Τα 4 βήματα για να ασφαλίσεις σωστά το παιδί σου.

Το να έχεις ασφαλισμένο το παιδί σου με ένα πρόγραμμα υγείας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σκεφτείς αμέσως μετά την γέννησή του.

 

Θα σου κάνω όμως μερικά ερωτήματα. Γνωρίζεις πραγματικά πως μπορείς να ασφαλίσεις το παιδί σου; Ποιες καλύψεις είναι κατάλληλες γι’ αυτό και πόσο θα είναι το κόστος; Θα μπορείς να έχεις πρόσβαση όπου θέλεις ή θα σε περιορίζει η ασφαλιστική εταιρία;

Ερωτήματα που δεν απασχολούν μόνο εσένα. Απασχολούν όλους τους γονείς που θέλουν να έχουν διασφαλισμένη την πρόσβασή τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.

Πως να βρεις το σωστό πρόγραμμα υγείας για το παιδί σου.

Όπως ανέφερα και παραπάνω είναι πιθανόν να μην γνωρίζεις τίποτα ή να γνωρίζεις ελάχιστα για τον τρόπο που μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα υγείας, ώστε να ασφαλίσεις το παιδί σου.

Αυτό που σίγουρα θα γνωρίζεις, γιατί έχει να κάνει με το πατρικό ή μητρικό ένστικτο που όλοι ως άνθρωποι έχουμε μέσα μας είναι πως θα θέλεις να προστατεύσεις το παιδί σου που μόλις ήρθε στον κόσμο.

Αυτό το ένστικτο είναι η αιτία που προκαλεί την αγωνία σε έναν γονιό. Μια αγωνία για να μπορέσεις να προσφέρεις τα “πάντα” στο παιδί σου. Αρχίζοντας από την δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στις «καλύτερες» δομές υγείας εφόσον χρειαστεί χωρίς να σε απασχολεί το κόστος.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω πως στην χώρα μας το δημόσιο σύστημα υγείας μας παρέχει μια και μοναδική επιλογή σε περίπτωση που χρειαστεί ένα παιδί νοσηλεία. Το γνωστό σε όλους μας ΠΑΙΔΩΝ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας κατευθύνονται μόνο εκεί. Ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε περιπτώσεις που έχουμε κάποιο επείγον περιστατικό από ατύχημα ή ασθένεια, που επίσης σημαίνει πολύωρες αναμονές και συνωστισμό μέχρι να έρθει η σειρά σου. Δυστυχώς δεν είναι κοινό μυστικό για όλους μας.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω μοιραία σου προκαλούν ανασφάλεια ως γονιό για το πώς θα αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας του παιδιού σου.

Θέλοντας λοιπόν να σε βοηθήσω και να απαντήσω όλες τις ερωτήσεις που έχεις, σου παραθέτω 4 βασικά σημεία που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, ώστε να ασφαλίσεις σωστά το παιδί σου.

 
 

Δημιουργώντας την βάση για την ασφάλιση υγείας του παιδιού.

Ξεκινώντας θα ήθελα να λάβεις υπόψη σου πως θα πρέπει να επιλέξεις να ασφαλίσεις το παιδί για τα πιο συχνά περιστατικά που μπορούν να παρουσιαστούν στην υγεία του. Ανάλογα βέβαια και με την ηλικία του.

Όπως για παράδειγμα, τον πρώτο χρόνο ζωής ενός παιδιού τις μηνιαίες επισκέψεις στον παιδίατρο. Η ασφάλιση υγείας καλό είναι να μπορεί να καλύπτει αυτές τις επισκέψεις.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι το γεγονός πως πολύ εύκολα ένα μωρό μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία για μερικές ημέρες σε κάποιο νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού.

Σε αυτή την περίπτωση να μπορεί να αποζημιώσει η ασφάλεια υγείας την νοσηλεία με την μικρότερη δυνατή συμμετοχή από την μεριά σου στα συνολικά έξοδα.

Τα 4 βήματα για την δημιουργία ενός προγράμματος υγείας για το παιδί.

Έχοντας θέσει την βάση μας πάμε να σου αναφέρω 4 βήματα για να ασφαλίσεις το παιδί σου.

  1. Εντόπισε τις πραγματικές ανάγκες που θέλεις να καλύψεις

Είναι βάση πάνω στην οποία θα «χτίσεις» την ασφάλεια υγείας όπως έχω αναφέρει ήδη. Αναζήτησε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες και όχι κάποιο πρόγραμμα με προκαθορισμένες καλύψεις. Ιδανικά δημιούργησέ το εσύ με βάση τις ανάγκες σας και επιλέγοντας τις επιθυμητές καλύψεις.

2. Κατανόησε απόλυτα τι είναι το ασφαλισμένο Κεφάλαιο Κάλυψης στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Το ασφαλισμένο κεφάλαιο κάλυψης είναι το μέγιστο πόσο που θα αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρία για μια ή περισσότερες νοσηλείες που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε έναν χρόνο.

Συνήθως στα περισσότερα προγράμματα υγείας το συνολικό κεφάλαιο είναι ετήσιο και ανανεώνεται εκ νέου κάθε χρονιά.

Επέλεξε είτε ένα υψηλό κεφάλαιο κάλυψης (π.χ. 1.000.000€), είτε ένα χαμηλότερο (π.χ. 100.000€) ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αν φαντάζει υπερβολικό το να ασφαλιστείς με κεφάλαιο 1.000.000€, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα υπέρογκα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπτωση νοσηλείας στην Αμερική.

Καθώς και τις μακροχρόνιες και επαναλαμβανόμενες νοσηλείες. Είτε αυτές πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

3. Διάβασε τους όρους του συμβολαίου υγείας

Το να γνωρίζεις τους όρους αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι στην διαδικασία ασφάλισης. Ζήτησε πριν υπογράψεις την αίτηση ασφάλισης να ενημερωθείς για τις εξαιρέσεις, τις περιόδους αναμονής στην κάλυψη, τον τρόπο κάλυψης για νοσηλεία στο εξωτερικό, τις αμοιβές των ιατρών κ.α.

Με λίγα λόγια, ζήτα να ενημερωθείς για τα λεγόμενα “ψιλά γράμματα” του συμβολαίου.

4. Οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων

Ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας θα σας “συντροφεύει” για αρκετά χρόνια.

Η αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα ,επίσης, θα σας ακολουθεί. Γιατί με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα υγείας και η ασφαλιστική θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των εξόδων νοσηλείας που πιθανόν να χρειαστούν όσα χρόνια θα παραμείνετε ασφαλισμένοι.

Με την ιατρική επιστήμη να εξελίσσεται συνεχώς, την εφαρμογή νέων ειδών θεραπείας, την εισαγωγή νέων ιατρικών μηχανημάτων, καθώς και εξαιτίας του ιατρικού πληθωρισμού, οι αναπροσαρμογές στο κόστος ασφάλισης είναι αναγκαίες.

Αναπροσαρμογές που η ασφαλιστική εταιρία κάνει όποτε κρίνει πως είναι απαραίτητες για την βιωσιμότητα του προγράμματος ασφάλισης.

Τα παραπάνω 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μπορεί αρχικά να σε τρομάζουν και να σε δυσκολεύουν όταν δεν έχεις καμία επαφή με την ιδιωτική ασφάλιση.

Είναι όμως βασικά σημεία που μαζί με την βοήθεια ενός ασφαλιστικού συμβούλου μπορούν να σε οδηγήσουν στην δημιουργία του σωστού προγράμματος υγείας για το παιδί.

Μην ξεχνάς πως ο ασφαλιστικός σύμβουλός είναι αυτός που θα σε κατευθύνει και θα απαντήσει όλες σου τις απορίες.

Επιπλέον, είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη ασφαλιστική εταιρία και το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Η ασφάλιση υγείας είναι ένα μοναδικό δώρο που μπορείς ως γονιός να προσφέρεις στο παιδί σου. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί και σου προσφέρει την σιγουριά και την ηρεμία πως μπορείς και θα προσφέρεις το καλύτερο δυνατό στο παιδί σου όποτε αυτό χρειαστεί.  

Αφού σε περίπτωση ανάγκης το πρόγραμμα υγείας που δημιούργησες με βάση τις ανάγκες σου και την βοήθεια του ασφαλιστικού συμβούλου, θα είναι εκεί να καλύψει τα όλα τα έξοδα που είναι απαραίτητα για την φροντίδα της υγείας του παιδιού.


Σε ενδιαφέρει να ασφαλίσεις το παιδιού σου;

Επικοινώνησε μαζί μου για να βρούμε την κατάλληλη ασφαλιστική πρόταση με βάση τις δικές σου ανάγκες.

 

Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Τι είναι η κάλυψη Φάρμακα στην ασφάλιση υγείας;

Next
Next

Ασφάλιση Υγείας: Οι 5 λόγοι για να είσαι ασφαλισμένος