Γνωρίζεις τι είναι η Ασφάλεια Ζωής;

Όταν αναφέρεσαι στην Ασφάλεια Ζωής, γνωρίζεις τι πραγματικά είναι και τι ακριβώς καλύπτει;

Γνωρίζεις τι είναι η ασφάλιση ζωής; Ορφανίδης Νικος Ασφαλιστής
 

Αν υπάρχει ένα πράγμα που συναντώ και ακούω σε κάθε συνάντησή μου με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ιδιωτική ασφάλεια και να ασφαλιστούν, αυτό είναι η φράση «Ασφάλεια Ζωής».

Αυτή η φράση που την αναφέρουν χωρίς όμως να γνωρίζουν οι ίδιοι (στην πλειοψηφία τους) τι ακριβώς σημαίνει. Γιατί συνήθως δεν αναφέρονται στην ίδια την «Ασφάλιση Ζωής» αλλά στην Ασφάλιση Υγείας.

Γιατί έχει επικρατήσει να λέμε και να ζητάμε να κάνουμε μια «Ασφάλεια Ζωής»;

Χωρίς να θέλω να σε κουράσω με αναδρομές στον παρελθόν και ιστορίες θα προσπαθήσω να απαντήσω το παραπάνω ερώτημα και να είμαι σύντομος και περιεκτικός.

Ο λόγος ,ένα από τα θεμελιώδη είδη ασφάλισης ήταν και είναι μέχρι σήμερα η ίδια η Ασφάλιση Ζωής.

Ένα βασικό είδος ασφάλισης που ως σκοπό ύπαρξης έχει να αποζημιώσει όποιον επιλέξει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση που αυτός για οποιοδήποτε λόγο φύγει από την ζωή. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Όταν άρχισαν να εμφανίζονται σιγά σιγά στην Ελλάδα οι ασφαλίσεις υγείας από τις ασφαλιστικές εταιρίες, ο κόσμος τις αγόραζε ως συμπληρωματικές καλύψεις. Καλύψεις που περιλαμβάνονταν μέσα σε ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Ζωής.

Δηλαδή, ασφαλιζόταν κάποιος για την περίπτωση που έχανε την ζωή του, ώστε να λάβει η οικογένειά του ένα χρηματικό ποσό ως αποζημίωση και ταυτόχρονα είχε και μια ακόμη κάλυψη στο συμβόλαιό του, αυτή της ασφάλισης υγείας.

Μια κάλυψη που σκοπός της ήταν να πληρώσει (αποζημιώσει) τα έξοδα που θα προέκυπταν από μια νοσηλεία.

Έτσι, μέσα στα χρόνια και τις δεκαετίες που υπήρχαν αυτού του είδους και μορφές ασφαλίσεις, ο κόσμος έμαθε να λέει όταν ασφαλιζόταν πως έχει κάνει μια «Ασφάλιση Ζωής».

 

Άκουσε τα επεισόδια του Podcast

 

Η Ασφάλεια Ζωής υπάρχει σήμερα αν θέλουμε να ασφαλιστούμε;

Η Ασφάλιση Ζωής αποτελούσε για δεκαετίες βασικό μέρος της ασφάλειας για κάποιον που επέλεγε να ασφαλιστεί και να έχει ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.

Όταν όμως άρχισαν να παρέχονται οι συμπληρωματικές καλύψεις μεμονωμένα και ο κόσμος να ζητά όλο και περισσότερο να έχει ασφάλιση υγείας μόνο, η Ασφάλεια Ζωής «ξεχάστηκε».

Ξεχάστηκε, δυστυχώς, και από εμάς τους ίδιους του ασφαλιστές. Όχι βέβαια από όλους, αλλά από την πλειοψηφία μας.

Έτσι, και ο κόσμος με την σειρά του ξέχασε αυτήν την τόσο ξεχωριστή και μοναδική ασφαλιστική κάλυψη. Έμεινε όμως η χρήση της ονομασίας των συμβολαίων ως «Ασφάλεια Ζωής».

Έτσι, ενώ ζητάμε να κάνουμε μία Ασφάλεια Ζωής, στην ουσία αναφερόμαστε σε ένα άλλο είδος ασφάλισης. Αυτό της ασφάλισης υγείας.

 
 

Γνωρίζεις, όμως, τι πραγματικά προσφέρει η Ασφάλιση Ζωής;

Σε προηγούμενό μου άρθρο είχα αναφερθεί στην Ασφάλιση Ζωής ως ένα από τα δώρα που μας προσφέρει η Ιδιωτική ασφάλιση. Το δώρο της αισιοδοξίας.

Οξύμωρο, όμως, δεν ακούγεται;

Μια ασφάλεια που αποζημιώνει μόνο όταν ο ασφαλισμένος έχει φύγει από την ζωή να θεωρείται ως το δώρο της αισιοδοξίας;

Όμως, πως αλλιώς θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω;

Όταν έρθει η στιγμή η ασφάλεια να προσφέρει τα χρήματα στους δικαιούχους που έχει ορίσει ο ασφαλισμένος, σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο καλά.

Τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο για τους δικαιούχους.

Ψυχολογικά, διότι η οικογένεια του ασφαλισμένου θα θρηνεί για το θάνατο του δικού της ανθρώπου.

Οικονομικά, διότι ξαφνικά δημιουργήθηκαν έξοδα που δεν γνωρίζει η οικογένεια αν μπορεί να ανταποκριθεί. Έξοδα διαβίωσης, δανειακές υποχρεώσεις, έξοδα για τα κληρονομικά, έξοδα για το μέλλον των παιδιών αν αυτά είναι μικρά σε ηλικία.

Όταν λοιπόν μέσα σε αυτή την σκοτεινή ώρα που μια οικογένεια θρηνεί για τον χαμό του δικού της ανθρώπου και απελπίζεται για την επόμενη ημέρα, έρθει κάποιος και τους προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό εφάπαξ, αυτή η οικογένεια πως θα νιώσει;

Πιθανόν να ηρεμήσει για το πως θα μπορέσει να επιβιώσει τις μέρες που έρχονται σε οικονομικό επίπεδο. Πιθανόν να νιώσει ένα είδος αισιοδοξίας.

Αυτό, λοιπόν, που προσφέρει ή καλύτερα που εσύ προσφέρεις στην οικογένειά σου όταν κάνεις μια Ασφάλεια Ζωής είναι το δικαίωμα για μια καλύτερη επόμενη ημέρα. Η δυνατότητα να μπορέσει να επιβιώσει η οικογένειά σου οικονομικά τουλάχιστον και να μπορέσουν τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στο μέλλον.

Προσφέρει την δυνατότητα στον ή στην σύζυγο να είναι παρόντες στην οικογένεια και όχι χαμένοι ανάμεσα σε δύο δουλειές για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Τις περισσότερες φορές μου ζητάνε στα ραντεβού μου να κάνουν μια Ασφάλεια Ζωής. Και εγώ με την σειρά μου ρωτάω για τι ακριβώς θέλουν να ασφαλιστούν.

Διότι τις περισσότερες φορές αν όχι πάντα αναφέρονται στην ασφάλιση υγείας και τις καλύψεις που προσφέρει.

Ο όρος έχει μείνει και χρησιμοποιείται διότι η Ασφάλιση Ζωής αποτελούσε την βασική κάλυψη που θα έπρεπε να έχει κάποιος, ώστε να «αγοράσει», ώστε να έχει ως συμπληρωματική κάλυψη την ασφάλιση υγείας.

Μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν μέχρι τις μέρες μας η ασφάλιση υγείας «κέρδισε έδαφος» με τον κόσμο να ζητά να ασφαλιστεί συνεχώς. Με αποτέλεσμα ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστές να επικεντρωθούν περισσότερο στις καλύψεις της ασφάλισης υγείας και να τις προσφέρουν ως βασικές καλύψεις. Χωρίς την Ασφάλεια Ζωής.

Έτσι, το όφελος και η αξία της Ασφάλειας Ζωής άρχισε να χάνεται και να ξεχνιέται από όλους σχεδόν. Και από τους πελάτες αλλά και από τους ασφαλιστές στην πλειοψηφία μας.

Σήμερα όμως ήρθε η στιγμή να ξανά θυμηθούμε την αξία, το όφελος και την αισιοδοξία που προσφέρει η Ασφάλεια Ζωής. Ένα είδος ασφάλισης μαύρο και άσπρο.

Σε μαύρες στιγμές της ζωής μας προσφέρει το άσπρο φως της αισιοδοξίας για το μέλλον που έρχεται!


Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να ασφαλιστείς;

Επικοινώνησε μαζί μου για να βρούμε την κατάλληλη ασφαλιστική πρόταση για σένα.

 

Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Είναι η Interamerican, μια διαφορετική ασφαλιστική εταιρεία;

Next
Next

Medi On: Ένας “γιατρός” όλο το 24ωρο στο app του κινητού σου.