Ασφάλιση Υγείας: Οι 5 λόγοι για να είσαι ασφαλισμένος

Μετά την ασφάλιση του αυτοκινήτου, για πολλούς η επόμενη επιλογή είναι να ασφαλιστούν με ένα πρόγραμμα υγείας.

 

Οι λόγοι που οι περισσότεροι θέλουν να ασφαλιστούν, αν τους ρωτήσεις, είναι πάνω κάτω οι ίδιοι. Αυτό και μόνο μας δείχνει ότι μας απασχολεί ως κοινωνία η υγειονομική μας περίθαλψη.

Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου 5 λόγους για τους οποίους αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας θα πρέπει να αποκτήσεις!

5 λόγοι να έχεις ασφάλιση υγείας

Σε αυτό το μικρό countdown θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε λόγους που δεν θα τους συναντήσεις συχνά σε μια συζήτηση ή μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Λόγοι που θα σε βοηθήσουν να δεις από μια διαφορετική οπτική την ασφάλιση υγείας.

  1. Ηρεμία και σιγουριά

Όποιον ιατρό και να ρωτήσεις θα σου απαντήσει πως σε μια νοσηλεία η ανάρρωση ενός ασθενή επιταχύνεται σημαντικά όταν αυτός έχει καλή ψυχολογία, καθώς και όταν επικεντρώνεται στην θεραπεία του χωρίς να τον απασχολεί κάτι άλλο. Όταν δηλαδή νιώθει ηρεμία, αισιοδοξία και σιγουριά.

Συναισθήματα που τα προσφέρει «απλόχερα» ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας. Μάλιστα σε προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με τα δώρα που προσφέρει η Ιδιωτική Ασφάλιση έχω αναφερθεί στο Δώρο της Αισιοδοξίας και πώς ο ασφαλισμένος το λαμβάνει.

Τα παραπάνω συναισθήματα δημιουργούνται, διότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας αναλαμβάνει να πληρώσει όλα τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να γίνουμε καλά. Τα έξοδα νοσηλείας, τα έξοδα εξετάσεων, τις αμοιβές των ιατρών κ.α.

Έξοδα χιλιάδων ή και εκατοντάδων ευρώ που είναι αναγκαία για την νοσηλεία σου στα ιδιωτικά νοσοκομεία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Έτσι, μπορείς και απολαμβάνεις την καλύτερη νοσηλεία, μέσα σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και τις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπείας ﮲  απαραίτητα «συστατικά», ώστε να νιώσεις την σιγουριά και την ηρεμία.

 

Άκουσε τα επεισόδια του Podcast

 

2. Το υψηλό κόστος περίθαλψης

Όλοι γνωρίζουμε πως για να νοσηλευτείς σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο χρειάζονται αρκετά χρήματα. Χρήματα που με δύο τρόπους μπορούν να βρεθούν.

Είτε να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που έχεις αποταμιεύσει για να τα χρησιμοποιήσεις σε μια «δύσκολή» στιγμή, είτε μέσα από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.

Όσοι βεβαία δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν με το έναν ή το άλλο τρόπο που σου ανέφερα αναγκαστικά επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Το να κάνεις χρήση των αποταμιεύσεων που έχεις για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας σαφώς και είναι μια λύση. Όμως, δημιουργεί μια σειρά από άλλα προβλήματα.

Από την στιγμή που θα πρέπει να πληρώσεις ιδιωτικά την νοσηλεία σου από τις «οικονομίες» εμφανίζεται το πρώτο πρόβλημα. Θα φτάσουν τα χρήματα που έχω για την νοσηλεία μου;

Αμέσως μετά ακολουθεί ένα νέο πρόβλημα. Τα χρήματα αυτά θα λείψουν από την οικογένειά μου; Θα μου δημιουργηθεί ένα αίσθημα ανασφάλειας, εφόσον πλέον δεν θα υπάρχουν αυτά τα χρήματα;

Ενώ αμέσως μετά θα έχεις ένα ακόμα πρόβλημα να λύσεις. Αν χρειάζονται περαιτέρω χρήματα για θεραπεία ή νέα νοσηλεία που θα μπορέσω να βρω επιπλέον χρήματα;

Βλέπεις πως ακόμα και τα χρήματα να έχεις για μια νοσηλεία αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά σιγά άλλα προβλήματα που θέλουν την προσοχή και την ενέργειά σου με αποτέλεσμα να μην έχεις την Ηρεμία και την Σιγουριά που σου ανέφερα παραπάνω.

Με το να έχεις ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, σημαίνει πως έχεις τα χρήματα να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας, είτε έχεις χρήματα «στην άκρη», είτε όχι.

Αυτομάτως τα προβλήματα που ανέφερα και έχουν να κάνουν με το πού θα βρω χρήματα παύουν να υφίστανται. Έτσι, εξασφαλίζω πως η οικογένειά σου και ο οικογενειακός σας προϋπολογισμός δεν θα επηρεαστεί σε καμία περίπτωση.

Ενώ από την στιγμή που το υψηλό κόστος της νοσηλείας αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρία να το πληρώσει, εξαφανίζεται το άγχος και η αγωνία για το πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι πως όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και εμφανίζονται νέες θεραπείες το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης θα αυξάνεται. Με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά στο μέλλον αν έχεις δύο επιλογές.

Είτε να ασφαλιστείς, είτε να μην ασφαλιστείς και να κάνεις χρήση αποκλειστικά τον δημόσιων δομών υγείας.

 
 

3. Σε βοηθά να αντιμετωπίσεις χρόνια προβλήματα υγείας.

Πολλές σοβαρές ασθένειες, μέσα από την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης τείνουν να γίνονται χρόνιες παθήσεις. Αυτό σημαίνει πως αντιμετωπίζεις μια σοβαρή ασθένεια μέσα στα χρόνια παρακολουθώντας την εξέλιξή της.

Για παράδειγμα ο Καρκίνος που στις περισσότερες περιπτώσεις, εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως, μπορεί να αντιμετωπιστεί και να θεραπευτείς.

Και ενώ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα καλύψει σε πρώτη φάση το χειρουργείο και την νοσηλεία που πολύ πιθανόν θα χρειαστεί, θα καλύψει και τις θεραπείες που θα ακολουθήσουν. Θεραπείες που θα πάρουν μήνες ολόκληρους μέχρι να ολοκληρωθούν.

Εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλείες που κάθε φόρα θα χρειάζεται να γίνουν μέσα στα πλαίσια της θεραπείας ή της παρακολούθησης το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και η ασφαλιστική θα είναι εκεί για να πληρώσει.

Όχι μόνο στην περίπτωση του Καρκίνου, αλλά και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις που χρειάζεται η συνεχής παρακολούθηση μιας ασθένειας.

Υπάρχουν, επίσης, προγράμματα ασφάλισης που μπορείς να ασφαλιστείς και αυτό που προσφέρουν είναι ένα εφάπαξ κεφάλαιο σε περίπτωση διάγνωσης συγκεκριμένων σοβαρών ασθενειών.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν να συμπεριληφθούν ως συμπληρωματική κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας. Λειτουργούν με την μορφή επιδόματος και αποζημιώνουν ξεχωριστά από το βασικό πρόγραμμα νοσηλείας.

4. Λειτουργεί με βάση την πρόληψη

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας μπορεί να γίνει η αφορμή, ώστε να αποκτήσεις την καλή συνήθεια του ετήσιου προληπτικού ελέγχου.

Τα περισσότερα προγράμματα υγείας περιέχουν στις καλύψεις τους έναν Check – up το έτος δωρεάν. Ένα πακέτο με συγκεκριμένες καλύψεις, ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου, ώστε να μπορεί κάθε χρόνο να παρακολουθεί την υγεία του.

Μια κάλυψη που κάθε χρόνο είτε ο ασφαλιστής σου, είτε η ασφαλιστική θα φροντίσει να στο θυμίσει αρκετές φόρες μέχρι να το πραγματοποιήσεις. Ενώ σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν έχεις κάποιον να στο υπενθυμίζει, σίγουρα θα το αμελήσεις.

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος όταν γίνεται κάθε χρόνο σε βοηθάει να εντοπίσεις εγκαίρως κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να σου εμφανιστεί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις όταν είναι ακόμα στην αρχή και όχι όταν πλέον είναι αργά.

Αν και θα φανεί κλισέ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως «Η πρόληψη σώζει ζωές».

5. Επιλέγεις εσύ τον γιατρό σου και το νοσοκομείο που θα νοσηλευτείς

Αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας ή τα χρήματα να πληρώσεις ο ίδιος δεν είναι αυτονόητο πως μπορείς να επιλέξεις τον γιατρό και το νοσοκομείο για να νοσηλευτείς. Θα πας σε όποιο νοσοκομείο εφημερεύει, εφόσον είναι επείγον περιστατικό.

Θα σε εξετάσουν αρκετοί γιατροί που δεν θα τους γνωρίζεις από την στιγμή που θα φτάσεις στα επείγοντα μέχρι και την εισαγωγή σου για νοσηλεία.

Με το να είσαι όμως ασφαλισμένος με ένα συμβόλαιο υγείας έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις για την νοσηλεία σου ή το χειρουργείο σου τόσο τον γιατρό που εμπιστεύεσαι, όσο και το νοσοκομείο.

 

Διάβασε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Η ηρεμία και  σιγουριά πως είσαι σε καλά «χέρια», αφού μπορείς να επιλέξεις εσύ το νοσοκομείο και τον γιατρό για την νοσηλεία σου. Η συνήθεια του ετήσιου Check-up που σου δημιουργεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Το γεγονός πως όσα χρήματα χρειαστούν για την νοσηλεία σου θα τα πληρώσει η ασφαλιστική, όπως και τα έξοδα παρακολούθησης και θεραπείας σε περιπτώσεις χρόνιων προβλημάτων υγείας είναι οι 5 λόγοι για να κάνεις ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.

Λόγοι σημαντικοί, αν θέλεις να είσαι σίγουρος πως έχεις προστατεύσει την οικογένειά σου από μια πιθανή οικονομική καταστροφή από την οποία δύσκολά θα επανέλθεις στην αρχική οικονομική σου κατάσταση.

Εσύ αν δεν έχεις ασφαλιστεί για την υγεία σου, ποιος λόγος σε έχει εμποδίσει μέχρι σήμερα να το κάνεις;


Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να ασφαλιστείς;

 

Επικοινώνησε μαζί μου για να βρούμε την κατάλληλη ασφαλιστική πρόταση για την ασφάλιση της υγείας σου.

 

Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Τα 4 βήματα για να ασφαλίσεις σωστά το παιδί σου.

Next
Next

Ασφάλιση Αυτοκινήτου: “Βάλε ένα με απ’όλα”