Τι είναι η κάλυψη Φάρμακα στην ασφάλιση υγείας;

Μια απλή και μικρή κάλυψη που μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα που αξίζει να έχεις στο συμβόλαιό σου.

 

Στα συμβόλαια υγείας Be Well της INTERAMERICAN θα την συναντήσουμε ως μια ξεχωριστή κάλυψη που μπορείς να την επιλέξεις για να ασφαλιστείς.

Τι καλύπτει η Ασφάλιση Φαρμάκων;

Η λογική της συγκεκριμένης κάλυψης είναι πολύ απλή. Αποζημιώνει την συμμετοχή σου στα φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μέχρι 1.000€ το έτος.

Δηλαδή, η συγκεκριμένη κάλυψη θα σου επιστρέψει όσα χρήματα πληρώσεις στο φαρμακείο, όταν εκτελέσεις την συνταγή.

Ακόμα πιο απλή είναι και η διαδικασία της αποζημίωσής σου. Αφού το μόνο που χρειάζεται να προσκομίσεις για να αποζημιωθείς είναι ένα αντίγραφο της εκτελεσμένης συνταγής και την πρωτότυπη απόδειξη για τα χρήματα που πλήρωσες.

Τόσο απλά και τόσο εύκολα!

Μια μικρή κάλυψη με μεγάλη αξία.

Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Όταν πριν από μερικά χρόνια μας παρουσίασαν την συγκεκριμένη κάλυψη μέσα στο σύστημα υγείας BE WELL της INTERAMERICAN δεν είχα κατανοήσει πλήρως το πόσο σημαντική κάλυψη είναι.

Αρχικά, διότι θεωρούσα πως τα 1.000€ το χρόνο ήταν ένα πολύ μικρό ποσό για αποζημίωση.  Επίσης, θεωρούσα πως οι συμμετοχές που πληρώνει κάποιος είναι τόσο μικρές που δεν θα άξιζε να ασχοληθεί και να ζητήσει να αποζημιωθεί.

Παρόλα αυτά όμως την πρόσθετα ως κάλυψη, εφόσον κάποιος ήθελε να την συμπεριλάβει, όταν δημιουργούσαμε το δικό του πρόγραμμα υγείας. Το είχα προσθέσει μάλιστα και στο συμβόλαιο υγείας που είχα φτιάξει για την οικογένειά μου.

Την παραπάνω άποψή μου την αναθεώρησα όταν κάποια στιγμή μέσα στο χειμώνα όλοι στην οικογένεια μου αρχίσαμε να έχουμε όλο και πιο συχνά κάποια ίωση να μας ταλαιπωρεί. Ειδικά την κόρη μου, που δεν πέρασε βδομάδα που να μην είχαμε μια νέα ίωση να αντιμετωπίσουμε.

Εκείνους τους μήνες λοιπόν είχα γίνει “φίλος” με τον φαρμακοποιό της γειτονιάς μου. Τότε ήταν που σκέφτηκα να υπολογίσω πόσα χρήματα είχα πληρώσει σε συμμετοχές της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Και το σύνολο τους με άφησε έκπληκτο!

Βλέπεις όταν πληρώνεις κάθε φορά 2€ ή 5€ για κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημέρες δεν συνειδητοποιείς πως μπορεί να έχεις πληρώσει συνολικά 50€ - 100€ σε ένα μήνα!

Δυστυχώς, όταν το κατάλαβα ήταν αργά γιατί δεν είχα κρατήσει ούτε τις αποδείξεις ούτε αντίγραφα από τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις.

Όταν όμως ο παιδίατρος μας ενημέρωσε πως θα ακολουθούσαμε μια θεραπεία για την κόρη μου που θα απαιτούσε συγκεκριμένα φάρμακα για ένα μικρό διάστημα, αποφάσισα να κάνω χρήση της κάλυψης.

Η κάλυψη λειτούργησε όπως ακριβώς σου ανέφερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μπορώ να κάνω χρήση του προγράμματος υγείας μας στο 100% των δυνατοτήτων του, αλλά και να εξοικονομήσω χρήματα.

Αφού δεν θα πλήρωνα και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την συμμετοχή στα φάρμακα.

Από τότε η συγκεκριμένη κάλυψη των Φαρμάκων αποτελεί μέρος της πρότασης ασφάλισης που θα προτείνω σε έναν πελάτη.

 
 

Πώς ασφαλίζομαι με την κάλυψη για Φάρμακα;

Η συγκεκριμένη κάλυψη, δεν μπορεί να δοθεί μεμονωμένα. Πρέπει να συνδυαστεί με μια από τις δύο καλύψεις του συστήματος υγείας BE WELL. Την κάλυψη Νοσηλεία από Ατύχημα ή Ασθένεια και την κάλυψη Γιατροί και Διαγνωστικές εξετάσεις.

Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως η κάλυψη Φάρμακα λειτουργεί ανεξάρτητα από της υπόλοιπες καλύψεις.

Δεν χρειάζεται να έχει προηγηθεί κάποια νοσηλεία ή χειρουργική επέμβαση για να ενεργοποιηθεί. Λειτουργεί ανεξάρτητα με την αιτία που έχει πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Αυτό σημαίνει πως θα αποζημιώσει τόσο τα φάρμακα που θα πρέπει να πάρουμε μετά από μια νοσηλεία ή θεραπεία όσο και τα φάρμακα που συνέστησε ο γιατρός για ένα απλό κρυολόγημα.

Βεβαίως, όπως όλα τα προγράμματα υγείας έχουν όρους με εξαιρέσεις, έτσι και στην περίπτωση της κάλυψης Φάρμακα ισχύουν κάποιες εξαιρέσεις που πάντα τις αναφέρω σε ένα ραντεβού.

 

Διάβασε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Η κάλυψη των Φαρμάκων και συγκεκριμένα της συμμετοχής που πληρώνουμε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση έρχεται να σε βοηθήσει και να εκμεταλλευτείς το 100% του ασφαλιστήριου συμβολαίου υγείας σου.

Μια κάλυψη με απλές διαδικασίες αποζημίωσης και άμεσο όφελος που θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις μέχρι και 1.000€ το χρόνο. Ενώ μπορεί να αποζημιώσει από τα φάρμακα μια ίωσης μέχρι και τα φάρμακα μια θεραπείας σε συνέχεια μιας νοσηλείας.


Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να ασφαλιστείς;

Επικοινώνησε μαζί μου για να βρούμε την κατάλληλη ασφαλιστική πρόταση για την ασφάλιση της Υγείας σου.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Το Δώρο της Αισιοδοξίας από την Ιδιωτική Ασφάλιση.

Next
Next

Τα 4 βήματα για να ασφαλίσεις σωστά το παιδί σου.