Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών: Το πρόγραμμα ασφάλισης που δημιούργησε ένας γιατρός.

Άκουσε το άρθρο


Γνωρίζεις πως υπάρχει ένα πρόγραμμα ασφάλισης για την Υγεία που δημιουργήθηκε από έναν ιατρό και όχι από μια ασφαλιστική εταιρία;

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 

Σε όλη μου την επαγγελματική ζωή έχω δει δραματικές αλλαγές στη θεραπεία και στην επιβίωση ασθενών που ενώ έζησαν πολλά χρόνια, οικονομικά είχαν καταστραφεί.

Η παραπάνω φράση ανήκει στον Δρ. Marious Barnard. Μία φράση που εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό λόγο για να δημιουργηθεί το πρόγραμμα ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών.

Επειδή πολύ πιθανόν να μην γνωρίζεις ποιος είναι αυτός ο κύριος με το όνομα Marius Barnard και τι ιδιότητα είχε, θα σου αναφέρω κάποια βασικά πράγματα για να τον γνωρίσεις και εσύ με την σειρά σου.

Ποιος είναι ο Δρ. Marius Barnard;

Ο Barnard ήταν ένας καρδιοχειρουργός από την Νότια Αφρική καθώς και ένας από την ομάδα των γιατρών που πραγματοποίησαν την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς σε άνθρωπο το 1967.

Μέσα στα χρόνια που εργαζόταν αναλάμβανε και παρακολουθούσε συνέχεια ασθενείς που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Προβλήματα όπως εμφράγματα και καρκίνους.

Αυτό που παρατηρούσε και τον προβλημάτιζε ήταν το γεγονός πως πολλοί από αυτούς τους ασθενείς του, μετά την διάγνωση και την αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας που είχαν βρίσκονταν μπροστά σε ένα οικονομικό αδιέξοδο.

Χαρακτηριστική ήταν και μια από τις ιστορίες που θα σου αναφέρω παρακάτω και την ανέφερε σχεδόν σε όλες του τις συνεντεύξεις.

Η αφορμή για την δημιουργία του προγράμματος ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών.

Η αφορμή οφείλετε σε ένα περιστατικό. Μια ιστορία που αφορούσε μια γυναίκα που μεγάλωνε μόνη της τα δυο παιδιά της και είχε διαγνωστεί με Καρκίνο στον πνεύμονα.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση και αφού νοσηλεύτηκε για 3 βδομάδες στο νοσοκομείο, επέστρεψε στο σπίτι της. Τρία χρόνια μετά, η ίδια γυναίκα επισκέφθηκε τον Δρ. Barnard στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου που εργαζόταν. Μπαίνοντας στο ιατρείο του η γυναίκα ανέπνεε με δυσκολία και είχε χάσει πολύ βάρος από την τελευταία φορά που την είχε δει.

Η γυναίκα του εξήγησε πως είχε έρθει κατευθείαν από την δουλειά της. Πως δεν είχε σταματήσει να δουλεύει ποτέ, γιατί χρειαζόταν τα χρήματα για να συντηρήσει την οικογένειά της.

Κάτι που είχε επιβαρύνει σίγουρα κατά πολύ την κατάσταση της υγείας της. Τελικά, η γυναίκα αυτή λίγες εβδομάδες μετά πέθανε.

Το οξύμωρο της ιστορίας ήταν πως το ασφαλιστήριο ζωής που είχε κάνει αποζημίωσε στο 100% τους δικαιούχους που είχε η ίδια ορίσει.

Όμως τα 3 χρόνια που πάλευε την ασθένεια δεν είχε καμία οικονομική βοήθεια.

Μέσα από αυτό το περιστατικό ο Barnard εντόπισε πως δεν υπήρχε κάποια ασφαλιστική κάλυψη που μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς τόσο όταν διαγνωστούν με μια σοβαρή ασθένεια όσο και μετά την νοσηλεία τους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως όταν παθαίνεις ένα έμφραγμα, αναγκαστικά θα πρέπει να σταματήσεις να εργάζεσαι. Όμως αν δεν έχεις φροντίσει να αποταμιεύσεις αρκετά χρήματα πως θα μπορέσεις να ζήσεις;

Επιπλέον, σε καθαρά ιατρικό επίπεδο παρατηρούσε πως η ανάρρωση των ασθενών με οικονομικές δυσκολίες απαιτούσε περισσότερο χρόνο λόγω του επιπλέον στρες.

Στρες που οφειλόταν στο γεγονός ότι το εισόδημα των ασθενών μειωνόταν δραματικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μηνιαία έξοδά τους, όπως ανέφερα και παραπάνω.

Για αυτό και πολλές φορές αναγκάζονταν είτε να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, είτε να μειώσουν τις δαπάνες για την εκπαίδευση των παιδιών τους για να ανταπεξέλθουν.

Έτσι, αφού συνειδητοποίησε πως τα ασφαλιστικά προϊόντα της εποχής δεν επαρκούσαν για να βοηθήσουν τους ασθενείς με σοβαρές ασθένειες, σκέφτηκε να προτείνει ίδιος την δημιουργία ενός νέου προϊόντος.

Μετά από χρόνια διερευνήσεων και συζητήσεων του Δρ. Barnard με ασφαλιστικές εταιρίες της Νοτίου Αφρικής, το 1983 λανσαρίστηκε το πρώτο πρόγραμμα Σοβαρών Ασθενειών.

 

Άκουσε τα επεισόδια του Podcast

 

Το πρόγραμμα ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών.

Το πρόγραμμα βασιζόταν σε μια εντελώς νέα προσέγγιση ασφάλισης και αποζημίωσης.

Ενώ τα μέχρι τότε προγράμματα αυτό που αποζημίωναν ήταν η περίπτωση Θανάτου ή η Μόνιμη Ανικανότητα, η νέα ασφάλεια αποζημίωνε την διάγνωση της Σοβαρής Ασθένειας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα όταν πρωτοεμφανίστηκε κάλυπτε 4 μόνο Σοβαρές Ασθένειες.

Την Καρδιακή Προσβολή, το Έμφραγμα, την Στεφανιαία νόσο και τον Καρκίνο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε όπως ανέφερα από τη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα από την ασφαλιστική εταιρία Crusader life. Ενώ από τότε μέχρι σήμερα αντιγράφηκε από όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε ασφαλιστική εταιρία πρόσθετε και νέες Σοβαρές Ασθένειες κάθε φορά. Έτσι, το πρόγραμμα έφτασε στις μέρες μας βελτιωμένο και προσαρμοσμένο σε νέες ασθένειες που δυστυχώς εμφανίζονται συνεχώς.

Επιπλέον αποτελεί ένα από τα προγράμματα ασφάλισης που έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

 
 

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να ασφαλιστείς με το πρόγραμμα Σοβαρών Ασθενειών;

Την αξία της συγκεκριμένης ασφάλειας δεν μπορείς να την καταλάβεις εύκολα.

Γιατί δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσεις πως από την διάγνωση μέχρι και την θεραπεία μιας Σοβαρής Ασθένειας θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο οικονομικό κενό αφού δεν θα μπορείς να εργάζεσαι.

Το πρόγραμμα Σοβαρών Ασθενειών προσφέρει πρόσβαση σε υψηλά κεφάλαια ασφάλισης και συνδυάζει με ένα ιδιαίτερα χαμηλό ασφάλιστρο. Που είναι προσιτό για όλους.

Αυτό αποτελεί και το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ασφάλειας. Ενώ παρέχεται με την μορφή εφάπαξ επιδόματος, με την διάγνωση της ασθένειας του ασφαλισμένου.

Κάτι που βοηθά σε μεγάλο βαθμό τον ασθενή να έχει καλή ψυχολογία., αφού θα έχει τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα του.

Και εδώ θα σας αναφέρω μια ακόμα ιστορία από τον Δρ. Barnard, που έχει να κάνει με μια γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ευχαριστήριο γράμμα μιας ασφαλισμένης.

Πριν από χρόνια η γυναίκα αυτή είχε στείλει ένα ευχαριστήριο γράμμα στον Barnard. Στο γράμμα ανέφερε πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος.

Όλα τα χρόνια της και μέχρι την διάγνωση του καρκίνου εργαζόταν σε ένα μανάβικό όλη μέρα για να μπορεί να πληρώνει το στεγαστικό δάνειο για το σπίτι της.

Κάποια στιγμή, ένας ασφαλιστικός σύμβουλος της είχε προτείνει να ασφαλιστεί με το πρόγραμμα των Σοβαρών Ασθενειών. Κάτι που έκανε.

Όταν διαγνώστηκε με τον καρκίνο στο στήθος, η ασφαλιστική εταιρία της πλήρωσε όλα τα έξοδα της επέμβασης, καθώς και της έδωσε εφάπαξ το κεφάλαιο που είχε ασφαλιστεί για την περίπτωση διάγνωσης με μια σοβαρή ασθένεια.

Έτσι, με τα χρήματα που της έδωσε το πρόγραμμα ασφάλισης σοβαρών ασθενειών σταμάτησε να εργάζεται, πλήρωσε το υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου που είχε και με τα υπόλοιπα χρήματα έζησε μια ήρεμη και ποιοτική ζωή κοντά στην οικογένεια και τους φίλους της.

Κάτι που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήταν εφικτό και θα συνέχιζε να εργάζεται.

Τα “τεχνικά” χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο στα «τεχνικά» χαρακτηριστικά του προγράμματος Σοβαρών Ασθενειών.

Το πρόγραμμα μπορεί και λειτουργήσει μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά. Ως μια προαιρετική κάλυψη σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας.

Επειδή αποζημιώνει και αναφέρεται σε συγκεκριμένες σοβαρές ασθένειες, δεν υπάρχουν «ψιλά γράμματα» που μπορεί να σε προβληματίσουν.

Στην ασφαλιστική αγορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα το βρεις να καλύπτει από 10 έως 14 σοβαρές ασθένειές.

Όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα της Interamerican που αποζημιώνει τις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

  2. Κακοήθης νεοπλασία (Καρκίνος)

  3. Αιματολογικές κακοήθειες

  4. Απλαστική Αναιμία

  5. Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

  6. Αορτοστεφανιαία παράκαμψη (by pass)

  7. Μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος

  8. Μεταμόσχευση οργάνων

  9. Σκλήρυνση κατά πλάκας

  10. Τύφλωση

  11. Αιμοκάθαρση λόγο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας

  12. Νόσος Parkinson

  13. Εγκαύματα 3ου βαθμού

  14. Χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια 3ου σταδίου

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα απο το blog μου.

Συμπέρασμα

Ο δρ. Marious Barnard θεωρείται ο δημιουργός του προγράμματος ασφάλισης Σοβαρών ασθενειών. Ένα πρόγραμμα ασφάλισης που δημιουργήθηκε από έναν γιατρό και όχι από μια ασφαλιστική εταιρία.

Και αυτό γιατί προσπαθούσε να βρει μια λύση για τους ασθενείς που αντιμετώπιζαν σοβαρές ασθένειες και που άλλαζε από μια στιγμή στην άλλη η ζωή τους.

Ασθενείς που αντί να αγχώνονται για την ασθένεια και το πώς θα την αντιμετώπιζαν, ανησυχούσαν για το πώς θα μπορέσουν να πληρώσουν της υποχρεώσεις τους και να φροντίσουν την οικογένεια τους.

Και η λύση ήταν απλή. Η δημιουργία μιας ασφάλειας που σε αποζημιώνει με την διάγνωση της ασθένειάς σου.

Κλείνοντας θα σου θέσω ένα ερώτημα. Εσύ την γνωρίζεις την συγκεκριμένη κάλυψη;

Αν όχι τότε θα πρέπει σίγουρα να την γνωρίσεις και να την αποκτήσεις για να είσαι σίγουρος πώς αν ποτέ χρειαστεί, όλα θα πάνε καλά. Και η προσοχή σου όλη θα είναι επικεντρωμένη στην θεραπεία σου.

*Το υλικό για το άρθρο προέρχεται μέσα από το περιοδικό Advisor της Interamerican.

 

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την συγκεκριμένη κάλυψη και πως μπορείς να ασφαλιστείς;

Επικοινώνησε μαζί.


 

Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του.

Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Ασφάλιση Αυτοκινήτου: Σημεία προσοχής για το 2024.

Next
Next

Τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός και πως λειτουργεί;