Το Δώρο της αξιοπρέπειας από την Ιδιωτική Ασφάλιση.

Άκουσε το επεισόδιο

 

Η λέξη αξιοπρέπεια έχει να κάνει με την αίσθηση που έχει ένας άνθρωπος όταν οι άλλοι τον σέβονται και όταν ίδιος νιώθει ότι έχει αξία.

Ασφάλιση υγείας ορφανίδης Νίκος
 

Πώς μπορεί όμως η Ιδιωτική ασφάλεια να σου προσφέρει την αξιοπρέπεια μέσα από τις καλύψεις των προγραμμάτων ασφάλισης;

Η αξιοπρέπεια στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Θα ήθελα να σας αφηγηθώ μια ιστορία σχετικά με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πώς αυτή συνδέεται με την ασφάλιση.

Θα σας πω την ιστορία του Αλέξανδρου.

Ο Αλέξανδρος είναι ένα 38χρονος άνδρας που εργάζεται σε μια πολυεθνική και θεωρείται καλά αμειβόμενος.  

Είναι παντρεμένος και έχει ένα μικρό γιο. Αν και έχει καλή οικονομική κατάσταση, δεν έχει κάνει κανένα είδος ασφάλισης πέρα από αυτή του αυτοκινήτου του, για την οποία τον υποχρεώνει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικά για το θέμα της υγείας του, δεν το συζητά! Αν και ποτέ δεν έχει χρειαστεί να κάνει χρήση, εμπιστεύεται 100% το δημόσιο σύστημα υγείας, το προσωπικό και τις δομές.

Ένα απόγευμα, επιστρέφοντας από το γραφείο, ο Αλέξανδρος ένιωσε μια δυσφορία και έναν έντονο πόνο στο στήθος. Θεώρησε πως δεν είναι κάτι σημαντικό και δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Ο πόνος και η δυσφορία, όμως, συνέχισαν και αφού είχε φτάσει στο σπίτι του.

Η σύζυγος του, καθώς ανησυχούσε, του πρότεινε να πάνε μέχρι το νοσοκομείο, ώστε να τον εξετάσει ένας γιατρός για παν ενδεχόμενο.

Αφού βρήκαν το κοντινότερο δημόσιο νοσοκομείο που εφημέρευε, πήγαν αμέσως.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο, κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα των επειγόντων περιστατικών.

Αυτό που αντίκρισαν ήταν η γνώριμη εικόνα που έχουμε όλοι όσοι έχει τύχει να επισκεφθούμε ένα δημόσιο νοσοκομείο σε εφημερία.

Δεκάδες άνθρωποι να περιμένουν σε μια αίθουσα για να εξεταστούν.

Ο Αλέξανδρος κάθισε σε μια από τις καρέκλες της αίθουσας, ενώ η σύζυγός του πήγε στο γραφείο κίνησης να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες.  

Αφού περίμενε υπομονετικά για αρκετή ώρα, ήρθε η σειρά του να εξεταστεί.  

Οι γιατροί, επειδή δεν ήταν σίγουροι για το τι ακριβώς είχε και θέλοντας να παρακολουθήσουν την πορεία της υγείας του, ζήτησαν να παραμείνει στο νοσοκομείο και να κάνει εισαγωγή. Ο Αλέξανδρος δέχτηκε!

Του ζήτησαν να περιμένει έξω από το δωμάτιο που τον εξέτασαν, μέχρι να έρθει ο νοσοκόμος για να τον οδηγήσει στο δωμάτιό του.

Κόσμος αρκετός πέρναγε και έφευγε από το δωμάτιο εξέτασης με τον Αλέξανδρο και την σύζυγό του να περιμένουν υπομονετικά τον νοσοκόμο.

Μετά από αρκετή ώρα ο νοσοκόμος ήρθε!

Έβαλε τον Αλέξανδρο να ξαπλώσει στο φορείο και τον πήρε για να πάνε στο δωμάτιο. Ανέβηκαν στον 4ο όροφο του νοσοκομείου με το ασανσέρ.

Ανοίγοντας οι πόρτες του ασανσέρ, το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε ο Αλέξανδρος και η σύζυγός του ήταν ένας διάδρομος που αριστερά και δεξιά ήταν γεμάτος κόσμο και φορεία με αρρώστους.

Ράντζα παντού!

Ο νοσοκόμος πέρναγε ανάμεσα από τον κόσμο, σπρώχνοντας το φορείο με τον Αλέξανδρο πάνω, ώστε να ανοίξει τον δρόμο, ενώ η σύζυγός του ακολουθούσε από πίσω.

Ο Αλέξανδρος και η σύζυγός του είχαν σαστίσει και κοιτούσαν πότε ευθεία και πότε στα πλάγια του διαδρόμου που ήταν τα φορεία με τους αρρώστους και τους συνοδούς τους.

Φτάνοντας έξω από το δωμάτιο, ο νοσοκόμος αφήνει το φορείο και μπαίνει για μερικά δευτερόλεπτα στο δωμάτιο μόνος του.

Βγαίνοντας τους λέει:

«Δυστυχώς το κρεβάτι το έχει πάρει πιο βαρύ περιστατικό και θα πρέπει να περιμένεις στον διάδρομο μέχρι να αδειάσει κάποιο άλλο στον όροφο».

«Πόσο χρόνο θα πάρει αυτό;» , ρωτάει ο Αλέξανδρος.

Ο νοσοκόμος σήκωσε τους ώμους του και είπε: «Δεν γνωρίζω! Έχουμε εφημερία σήμερα και είναι δύσκολα τα πράγματα. Κάντε λίγο υπομονή!».

Ο νοσοκόμος έφυγε, ενώ ο Αλέξανδρος και η σύζυγός του έμειναν πίσω προσπαθώντας να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Κοιτάζαν γύρω τους και έβλεπαν από νέους ανθρώπους μέχρι και ηλικιωμένους.  

Άλλους με ορούς στον διάδρομο και μάσκες οξυγόνου και άλλους απλά να έχουν το χέρι τους πάνω στα μάτια τους και να προσπαθούν να κοιμηθούν.

Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας του θορύβου από ομιλίες των ανθρώπων και φυσικά λόγω τα φώτων του διαδρόμου.

Όλοι μόλις έβλεπαν έναν γιατρό ή έναν νοσηλευτή τον σταματούσαν για να τον ρωτήσουν.

Άλλοι ρωτούσαν αν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, άλλοι ήθελαν να μάθουν για την πορεία της υγείας του ανθρώπου που είχαν φέρει στο νοσοκομείο και άλλοι αναρωτιούνταν πότε θα μπουν σε δωμάτιο.

Μα οι απαντήσεις δεν ήταν αυτές που περίμεναν τις περισσότερες φορές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις.

Αυτό έκανε ακόμα πιο αφιλόξενο το περιβάλλον για τους αρρώστους.

Αφού είχαν περάσει αρκετές ώρες και ξημέρωνε σιγά – σιγά, ο Αλέξανδρος ενημερώθηκε πως, λόγω του πλήθους επειγόντων περιστατικών, θα έπρεπε να παραμείνει χωρίς δωμάτιο σίγουρα ακόμη μια μέρα.

Το προσωπικό του νοσοκομείου και οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν.

Προσπαθούσαν να βοηθήσουν όλον τον κόσμο. Έβλεπες πως ήταν κουρασμένοι από τις πολλές ώρες που εξυπηρετούσαν και εξέταζαν τον κόσμο. Τα μάτια τους έδειχνα την αγωνία να μπορέσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Όμως ο κόσμος ήταν πάρα πολύς!

 
 

Ο Αλέξανδρος βλέποντας όλα αυτά γύρω του, άρχισε να νιώθει χάλια ψυχολογικά.  

Ήταν ένας άνθρωπος που, τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και στην εργασία του, είχε τον σεβασμό όλων. Κι ο ίδιος σεβόταν πάντα όποιον και να γνώριζε ή συναναστρεφόταν. Βοηθούσε και τον βοηθούσαν πάντα.  

Αυτό ,όμως, που έβλεπε τώρα ήταν πως εδώ, ούτε μπορούσαν να τον βοηθήσουν, ούτε και αυτός να βοηθήσει. Ήταν σαν να είχε μείνει μόνος του.

Αν και οι γιατροί θα επιθυμούσαν να κάνουν το καλύτερο γι’ αυτόν, εκείνος θα έπρεπε να περιμένει την σειρά του σε εκείνον τον διάδρομο.  

Σε εκείνον τον διάδρομο που ήταν μαζί με όλους!

Σε εκείνο τον διάδρομο όπου θα τον εξέταζαν και θα του έδιναν τα φάρμακά του σε κοινή θέα.

Ακούγοντας ο ένας την διάγνωση του αλλού από τους γιατρούς που περνούσαν να εξετάσουν.  

Σε εκείνο τον διάδρομο που τα σταντ για τους ορούς αριστερά και δεξιά στα κρεβάτια υψώνονταν σαν αψίδες περπατώντας ανάμεσά τους.

Ο Αλέξανδρος εκείνη την στιγμή ένιωθε αυτό που ένιωθαν όλοι.

Απελπισία και θλίψη!

«Πώς, ενώ η Δημόσια Υγεία είναι ένα αγαθό για όλους τους πολίτες, δεν μπορούσε να δοθεί σε όλους ,παρά μόνο σε κάποιος “τυχερούς” που έφτασαν πρώτοι στον θάλαμο και βρήκαν δωμάτιο ή δεν έκαναν εισαγωγή σε ημέρα εφημερίας;», αναρωτιόταν.

Ο ήρωας της ιστορίας μας, ο Αλέξανδρος , βλέποντας όλα αυτά και μην έχοντας άλλη επιλογή, ζήτησε να υπογράψει εξιτήριο και να κατευθυνθεί άμεσα σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Είχε την δυνατότητα να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα νοσηλείας του. Κυρίως, όμως, είχε την δυνατότητα να μπορέσει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του.  

Έστω και αν αυτό σήμαινε την απογοήτευσή του για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που τόσο πολύ πίστευε.

Και κάπου εδώ τελειώνει η ιστορία μας.

Η σημασία της Ασφάλισης Υγείας και η Αξιοπρέπεια.

Το να έχω μια ασφάλιση υγείας δεν αποτελεί μια επιλογή που κοστίζει.

Το οποιοδήποτε κόστος σε περιπτώσεις που χάνουμε την αξιοπρέπεια μας δεν έχει καμία αξία.

Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την Υγεία μας.

Βλέπετε είναι πολύ σημαντικό και πηγάζει από μέσα μας, να θέλουμε να έχουμε καλές συνθήκες περίθαλψης, όταν νοσηλευόμαστε.

Διότι με αυτό τον τρόπο έχουμε καλή ψυχολογία που βοηθά σημαντικά στις περισσότερες περιπτώσεις.  

Και μέρος αυτής της ψυχολογίας είναι να διατηρούμε την αξιοπρέπεια μας και το αίσθημα πως είμαστε εξίσου σημαντικοί για να δεχθούμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.  

Ειδικά όταν στην χώρα μας όλοι έχουμε πληρώσει μέσα από τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και τις κρατήσεις για την Δημόσια υγεία.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως το αίσθημα της αξιοπρέπειας όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά.

Η Ιδιωτική Ασφάλιση μέσα από τα προγράμματα υγείας που παρέχει σε όλους, δίνει αυτό ακριβώς το Δώρο απλόχερα.

Το Δώρο της αξιοπρέπειας.

Από εμάς το μόνο που μένει είναι να το επιλέξουμε και να το εντάξουμε στην ζωή μας.

Να επιλέξουμε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης για εμάς και όταν έρθει η ώρα, η Ιδιωτική Ασφάλιση θα  φροντίσει για όλα.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog.

Συμπέρασμα.

Το Δώρο της αξιοπρέπειας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους για να αποκτήσει κάποιος ένα πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας.

Ένα δώρο που το αγοράζω για εμένα και την οικογένειά μου, αλλά το αφήνω με το περιτύλιγμα. Το αφήνω για να το ανοίξω την κατάλληλη στιγμή ﮲ όταν θα υπάρχει ένα πρόβλημα υγείας.

Έτσι, εκείνη την στιγμή δεν θα χρειαστεί να περιμένω στην «ουρά» στα επείγοντα, δεν θα χρειαστεί να περιμένω σε έναν διάδρομο μέρες μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε θάλαμο, δεν θα χρειαστεί να παρακαλέσω κάποιον γνωστό γνωστού να μεσολαβήσει για να έχω καλύτερη νοσηλεία, δεν θα χρειαστεί να ψάχνω για χρήματα, ώστε να καλύψω τα έξοδα της νοσηλείας μου.

Το δώρο αυτό θα σας επιτρέψει όχι μόνο μια καλή ψυχολογία, αλλά και να επικεντρωθείτε στο πρόβλημα υγείας σας και την θεραπεία του.

Η Ιδιωτική ασφάλιση μας προσφέρει πολλά δώρα που πολλές φορές δεν τα βλέπουμε.

Βλέπουμε μόνο τα προγράμματα, τις παροχές και τα κόστος αγοράς.

Τα βαθύτερα οφέλη, είναι πιο σημαντικά, που όλα τα παραπάνω τα κάνουν να φαίνονται μικρά και ανούσια.

Δεχτείτε και εσείς αυτό το δώρο, όσο ακόμα είστε υγιείς και έχετε την δυνατότητα να ασφαλιστείτε.

Ο άνθρωπος που θα μπορέσει να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις καλύψεις που σας ενδιαφέρουν και να προσαρμόσει το πρόγραμμα υγείας στα «μέτρα» σας είναι ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε πόσο κοστίζει ένα μικρό πρόγραμμα υγείας;

Πιθανόν το κόστος να σας εκπλήξει ευχάριστα!

Γι’ αυτόν τον λόγο είμαι στην διάθεσή σας να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες, καθώς και να σας βοηθήσω να αποκτήσετε το δώρο της Αξιοπρέπειας.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Το Δώρο της Αναπλήρωσης

Next
Next

Τα Δώρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης.