μπορεί όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά να μας προσφέρει βοήθεια όταν πραγματικά την χρειαζόμαστε. Ας γίνω όμως λίγο πιο σαφής.

 

Ένας από τους τομείς ασφάλισης είναι αυτός της Βοηθείας. Σε αυτόν τον τομέα βρίσκεται η γνωστή σε όλους μας Οδική Βοήθεια, καθώς και η Άμεση Ιατρική Βοήθεια.

Την Οδική Βοήθεια σίγουρα όλοι την γνωρίζετε. Την Άμεση Ιατρική Βοήθεια, πιστεύω πως την γνωρίζετε ελάχιστοι.

Δεν έχει όμως σημασία, αφού παρακάτω θα αναφερθώ και στις δύο. Θα τις γνωρίσουμε και θα μάθουμε πόσο σπουδαίο δώρο αποτελούν στην καθημερινότητά μας όταν τις έχουμε στην διάθεσή μας.

Η κάλυψη της Οδικής Βοήθειας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στην κάλυψη της Οδικής Βοήθειας. Σε προηγούμενο άρθρο μου (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ), έχω αναφερθεί αναλυτικά στον τρόπο που λειτουργεί και στις καλύψεις που παρέχονται.

Αυτό στο οποίο θα ήθελα να σταθώ με αυτό το άρθρο είναι στο αποτέλεσμα της ύπαρξης και χρήσης της Οδικής Βοήθειας.

Για να το πετύχω αυτό, θα σας αναφέρω μια σύντομη ιστορία, την ιστορία της Έλενας!

Η Έλενα από το Καρπενήσι.

Η Έλενα είναι μόνιμη κάτοικος στο Καρπενήσι. Κάποια στιγμή θέλησε να έρθει στην Αθήνα να δει φίλους και συγγενείς.

Είχε στην διάθεσή της τρεις ημέρες και θέλοντας να κερδίσει την μέρα αποφάσισε να ταξιδέψει μόλις τελείωνε από την δουλειά της.

Είχε αποφασίσει να ταξιδέψει βράδυ και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Δυστυχώς όμως καθυστέρησε να αναχωρήσει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σχετικά αργά το ταξίδι της για την Αθήνα.

Ενώ είχε ξεκινήσει το ταξίδι της, μετά από αρκετά χιλιόμετρα και λίγο πριν φτάσει στην Λαμία, το αυτοκίνητό της άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, ενώ στην συνέχεια άρχισε να ακούγεται ένας συνεχόμενος γδούπος.

Είχε πάθει λάστιχο!

Η Έλενα, σταμάτησε στην άκρη και κατέβηκε να δει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Μόλις είδε πως το λάστιχο είχε πάθει ζημιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί άρχισε να αγχώνεται.

Βλέπετε δεν είχε ρεζέρβα στο αμάξι, ενώ και να είχε δεν ήξερε να αλλάζει το λάστιχο.

Επιπλέον, η ώρα ήταν περασμένη και για όσο διάστημα ήταν σταματημένη δεν είχε περάσει ούτε ένα αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσει να ζητήσει βοήθεια.

Σκέφτηκε να καλέσει κάποιον φίλο από το Καρπενήσι να έρθει και να την βοηθήσει, μα και αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα, διότι δεν είχε ρεζέρβα.

Τότε η Έλενα θυμήθηκε πως πρόσφατα είχε ανανεώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου, η οποία περιείχε την κάλυψη της Οδικής Βοήθειας.

Όμως που ακριβώς βρισκόταν, ώστε να καλέσει και να έρθουν να την βοηθήσουν; Θα έπρεπε να πει στην εταιρία Οδικής που ακριβώς βρισκόταν για να μπορέσουν να την βρουν.

Λύση ,όμως, υπήρχε και για αυτό!

Η εταιρία Οδικής Βοήθειας, είχε μια εφαρμογή την οποία και είχε εγκαταστήσει στο κινητό της.

Η εφαρμογή με την ενεργοποίησή της μπορούσε να εντοπίσει την ακριβή θέση που βρισκόταν και να στείλει άμεσα μήνυμα στην Οδική.

Έτσι και έγινε!

Μέσω της εφαρμογής, ενημέρωσε σε ελάχιστα λεπτά την εταιρία της Οδικής Βοήθειας πως είχε πάθει λάστιχο και χρειαζόταν βοήθεια.

Η Οδική άμεσα την ενημέρωσε πως σε λίγα λεπτά θα ξεκινούσε το φορτηγό της για να έρθει στο σημείο που βρισκόταν, ώστε να την βοηθήσει.

Η Έλενα, αφού βρήκε τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα που της είχε παρουσιαστεί, ηρέμησε.

Επιπλέον, ήταν σίγουρη πως θα μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι της στην Αθήνα και ας αργούσε να φτάσει.

Επίσης, γνώριζε πως ό,τι και να χρειαζόταν κατά την διάρκεια του ταξιδιού, είχε μια μεγάλη βοήθεια δίπλα της, την Οδική Βοήθεια!

 

Άκουσε τα επεισόδια του Podcast

 

Η κάλυψη της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Μία όχι και τόσο γνωστή κάλυψη είναι αυτή της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας. Συνήθως την γνωρίζουν όσοι έχουν κάνει ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, όπου περιέχεται ως συμπληρωματική κάλυψη.

Τι ακριβώς όμως καλύπτει η Άμεση Ιατρική Βοήθεια;

Με απλά λόγια, η Α.Ι.Β προσφέρει την δυνατότητα της υγειονομικής μεταφοράς. Δηλαδή την μεταφορά ενός ασθενή με όποιο μέσο κρίνεται ιατρικά αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το μέσο αυτό μπορεί να είναι ασθενοφόρο, υγειονομικό ελικόπτερο ή υγειονομικό αεροπλάνο.

Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη κάλυψη παρέχεται τόσο από Ασφαλιστικές Εταιρίες, όπως την Interamerican, όσο και από ιδιωτικές εταιρίες όπως η Greek Flying Doctors.

Δείτε στο παρακάτω video πως λειτουργεί η Άμεση Ιατρική Βοήθεια της Interamerican.

 

Πώς μπορεί να φανεί χρήσιμη η Άμεση Ιατρική Βοήθεια και να μας βοηθήσει;

Το πόσο φορτωμένο είναι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Αν και τα τελευταία χρόνια πολλοί ιδιώτες προσέφεραν χορηγίες για την αύξηση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των ασθενοφόρων, τα προβλήματα παραμένουν.

Κύριο πρόβλημα είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις να μεταβούν όπου χρειάζεται, ενώ τα πληρώματά τους δουλεύουν δίνοντας το 100% και με συνεχόμενες βάρδιες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υγειονομική μεταφορά με ιπτάμενα μέσα η κατάσταση είναι και εκεί δύσκολη. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πως ελικόπτερα ή αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού αναλαμβάνουν τις υγειονομικές μεταφορές ασθενών.

Μην ξεχνάμε πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα κατοικεί σε νησιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ασθενείς που τα περιστατικά τους αδυνατούν να αντιμετωπιστούν στο νησί να πρέπει να μεταφερθούν κυρίως στην Αθήνα.

Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταφορά σε σύντομο χρονικό διάστημα; Μόνο μέσα από τα εναέρια μέσα.

Στην περίπτωση της Ιδιωτικής Ασφάλειας, οι καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει είναι οι ίδιες με την Δημόσια Υγεία. Με μια μεγάλη διαφορά όμως!

Αφορά μόνο πελάτες που έχουν πρόγραμμα υγείας και όχι το σύνολο του πληθυσμού. Αυτό από μόνο του έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι όλα γίνονται πιο άμεσα και ίσως πιο συντονισμένα.

Για να δούμε πως λειτουργεί και πόσο σημαντική βοήθεια παρέχει η Α.Ι.Β, θα σας διηγηθώ μια ιστορία ακόμη.

 
 

Η ιστορία του Πάτροκλου από την Πάτμο.

Είναι καλοκαίρι και ο Πάτροκλος έχει πάει διακοπές στην Πάτμο. Δυστυχώς όμως, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος τραυματίστηκε σοβαρά.

Το κέντρο υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το περιστατικό με αποτέλεσμα να προτείνουν την μεταφορά του στην Αθήνα.

Η σύζυγος του Πάτροκλου, που είναι καλά στην υγεία της, επικοινωνεί με το συντονιστικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρίας που είναι ασφαλισμένος.

Το τηλεφωνικό κέντρο κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Άμεσα ξεκινά και την διαδικασία για την αποστολή υγειονομικού ελικοπτέρου για την μεταφορά του από το νησί της Πάτμου στην Αθήνα.

Μέσα σε λίγες ώρες όλα έχουν πάει καλά και ο Πάτροκλος έχει μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου ένα από τα ασθενοφόρα της ασφαλιστικής τον παραλαμβάνει και τον μεταφέρει στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Πέρα από ένα δύο τηλέφωνα που έκανε η σύζυγός του για την όλη διαδικασία δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Όλα έγιναν από το συντονιστικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρίας.

Ο Πάτροκλος τελικά έγινε καλά από ατύχημα.

Αυτό όμως που είχε να θυμάται από την δυσάρεστη αυτή εμπειρία ήταν πόσο τυχερός ήταν. Τυχερός που μέσα από το πρόγραμμα υγείας, η κάλυψη της μεταφοράς του παρείχε τέτοια βοήθεια που του έσωσε την ζωή.

Μια βοήθεια όχι μόνο σωματική, αφού ανάρρωσε από τα τραύματά του, αλλά και ψυχολογική.

Ψυχολογική διότι, αν και το γνώριζε στην θεωρία, είδε στην πράξη πως 24 ώρες το 24ώρο 365 ημέρες τον χρόνο έχει βοήθεια όποτε την χρειαστεί άμεσα. Ένα μοναδικό δώρο που λίγοι ίσως μπορούν να το νιώσουν ως συναίσθημα.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog.

Συμπέρασμα.

Ο ασφαλιστικός κλάδος της Βοηθείας εμπεριέχει μια γνωστή κάλυψη και μια λιγότερη γνωστή. Την κάλυψη της Οδικής Βοήθειας και την κάλυψη της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Αυτές οι δύο καλύψεις μπορούν και προσφέρουν όποτε τους ζητηθεί άμεση βοήθεια. Βοήθεια να αντιμετωπίσει ο κάθε πελάτης το πρόβλημα που του έχει παρουσιαστεί.

Έτσι μπορείς να μετακινείσαι ή να ταξιδεύεις όπου θέλεις γνωρίζοντας πως ό,τι και να συμβεί με το όχημά σου η Οδική Βοήθεια θα έρθει να σε βοηθήσει και να σε μεταφέρει.

Ενώ η Άμεση Ιατρική Βοήθεια σου παρέχει την σιγουριά πως όπου στον κόσμο και να  βρίσκεσαι το πρόβλημα υγείας σου θα αντιμετωπιστεί, χωρίς να ασχοληθείς ο ίδιος σχεδόν καθόλου, χωρίς να ανησυχείς για τα έξοδα της μεταφοράς και γνωρίζοντας πως σύντομα θα μεταφερθείς στο καλύτερο μέρος για να γίνεις καλά.

Η Βοήθεια της Βοηθείας είναι ένα ακόμα από τα Δώρα που μας προσφέρει η Ιδιωτική Ασφάλεια.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Τι είναι το πρόγραμμα Νοσηλεία από Ατύχημα;

Next
Next

Ήρθε η στιγμή για κάτι νέο!