Καρκίνος του Μαστού και η μέθοδος της τριπλής εκτίμησης.

Το κέντρο μαστού στην Αθηναϊκή Mediclinic λειτουργεί με την μέθοδο της Τριπλής Εκτίμησης, ώστε να μπορεί να γίνεται πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

μέθοδο της Τριπλής Εκτίμησης
 

Τι είναι το Κέντρο Μαστού της Αθηναϊκής Mediclinic;

Το Κέντρο Μαστού αποτελεί μια ειδική μονάδα της Αθηναϊκής Mediclinic που διαθέτει σύγχρονα και εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα απεικονιστικής καθώς και διαγνωστικά εργαστήρια.

Στο Κέντρο Μαστού εφαρμόζεται η μέθοδος της Τριπλής Εκτίμησης που βοηθά σε ποσοστό έως και 97-98% να γίνεται πρόληψη και πρώιμη διάγνωση για τον Καρκίνο του Μαστού

Η μέθοδος της Τριπλής Εκτίμησης περιλαμβάνει:

  1. Πλήρη Κλινική εξέταση με λήψη ιστορικού και πλήρη μαστολογική εξέταση με ψηλάφηση.

  2. Ψηφιακή Μαστογραφία

  3. Υπερηχογράφημα μαστών και εφόσον θεωρηθεί αναγκαίο κυτταρολογική εξέταση ογκιδίων – κύστεων με παρακέντηση δια λεπτής βελόνης.

Η παραπάνω μέθοδος θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ένα εξειδικευμένο Check Up για μια γυναίκα, πέρα από την ετήσια καθιερωμένη μαστογραφία που πραγματοποιείται μια φορά το έτος.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Καρκίνος του Μαστού αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς καρκίνους που εμφανίζονται στις γυναίκες. Κάτι που έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Γιατί διπλός έλεγχος, Ψηφιακής Μαστογραφίας και Υπερηχογράφημα Μαστών;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η μαστογραφία στις γυναίκες από μια ηλικία και μετά πρέπει να πραγματοποιείται μια φορά το έτος. Η Ψηφιακή Μαστογραφία είναι μια ακτινολογική εξέταση υψηλής ευκρινείας. Απεικονίζει την μορφολογία και την δομή των ανατομικών στοιχείων του μαστού.

Το Υπερηχογράφημα Μαστών από την άλλη μπορεί να δώσει μια καλύτερη εικόνα από την μαστογραφία, διαχωρίζοντας ένα συμπαγές ογκίδιο από μια κύστη.

Στην ουσία η μια εξέταση έρχεται και συμπληρώνει την άλλη, ώστε ο γιατρός να έχει την καλύτερη δυνατή κλινική εικόνα.

Επιπλέον, ειδικές τεχνικές που παρέχονται στο Κέντρο Μαστού της Αθηναϊκής Mediclinic:

  • Διαδερμικές βιοψίες

  • Cyto εκκρίματος θηλής

  • Ανοιχτές βιοψίες

  • Τεχνική φρουρού λεμφαδένα

  • Τεχνικές ογκοπλαστικής και άμεσης αποκατάστασης μαστού

 
 

Το Κέντρο Μαστού, η Αθηναϊκή Mediclinic και η Interamerican.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι κοινό έχουν, η απάντηση είναι πως η Αθηναϊκή Mediclinic αποτελεί κλινική της Interamerican και οι δύο μαζί ανήκουν στον όμιλο Achmea.

Αυτό αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις πελάτισσες της Interamerican με προγράμματα υγείας, διότι τους δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου μέσα από το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.

Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας – Επισκέψεις σε Γιατρούς και Διαγνωστικές Εξετάσεις.

Οι πελάτισσες μέσα από το συμβόλαιό τους μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών διάγνωσης και να επισκεφθούν το κέντρο Μαστού ζητώντας να εξεταστούν από έναν Μαστολόγο χωρίς να τους ανησυχεί και να τους αγχώνει το κόστος της επίσκεψης και των εξετάσεων, αφού καλύπτονται από το πρόγραμμα υγείας τους.

Πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας – Νοσηλεία Ασθένεια και Ατύχημα.

Εφόσον υπάρχει στο συμβόλαιο υγείας κάλυψη για νοσηλεία, σε περίπτωση που πρέπει να πραγματοποιηθεί επέμβαση, το πρόγραμμα υγείας θα μπορέσει να καλύψει το κόστος. Πάντα, βέβαια, βάσει των όρων και παροχών του εκάστοτε συμβολαίου Υγείας.

Ειδικά στα προγράμματα υγείας BE WELL της INTERAMERICAN επεμβάσεις που αφορούν κακοήθεις νεοπλασίες και υποτροπών καλύπτονται 100% χωρίς να συμμετέχει ο ασφαλισμένος στα έξοδα. Ακόμα και αν έχει το συμβόλαιο του συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μέρος των όρων του συμβολαίου.

Τέλος είναι εξαιρετικά σημαντικό κατά την γνώμη μου το γεγονός πως μπορεί κάποιος να έχει άμεση πρόσβαση σε μια τέτοια δομή είτε για απλές εξετάσεις, είτε για μια χειρουργική επέμβαση χωρίς να τον απασχολεί το οικονομικό.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου

Συμπέρασμα

Ίσως να μην είναι σημαντικό μόνο να έχουμε ένα καλό πρόγραμμα υγείας, αλλά να υπάρχουν και οι κατάλληλες δομές που να μπορείς να κάνεις χρήση των υπηρεσιών του.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Κέντρο Μαστού στην Αθηναϊκή Mediclinic που αποτελεί την ιδιόκτητη κλινική της Interamerican.

Οι πελάτισσες που έχουν πρόγραμμα υγείας, μπορούν να κάνουν χρήση του Κέντρου Μαστού, είτε για έναν απλό έλεγχο όσο και για την αντιμετώπιση ενός καρκίνου.

Ένας συνδυασμός που δίνει μια προστιθέμενη αξία στο συμβόλαιο υγείας σας και τις υπηρεσίες που περιέχει και προσφέρει.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Γνωρίζεις τι είναι η Ταξιδιωτική Ασφάλεια;

Next
Next

Ασφάλεια Υγείας: Τα θετικά και τα αρνητικά των μεγάλων απαλλαγών.