Τι μπορώ να ασφαλίσω με 100€ - μέρος Β΄

Υπάρχει τελικά φτηνή ασφάλεια; Είναι εφικτό διαθέτοντας ελάχιστα χρήματα να μπορέσω να κάνω μια ασφάλεια που με ενδιαφέρει;

 

Στο πρώτο μέρος είδαμε κάποια είδη ασφάλισης που απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα. Δηλαδή πώς είναι εφικτό, διαθέτοντας έως 100€ να ασφαλιστώ. Καταρρίπτοντας ταυτόχρονα και τον μύθο πως κάποια είδη ασφάλισης είναι πολύ ακριβά για να ασφαλιστώ.

 Τα είδη ασφάλισης που είδαμε ήταν:

Στο δεύτερο μέρος, θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα είδη που μπορώ να ασφαλιστώ με κόστος 100€. Κάποια από αυτά πιθανόν να τα γνωρίζεις, αλλά πιθανόν να τα συναντάς για πρώτη φορά.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την ταξιδιωτική ασφάλιση που από την εμφάνιση του covid-19 και μετά όλο και πιο πολλοί επιλέγουν και ασφαλίζονται πριν από ένα ταξίδι.

Το συγκεκριμένο είδος ασφάλισης αυτό που σου προσφέρει όταν ασφαλιστείς είναι, να αποζημιωθείς για οτιδήποτε σου συμβεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είτε αυτό είναι ένα ταξίδι αναψυχής, είτε επαγγελματικό. Είτε ο προορισμός που θα επισκεφθείς είναι στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό.

Για παράδειγμα, η ταξιδιωτική ασφάλιση αποζημιώνει από την απώλεια των αποσκευών μου ή την πολύωρη καθυστέρηση της πτήσης μου, μέχρι τα έξοδα που μπορεί να κάνω εξαιτίας ενός ατυχήματος ή μιας αιφνίδιας ασθένειας σε ένα νοσοκομείο.

Ενώ πλέον, τα περισσότερα συμβόλαια στην ασφαλιστική αγορά αποζημιώνουν και ό,τι έξοδα προκύψουν σε περίπτωση που νοσήσω με covid-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Έξοδα όπως η διαμονή στο ξενοδοχείο λόγω καραντίνας ή τα έξοδα για την ακύρωση του ταξιδιού λόγω νόσησης.

Το κόστος του συγκεκριμένου είδους ασφάλισης είναι πολύ χαμηλό. Διαμορφώνεται ανάλογα με τον προορισμό του θα ταξιδέψεις, τις καλύψεις που θα έχεις και τις μέρες που θα διαρκέσει το ταξίδι.

Έτσι για ένα άτομο που θα ταξιδέψει σε μια χώρα της Ευρώπης, με το ταξίδι του να διαρκεί 5 ημέρες συνολικά το κόστος είναι περίπου 20 – 25€ συνολικά. Πολύ πιο κάτω από τα 100€ που έχουμε θέσει ως όριο στο συγκεκριμένο άρθρο.

Τέλος, τα ποσά που αποζημιώνει για κάθε μια κάλυψη ξεχωριστά η ασφαλιστική εταιρία μέσα από την ταξιδιωτική ασφάλιση είναι πολύ παραπάνω από το κόστος ασφάλισης.

 

Για παράδειγμα το πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης από την INTERAMERICAN:

  • Αποζημιώνει έως 30.000€ για έξοδα νοσηλείας στην χώρα που ταξιδεύουμε

  • Αποζημιώνει έως 500€ έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του ασφαλισμένου σε περίπτωση απώλειας των ταξιδιωτικών εγγράφων

  • Αποζημιώνει έως 800€ για έξοδα διαμονής σε ξενοδοχείο λόγω καραντίνας εξαιτίας covid-19.

 

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι ορισμένες από τις δεκάδες καλύψεις που περιέχει και αποζημιώνει ένα μικρό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης.

 

Άκουσε τα επεισόδια του Podcast

 

Υγειονομική Μεταφορά ασθενή

Επόμενο είδος ασφάλισης που έχει κόστος έως 100€ είναι η υγειονομική μεταφορά.

Τι αποζημιώνει η συγκεκριμένη κάλυψη; Τι άλλο! Την χρήση του απαραίτητου μέσου που είναι ειδικά διαμορφωμένο για τη μεταφορά – μετακίνηση ενός ασθενή. Το οποίο μέσο είναι στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό.

Τα μέσα αυτά μπορεί να είναι ένα ασθενοφόρο, ένα υγειονομικό ελικόπτερο ένα υγειονομικό αεροπλάνο.

Μάλιστα υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες που διαθέτουν το στόλο τους προς εξυπηρέτηση των πελατών διαφόρων ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις υγείας. Όπως η εταιρία Greek Flying Doctors. Ενώ υπάρχουν και δύο ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα που διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα υγειονομικής μεταφοράς για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των πελατών τους.

Το κόστος για να ασφαλιστείς εξαρτάται από την γεωγραφική περιοχή που θέλεις να έχεις κάλυψη. Αν θέλεις μόνο εντός Ελλάδος ή Ελλάδα και εξωτερικό. Ανάλογα, λοιπόν, τι θα επιλέξεις να ασφαλιστείς το κόστος θα κυμανθεί από 40€ έως 90€ εφάπαξ.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ σύντομα την σκέψη μου για τους λόγους που θεωρώ πως όλοι θα έπρεπε να έχουν την συγκεκριμένη κάλυψη.

Η γεωγραφική μορφολογία της Ελλάδας

Ο πρώτος από τους δύο λόγους που είναι απαραίτητο να είσαι ασφαλισμένος με την κάλυψη της υγειονομικής μεταφοράς είναι το γεγονός η Ελλάδα αποτελείται από πολλά νησιά.

Είτε είσαι μόνιμος κάτοικος σε κάποιο νησί, είτε απλά ένας επισκέπτης γνωρίζεις καλά πως σε περίπτωση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, θα πρέπει να μεταφερθείς στην Αθήνα. Μια υγειονομική μεταφορά που γίνεται από το Ε.Σ.Υ. με τα υγειονομικά ελικόπτερα που διαθέτει. Όπως και από πτητικά μέσα (ελικόπτερα, αεροπλάνα) του στρατού και της πυροσβεστικής, όταν δεν είναι εφικτό να εξυπηρετήσει το Ε.Σ.Υ.

Με το να είσαι ασφαλισμένος, εξασφαλίζεις πως την υγειονομική σου μεταφορά θα την αναλάβει μια ασφαλιστική εταιρία, όπως στην περίπτωση της INTERAMERICAN.

Ως μια από τις δύο ασφαλιστικές εταιρίες που διατηρούν ιδιόκτητο στόλο υγειονομικών μέσων και ένα εξελιγμένο συντονιστικό κέντρο αναλαμβάνουν την άμεση μεταφορά του ασφαλισμένου στο πλησιέστερο και κατάλληλο νοσοκομείο.

Χωρίς ο ασφαλισμένος να ανησυχεί για τις διαδικασίες και το υψηλό κόστος που έχει μια υγειονομική μεταφορά. Αφού με ένα απλό τηλεφώνημα στην γραμμή υγείας 1010 η εταιρία ξεκινά της διαδικασίες, ενώ το συμβόλαιο καλύπτει όλα τα έξοδα της υγειονομικής μεταφοράς χωρίς κάποιο όριο.

Μεγάλες καθυστερήσεις

Ο δεύτερος λόγος για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης κάλυψη είναι οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υγειονομική μεταφορά ασθενών. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα ασθενοφόρα.

Αν και το Ε.Σ.Υ. έχει ένα μεγάλο στόλο ασθενοφόρων, μόλις τα τελευταία χρόνια ο στόλος αυτός έχει ανανεωθεί αντικαθιστώντας πολλά από τα παλιά οχήματα. Πάλι όμως τα περιστατικά είναι πολλά καθημερινά και σημειώνονται πολύωρες καθυστερήσεις που μπορεί αν θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του ασθενή.

Με το είσαι ασφαλισμένος, όπως ανέφερα και παραπάνω, έχεις την δυνατότητα με ένα τηλεφώνημα στην ασφαλιστική σου εταιρία να οργανωθεί άμεσα η μεταφορά σου στο νοσοκομείο.

Κάλυψη και στο εξωτερικό

Η υγειονομική μεταφορά σου προσφέρει λύση ακόμα και όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Αν έχεις επιλέξει την διευρυμένη κάλυψη έχεις την δυνατότητα της υγειονομικής σου μεταφοράς από την χώρα που βρίσκεσαι πίσω στην Ελλάδα.

Και σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία ξεκινά με ένα απλό τηλεφώνημα στο συντονιστικό κέντρο. Για να αναλάβει η ασφαλιστική εταιρία να ενημερωθεί για το πρόβλημα υγείας, επικοινωνώντας με το νοσοκομείο, τους γιατρούς και αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος της μεταφοράς σου.

 
 

Ασφάλιση επιδόματος Σοβαρών Ασθενειών

Την συγκεκριμένη ασφάλιση θα την συναντήσουμε στις ασφαλίσεις υγείας είτε ως συμπληρωματική κάλυψη σε ένα συμβόλαιο υγείας, είτε ως μεμονωμένο ξεχωριστό συμβόλαιο.

Εμείς θα το δούμε ως ξεχωριστό συμβόλαιο που έχει κόστος έως 100€ το έτος στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αναφέρομαι στην πλειοψηφία, διότι το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα την ηλικία του ασφαλισμένου και το κεφάλαιο που θα επιλέξει να ασφαλιστεί. Όμως πέρα από το κόστος, ας δούμε τι ακριβώς αποζημιώνει.

Η ασφάλιση σοβαρών ασθενειών είναι το μοναδικό είδος ασφάλισης στην υγεία που αποζημιώνει των ασφαλισμένο στην διάγνωση μιας ασθένειας και όχι στην νοσηλεία.

Καλύπτει συγκεκριμένες σοβαρές παθήσεις όπως τον Καρκίνο. Την παρέχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην υγεία. Ανάλογα την ασφαλιστική εταιρία ποικίλει και ο αριθμός των ασθενειών που καλύπτονται (π.χ. 8 -9 -12 ασθένειες).

Το κεφάλαιο που μπορείς να ασφαλιστείς σε εταιρείες όπως την INTERAMERICAN μπορείς και το επιλέγεις (από 5.000€ έως 45.000€) ενώ σε άλλες εταιρίες είναι συγκεκριμένο (π.χ. 15.000).

Το κεφάλαιο που θα επιλέξεις στην περίπτωση που διαγνωστείς με μια από τις ασθένειες που αναφέρει το συμβόλαιό σου, θα το λάβεις εφάπαξ. Για να το διαχειριστείς όπως εσύ επιθυμείς.

Μια επίσης μικρή σε κόστος ασφάλιση των έως 100€ που θα σε αποζημιώσει με χιλιάδες ευρώ αν την χρειαστείς. Ακόμα και δεν την χρειαστείς ποτέ και έχεις επιλέξει το ελάχιστο κεφάλαιο αποζημίωσης (5.000€) τα χρήματα που θα πληρώσεις συνολικά μέσα στα χρόνια θα είναι λιγότερα.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα μου από το blog.

 

Συμπέρασμα

Ξεκαθαρίζουμε το μύθο της ακριβής ασφάλισης, αναφέροντας τα είδη της ιδιωτικής ασφάλισης που μπορείς να αποκτήσεις με έως 100€.

Στο 2ο μέρος του αφιερώματος συνεχίζω με την παρουσίαση τις ταξιδιωτικής ασφάλισης, της ασφάλισης υγειονομικής μεταφοράς και της ασφάλισης σοβαρών ασθενειών. Ασφαλιστήρια συμβόλαια που αν επιλέξεις να ασφαλιστείς έχουν κόστος τις περισσότερες φορές πολύ λιγότερο από 100€ το έτος.

Αποζημιώνοντας όμως χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν καθώς και επεκτείνοντας την κάλυψή σου και έκτος της Ελλάδας. Σε οποιοδήποτε χώρα του κόσμου και αν βρίσκεσαι.

Το αφιέρωμα για αυτές τις ασφαλίσεις δεν τελειώνει εδώ! Συνεχίζουμε με το 3ο και τελευταίο μέρος στο οποίο αναφέρομαι στην Ασφάλιση Ζωής και στην Ασφάλιση Νοσηλεία από Ατύχημα.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Οι 5 καλύψεις που πρέπει να έχεις στην ασφάλεια αυτοκίνητου το 2024.

Next
Next

Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών: Το πρόγραμμα ασφάλισης που δημιούργησε ένας γιατρός.