Πως η ασφάλεια υγείας γίνεται γυναικεία υπόθεση;

Η ασφάλεια υγείας αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Γιατί όμως στην περίπτωση των γυναικών χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή των αντρών;

Ασφάλιση Υγείας για γυναίκες
 

Τι είναι αυτό που κάνει την ασφάλισης υγείας σε ορισμένες περιπτώσεις γυναικεία υπόθεση;

Μέσα στα χρόνια που είμαι ασφαλιστής έχω παρατηρήσει πως η ασφάλεια υγείας απασχολεί λιγότερο τις μικρές ηλικίες και περισσότερο τις μεγαλύτερες.

Λογικό, μιας και όσο είσαι νέος και χωρίς προβλήματα υγείας, το να πληρώνεις και να διατηρείς ένα συμβόλαιο υγείας που δεν το χρησιμοποιείς φαντάζει “πεταμένα” λεφτά.

Αντίθετα σε μεγαλύτερη ηλικία που τα προβλήματα υγείας κάνουν την εμφάνιση και η πρόληψη μπαίνει στην ζωή του κάθε ενήλικα η ύπαρξη ενός προγράμματος υγείας φαίνεται αναγκαίο.

Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλλα. Είτε άντρας είτε γυναίκα. Ας δούμε όμως τι διαφορετικό υπάρχει στην περίπτωση των γυναικών.

Γιατί πρέπει μια γυναίκα να ασφαλιστεί σε νεαρή ηλικία;

Το όφελος μια γυναίκας να ασφαλιστεί σε νεαρή ηλικία και πριν ακόμα ξεκινήσει την δική της οικογένεια έχει να κάνει με την κάλυψη του τοκετού.

Δεν ήταν λίγες οι φορές στην πορεία μου ως ασφαλιστής που ζευγάρια με καλούσαν αν μιλήσουμε για την ασφάλιση τους και στο τέλος με ενημέρωναν πως περιμέναν σε λίγους μήνες το νέο μέλος της οικογένειας τους.

Φυσικά η ερώτηση ήταν πως θα μπορούσαν να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εφόσον η ασφάλιση τους ξεκινούσε εκείνη την στιγμή.

Δυστυχώς η απάντηση ήταν πως δεν θα μπορούσαν να αποζημιωθούν.

Ο λόγος ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα ο ίδιος.

Τα προγράμματα υγείας ΝΑΙ καλύπτουν μέρος ή το σύνολο των εξόδων του ΤΟΚΕΤΟΥ, αρκεί να έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα από την έναρξη του συμβολαίου.

Αυτό το μικρό χρονικό διάστημα συνήθως κυμαίνεται στους 24 μήνες από την έναρξη του προγράμματος.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε πως, η ασφάλιση σε νεαρή ηλικία είναι απαραίτητη για μια γυναίκα που θέλει να κάνει στο μέλλον οικογένεια για να μπορέσει να έχει “συμπληρώσει” τον απαραίτητο χρόνο ασφάλισης.

Αυτό στην ουσία αποτελεί μέρος της δουλείας μου.

Να δημιουργώ ένα είδος πλάνου για το μέλλον ώστε το πρόγραμμα υγείας, να λειτουργεί αποτελεσματικά στις ανάγκες της ασφαλισμένης.

Με βάση στοιχεία από αποζημιώσεις της Interamerican, οι συχνότερες αιτίες νοσηλείας σε νεαρές ηλικίες είναι περιπτώσεις:

  • Σκωληκοειδίτιδας.

  • Ρινικού διαφράγματος.

  • Νοσηλείες από ασθένειες όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση.

  • Ορθοπεδικά προβλήματα.

Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης είτε θα πρέπει να καλύψει η ίδια τα έξοδα ιδιωτικά είτε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Μάλιστα σε έρευνα την Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το προφίλ της υγείας στην Ελλάδα το 50% της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης γίνεται ιδιωτικά ενώ σύμφωνα με άλλη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ πάνω από 4,3 εκατ. ευρώ είναι το συνολικό ετήσιο κόστος που πληρώνεται από την τσέπη τον ασθενών.

Τέλος όταν ασφαλίζεται μια γυναίκα σε νεαρή ηλικία και εφόσον έχει διατηρήσει το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για χρόνια, αυτό που έχει καταφέρει είναι να αγοράσει την ασφαλισημότητα της.

Με απλά λόγια η ασφαλιστική εταιρία που έχει επιλέξει να ασφαλιστεί, θα της καλύψει τα έξοδα νοσηλείας για όλα τα προβλήματα υγείας που πιθανόν να αντιμετωπίσει.

 
 

Η ασφάλιση μετά τον Τοκετό.

Πολλές γυναίκες μετά τον ερχομό του παιδιού τους, αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα ενός προγράμματος ασφάλισης υγείας κάτι που είναι απολύτως λογικό!

Πλέον έχουν να σκεφτούν για δύο. Η καλή υγεία της μητέρας και του παιδιού είναι βασικό μέλημα πλέον.

Από αυτό το σημείο και μετά η πρόληψη μπαίνει πιο συνειδητά στην ζωή της γυναίκας.

Το τεστ Παπανικολάου, η ετήσια μαστογραφία, η επίσκεψη στον γυναικολόγο είναι πλέον προγραμματισμένες όπως οι επισκέψεις του βρέφους στον παιδίατρο και ο προγραμματισμός τον εμβολίων.

Ειδικά με την περίπτωση του Καρκίνου από την ηλικία των 40 ετών ή 35 ετών σε περίπτωση που υπάρχει περιστατικό στην οικογένεια ο έλεγχος της υγείας μιας γυναίκας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του παχέος εντέρου είναι οι συχνότερες.

Ειδικά στην περίπτωση καρκίνου του μαστού εφόσον διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο είναι ιάσιμος.

Για αυτό και η ασφάλιση από μικρή ηλικία είναι στην ουσία ένα είδος επένδυσης για το μέλλον εφόσον μια γυναικά είναι υγιείς.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ασφαλιστεί και σε μεγαλύτερη ηλικία. Με την βοήθεια ενός επαγγελματία ασφαλιστικού πράκτορα μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Τέλος σε ότι αφορά το κόστος είναι γνωστό σε όλους πως η ασφάλιση σε μεγάλη ηλικία έχει ακριβά ασφάλιστρα.

Ούτε αυτός ο παράγοντας θα πρέπει να λειτουργεί ανασταλτικά ώστε να ασφαλιστεί μια γυναίκα.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως σε ηλικίες άνω τον 50 ετών το μέσο κόστος νοσηλείας είναι €5.800.

Ενώ σε ότι αφορά τα ετήσια check up, περιλαμβάνονται πλήθος εξετάσεων όπως εξετάσεις για την διερεύνηση αναιμίας, υπερλιπιδαιμίας, σακχαρώδη διαβήτη και νοσήματα θυρεοειδούς μεταξύ άλλων.

Καθώς και εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, της μήτρας, του παχέος εντέρου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Άρα θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός προγράμματός ασφάλισης υγείας για την σωστή διαχείριση του κόστους.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από το blog μου.

 

Συμπέρασμα

Η ασφάλιση υγείας αποτελεί γυναικεία υπόθεση, διότι έχουμε να κάνουμε με μοναδικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους άντρες.

Αρχικά η κάλυψη του τοκετού και η αντιμετώπιση συχνών νόσων στις γυναίκες όπως ο καρκίνος του μαστού.

Η ανάγκη να ασφαλιστεί μια γυναίκα από μικρή ηλικία θα της δώσει την ευκαιρία να αγοράσει τον απαιτούμε χρόνο ασφάλισης ώστε οι παροχές του προγράμματος υγείας που έχει αγοράσει, όπως η κάλυψη του τοκετού, να ενεργοποιηθούν στο 100%.

Όσο μεγαλώνουμε τόσο μεγαλύτερη είναι και η ανάγκη να έχουμε ένα πρόγραμμα υγείας και θα πρέπει να μην μας αποτρέπει το θέμα του κόστους αγοράς.


Αν το παραπάνω άρθρο σας άρεσε μπορείτε και εσείς να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, στέλνοντας το με mail ή κοινοποιώντας το στα social media σας.

Αυτό θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μάθουν για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα οφέλη της.

Τέλος μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε σε Facebook, Instagram, Likendin ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

 
Orfanidis Α. Nikοlaos

Είμαι ο Νίκος Ορφανίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2001.

Είμαι παθιασμένος με την δουλεία μου. Είμαι υπερήφανός και αγαπώ όλα αυτά που η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα γνωρίζω για την δουλεία μου και τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επιπλέον μου αρέσει να δημιουργώ περιεχόμενο, για αυτό και στην σελίδα μου θα βρείτε το προσωπικό μου blog και τα επεισόδια από το podcast “Ο Ασφαλιστής”.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε σε Facebook, LinkedIn , Instagram καθώς και στο Spotify.

https://www.orfanidisnikolaos.com
Previous
Previous

Οι 8 τρόποι για να αποφύγεις ένα τροχαίο ατύχημα.

Next
Next

Αφιέρωμα, Γιορτή της Γυναίκας: Η σωστή διατροφή σε κάθε ηλικία.