Το Δώρο της Αισιοδοξίας από την Ιδιωτική Ασφάλιση.

Άκουσε το άρθρο.

 

Είναι η Ιδιωτική ασφάλιση συνδεδεμένη με την αισιοδοξία; Και αν ναι, με ποιον τρόπο;

 

Αν αναζητήσουμε την ετοιμολογία της λέξης αισιοδοξία θα βρούμε την  παρακάτω ερμηνεία:

Αισιοδοξία είναι να προσδοκάει κανείς έντονα ότι όλα θα πάνε καλά στην ζωή ασχέτως των εμφανιζόμενων εμποδίων και των απογοητεύσεων αλλά και των ασθενειών που υπάρχουν και εμφανίζονται συχνά.

Αυτό που θα μας απασχολήσει στο σημερινό άρθρο είναι αν μπορεί κάποιος να σου προσφέρει την  αισιοδοξία ως δώρο!

Το δώρο της αισιοδοξίας μέσα από την Ιδιωτική Ασφάλιση.

Όταν κάνεις ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτό που διασφαλίζεις είναι να μπορείς να αποζημιωθείς όταν έρθει η στιγμή για να κάνεις χρήση του.

Αυτό όμως που πιθανόν να μην έχεις σκεφτεί μέχρι τώρα είναι πως με το να είσαι ασφαλισμένος αυτομάτος είσαι πλέον και ένας αισιόδοξος άνθρωπος.

Είτε είσαι πραγματικά αισιόδοξος στην καθημερινότητά σου είτε όχι.

Πως γίνεται θα μου πεις αυτό; Πολύ καλή ερώτηση θα σου απαντήσω με την σειρά μου!

Βλέπεις όταν κάποιος ασφαλίζεται γιατί το κάνει;

Αρχικά, διότι γνωρίζει πως χρειάζεται την ασφάλεια. Δεύτερον, διότι συνάντησε ένα ασφαλιστή με τον οποίο βρήκε και κατανόησε τις πραγματικές ανάγκες που πρέπει να καλύψει μέσα από την Ιδιωτική ασφάλιση. Τρίτον, για να μπορέσει να κάνει χρήση του συμβολαίου που έφτιαξε όταν έρθει η ώρα.

Σωστά;

Εδώ λοιπόν αρχίζει να εμφανίζεται η αισιοδοξία! Η αισιόδοξη πλευρά της ασφάλειας.

Είμαστε σε μια περίοδο που τις τελευταίες δεκαετίες η οικονομία εμφανίζει συνεχώς προβλήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια γενική ανασφάλεια σε όλους μας.

Σίγουρα, θα έχει περάσει από το μυαλό σου πως αν τύχει κάτι θα είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις οικονομικά.

Παρόλα αυτά, δεν το πολυσκέφτεσαι για να μην το γρουσουζεύεις!

 
 

Πάμε να δούμε δύο παράδειγμα που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε υποθέσεις και φανταστικές ιστορίες ώστε να γίνω κατανοητός.

Αισιοδοξία μέσα από τις στάχτες.

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και το 2022 είχαμε, δύο μεγάλες αστικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μια τον Ιούνιο στην περιοχή της Βούλας που κατέστρεψε 25 σπίτια και μία τον Ιούλιο στο Ντράφι όπου καταστράφηκαν 78 σπίτια.

Αν υποθέσουμε πως ήσουν ένα από τους αυτούς του ιδιοκτήτες που το σπίτι τους καταστράφηκε ολοσχερώς, πώς θα αντιμετώπιζες αυτή την καταστροφή;

Πώς θα αντιμετώπιζες την καταστροφή του σπιτιού σου αν ήσουν ασφαλισμένος; Αν ήσουν δηλαδή ένας από τους λίγους που είχαν ασφαλίσει το σπίτι τους;

Σίγουρα στεναχωρημένος, διότι το σπίτι που με κόπο είχες φτιάξει είχε καταστραφεί πλέον. Στεναχωρημένος, διότι καταστράφηκαν μαζί με το σπίτι και πολλά προσωπικά σου αντικείμενα. Στεναχωρημένος που ο χώρος που είχες ζήσει με την οικογένεια σου τόσες όμορφες και μοναδικές στιγμές δεν υπήρχε πλέον.

Πιθανόν όμως, μέσα σε αυτή την στεναχώρια να εμφανιζόταν και ένα μικρό ανεπαίσθητο χαμόγελο στο πρόσωπό σου!

Ένα χαμόγελο γιατί γνώριζες πως σύντομα θα μπορούσες να ξαναφτιάξεις το σπίτι σου από την αρχή!

Ακόμα καλύτερο και ακόμα πιο όμορφο! Για να μπορέσεις να στεγάσεις ξανά την οικογένειά σου και να περάσετε ακόμα πιο όμορφες και μοναδικές στιγμές στο μέλλον.

Αυτό το χαμόγελο οφειλόταν στην αισιοδοξία που θα ένιωθες εκείνη την στιγμή. Μια αισιοδοξία που πηγάζει από το γεγονός πως το συμβόλαιο που είχες κάνει είχε έρθει η ώρα να ενεργοποιηθεί και να σε αποζημιώσει! Είχε έρθει η ώρα να γνωρίσεις την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η στιγμή της “Αλήθειας”, όπως μας αρέσει να λέμε οι Ασφαλιστές.

Η στιγμή που το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου θα σου έδινε χρήματα! Χρήματα απαραίτητα για να ξεκινήσεις άμεσα να κατασκευάζεις από την αρχή το νέο σου σπίτι. Χωρίς να χρειαστεί να πάρεις Δάνειο. Χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις τρόπους να βρεις χρήματα, πουλώντας άλλα περιουσιακά σου στοιχεία!

Είναι μοναδικό λοιπόν, το πως μέσα από μια καταστροφή που σε έχει συγκλονίσει μπορείς να πάρεις δύναμη και να είσαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά!

Και αυτό χάρη στην Ιδιωτική ασφάλιση και το μικρό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχες προνοήσει να κάνεις για το σπίτι σου!

Η αισιοδοξία στην ασφάλιση Υγείας.

Θα ήθελα να σου διηγηθώ και ένα δεύτερο περιστατικό σχετικό με το σημερινό θέμα του άρθρου. Ένα περιστατικό που αναφέρεται σε πραγματικό γεγονός.

Ως ασφαλιστής έρχομαι καθημερινά σε επαφή τόσο με ευχάριστες όσο και με δυσάρεστες καταστάσεις πελάτων! Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την Υγεία.

Πριν από αρκετό καιρό είχα λάβει ένα τηλεφώνημα από πελάτη μου πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Ευτυχώς, ο γιατρός του είχε εντοπίσει τον όγκο εγκαίρως και ο καρκίνος ήταν αντιμετωπίσιμος. Μπορούσε να αφαιρεθεί χειρουργικά και εφόσον οι εξετάσεις έδειχναν πως δεν υπήρχε μετάσταση σε κάποιο άλλο όργανο θα μπορούσε να προχωρήσει σε χημειοθεραπείες.

Εκτός όμως από την διάγνωση του καρκίνου, ο πελάτης είχε να αντιμετωπίσει και ένα ακόμα πρόβλημα.

Λίγες μόλις ημέρες πριν διαγνωστεί με Καρκίνο είχε χάσει την δουλειά του. Ήταν άνεργος και βρισκόταν σε διαδικασία να βρει νέα δουλεία.

Με το πρόβλημα υγείας όμως που είχε προκύψει αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Θα περνούσαν μήνες ολόκληροι μέχρι να ολοκληρώσει την θεραπεία του και να μπορέσει να επιστρέψει στην καθημερινότητα του.

Στο τηλέφωνο που μιλήσαμε την πρώτη φορά για να με ενημερώσει σχετικά με τη διάγνωση άκουγα μια φωνή σπασμένη. Μια φωνή που αγωνιούσε για το τι θα γίνει.

Αυτό που προσπάθησα να του μεταδώσω από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε ήταν πως όλα θα πάνε καλά!

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχαμε φτιάξει, θα φρόντιζε από την πρώτη στιγμή την κάλυψη του. Θα φρόντιζε να του αποζημιώσει το χειρουργείο και την νοσηλεία του, όπως και τις χημειοθεραπείες στην συνέχεια όσες και αν χρειαζόντουσαν για να γίνει καλά.

Ενώ ταυτόχρονα θα λάμβανε ένα εφάπαξ ποσό με το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις τρέχουσες ανελαστικές ανάγκες του.

Αυτό που προσπαθούσα να του μεταφέρω συνεχώς ήταν πως όλα θα πάνε καλά και πως θα έπρεπε να φροντίσει να έχει μια πολύ καλή ψυχολογία και να μην τον απασχολεί που θα βρεθούν τα χρήματα για την πληρωμή του χειρουργείου, της νοσηλείας σου και των θεραπειών του. Κάτι που μετά από δύο συναντήσεις μας το συνειδητοποίησε.

Μάλιστα στο τέλος την δεύτερης συνάντησής μας ήταν που είδα και εκείνο το μικρό ανεπαίσθητο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Η αισιοδοξία μόλις είχε κάνει την εμφάνιση της.

Πλέον είχε καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο είχε η Ιδιωτική ασφάλιση τόσο στην θεραπεία του όσο και στην ψυχολογία του. Είχε αποβάλει το άγχος για το που θα βρει χρήματα αφού τα χρήματα τα είχε. Τα είχε άμεσα διαθέσιμα μέσα από τα ασφαλιστήριο συμβόλαιο του.

Κάτι που σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν βοήθησε σημαντικά στο να αναρρώσει γρήγορα και να είναι σήμερα καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα.

Η ιδιωτική ασφάλεια μπορεί και προσφέρει ένα πολύ σημαντικό δώρο στους ασφαλισμένους.

Το δώρο της αισιοδοξίας!

Ένα δώρο σημαντικό για κάθε έναν από εμάς όταν έχει να αντιμετωπίσει μια καταστροφή, ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η αισιοδοξία που εμφανίζεται κάθε φορά μέσα από ένα μικρό και ανεπαίσθητο χαμόγελο στο πρόσωπο σου στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου.

Διότι μόλις έχεις συνειδητοποιήσει πως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχεις κάνει θα σε στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά. Τόσο εσένα τον ίδιο όσο και την οικογένειά σου.

Ένα δώρο που δεν μπορείς να το πάρεις από πουθενά αλλού πέρα από την Ιδιωτική Ασφάλεια.

Το ερώτημα που μένει να απαντήσεις στον εαυτό σου λοιπόν είναι αν θέλεις να είσαι αισιόδοξος ακόμα και όταν τίποτα δεν δείχνει να πηγαίνει καλά. Εφόσον θέλεις, θα πρέπει να πιστέψεις και να αγκαλιάσεις την Ιδιωτική Ασφάλιση με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που σου προσφέρει. Και ο άνθρωπος που μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις αυτή την αισιοδοξία είναι ο Ασφαλιστής σου.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Ασφάλεια Υγείας: Τα θετικά και τα αρνητικά των μεγάλων απαλλαγών.

Next
Next

Τι είναι η κάλυψη Φάρμακα στην ασφάλιση υγείας;