Πως η γυμναστική αλλάζει το σώμα μας και πως να το πετύχουμε;

Τι γυμναστική πρέπει να κάνω αν θέλω να να αλλάξει το σώμα μου;
Το σίγουρα είναι πως αν ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή και αρχίσεις να γυμνάζεσαι με κάποιο τρόπο θα πετύχεις την αλλαγή.

pws-gymnatiki-allazei-to-swma-mas
 

Το παρακάτω άρθρο από το Πέτρο Ζαράνη, γυμναστής απόφοιτος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του City Unity Collage αναφέρει τον σωστό τρόπο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αλλάξει το σώμα μας και να βελτιωθεί η φυσική μας κατάσταση και η Υγείας μας.

Τα θέματα στα οποία αναφέρετε το συγκεκριμένο άρθρο είναι:

  • Γιατί να αλλάξω το σώμα μου;

  • Πως αυξάνω τον μεταβολισμός μου;

  • Πως ανεβάζω την μυϊκότητα μου;

  • Για ποιο λόγο δεν βλέπω διαφορά στο σώμα μου ενώ ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής;

Γιατί να αλλάξω το σώμα μου;

Είναι σημαντικό όμως να καταλάβει ο κόσμος πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα. Ο κόσμος έχει άγνοια πως αλλάζει ένα σώμα , ακόμα και αν οι ειδικοί στον χώρο δε γνωρίζουν τη μυϊκή υπερτροφία , το μηχανισμό καύσης λίπους κτλ.

Αν δεν έχεις γνώση της διαδικασίας δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και ποια είναι η σωστή διαδικασία για να αλλάξεις το σώμα σου . Θα κάνεις ότι σου πασάρουν και θα εντυπωσιάζεσαι πολύ εύκολα με ό,τι σου παρουσιάζουν ως ιδανικό .

Τι σημαίνει “θέλω να αλλάξω το σώμα μου”;

Σημαίνει ότι επιθυμώ να χάσω το περιττό λίπος, να αυξήσω τη μυϊκότητά μου.

Το κάνω για την καλύτερη εμφάνισή μου, αλλά και για την καλύτερη στήριξη του σκελετού μου, τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής μου αντοχής, της δύναμης κτλ.

Θα ξεκινήσω με τη μείωση του λίπους που σχετίζεται με τους υπόλοιπους στόχους.

Για να μειωθεί το λίπος σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργεί καλά ο μηχανισμός καύσης λίπους και το σώμα μου να κάνει περισσότερες καύσεις. Περισσότερες καύσεις σημαίνει αύξηση του μεταβολισμού.

 

Ένα σύντομο video με ασκήσεις από το Πέτρο Ζαράνη.

 

Πως αυξάνω τον μεταβολισμός μου;

Με την επιπλέον μυϊκότητα και τα συχνά γεύματα είναι η απάντηση!

Επιπλέον, μυϊκότητά σημαίνει αύξηση του μεγέθους των μυϊκών ινών. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο μυς είναι το καλαμάκι και το σώμα σας το ποτήρι. Θέλουμε να μεγαλώσει το καλαμάκι και να μικρύνει το ποτήρι. Μη νομίζετε ότι αυτό που βλέπετε είναι μυϊκότητά, ειδικά εσείς οι γυναίκες. Το περισσότερο είναι λίπος.

Συμπερασματικά πρέπει να κάνετε ένα είδος εκγύμνασης που να σας αυξάνει τη μυϊκότητά.

Πως ανεβάζω την μυϊκότητα μου;

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δώσουμε αρχικά στο μυ μεγαλύτερο ερέθισμα για βελτίωση και συγκεκριμένα να χτυπήσουμε τις μυϊκές ίνες ταχείας συστολής, οι οποίες μεγαλώνουν περισσότερο από εκείνες τις βραδείας.

Αυτό ορίζεται βάση ερευνών, από τις επαναλήψεις σε μια άσκηση αν εκτελείται με σωστή τεχνική για στόχευση στο μυ. Το σώμα θα φτιάξει τους μηχανισμούς και το μέγεθος του μυ, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στη νέα αντίσταση.

Είναι φανταστική μηχανή το ανθρώπινο σώμα. Προσαρμόζεται στις συνθήκες και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον κάθε φορά.

Εδώ όμως πρέπει να βάλετε και εσείς το χεράκι σας. Η διατροφή, ο ύπνος και η καλή ψυχολογία θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των χτυπημένων μυϊκών ινών για να αναπτυχθούν. Η ανάπτυξη αυτή θα φέρει την αύξηση του μυ, του μεταβολισμού και των καύσεων.

Μετά από αυτή την ανάλυση καταλήγουμε σε ένα είδος εκγύμνασης με στόχευση σε όλους τους μύες του σώματος.

 
 

Η εκγύμναση με βάρη είναι ο Βασιλείας των ασκήσεων και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!

Η καλύτερη μυϊκή στόχευση γίνεται με ένα άπειρο ασκησιολόγιο με βάρη που πρέπει να τοποθετηθούν κατάλληλα αναλόγως την περίπτωση του ασκούμενου. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Η εκτέλεση του προπονητικού πλάνου παίζει τεράστια σημασία . Πόσα κιλά θα βάλουμε, τι ρυθμό θα έχουμε, τι τεχνική , πόσα σετ θα κάνουμε, τι διαλείμματα σε κάθε σετ.

Για ποιο λόγο δεν βλέπω διαφορά στο σώμα μου ενώ ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής;

Δε βλέπεις επειδή είναι λάθος το προπονητικό σου πλάνο και η διατροφή που ακολουθείς. Αν ψάχνετε τα δήθεν εξειδικευμένα αξεσουάρ γυμναστικής και τις εντυπωσιακές ασκήσεις που ποντάρουν στην ημιμάθεια του απλού κόσμου ότι θα αλλάξει το σώμα του, είστε εντελώς σε λάθος δρόμο.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Η αλλαγή στο σώμα μας, για όποιο λόγο και να την επιθυμεί ο καθένα ένα από εμάς, γίνεται ακολουθώντας μια συγκεκριμένη σειρά βημάτων και με την βοήθεια πάντα σωστών επαγγελματιών γυμναστών.

Θα πρέπει να υπάρχει προσήλωση στο στόχο μας και να έχουμε υπομονή ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συμβουλές τους.

Στο τέλος τα οφέλη από την όλη διαδικασία θα είναι πολλαπλά εκτός από την αλλαγή στο σώμα μας. Όπως η καλή μας υγεία. Που μαζί με την πρόληψη μπορεί να μας προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας. Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, LikendIn ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Auto Guard: Ένας 24ωρος φύλακας για το αμάξι σου.

Next
Next

4 Φεβρουαρίου Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου.